Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U MIONICI DO KRAJA 2022.GODINE PULIKIN LEGAT Featured

pulika kosmosNekadašnji stambeni prostor u centru Mionice na uglu ulica Dr Jove Aleksića i Lujze Mišić, biće adaptiran u legat, na površini od 150 kvadrata, u kome  će biti izložena umetnička dela slikara, muraliste i filmskog stvaraoca Slobodana Jevtića Pulike.

Pulikin legat nalaziće se u sklopu Kulturnog centra i Kuće Kolubarske bitke i predstavljaće zaokruženu kulturnu, istorijsku i umetničku celinu. Ovaj projekat podržao je Kabinet ministra bez portfelja za nedovoljno razvijene opštine i opredelio osam miliona dinara, dok će lokalna samouprava učestvovati sa 5,5 miliona dinara.

Slobodan Jevtić Pulika rođen je u Valjevu, a najveći deo svog života proveo je radeći širom Evrope, najviše u Francuskoj. On je odlučio da Mionici podari 210 umetničkih dela među kojima su i umetnička dela Ljube Popovića i Dade Đurića koja će biti deo Legata.

"Godinama negujemo izuzetnu saradnju sa umetnikom Slobodanom Jevtićem Pulikom. Dugujemo mu veliku zahvalnost na vrednim umetničkim delima koja će se nalaziti u Mionici. Rekonstrukcija centralnog parka, spomenik Milanu Rakiću, Kuća Kolubarske bitke i Pulikin legat doprineće razvoju naše Mionice u kulturunom i turističkom pogledu" kazao je ranije predsednik Mionice Boban Janković.

Adaptaciju i nadogradnju objekta Legat Slobodana Jevtića Pulike u centru Mionice radiće valjevska firma "Tetra inženjering" kao najpovoljniji ponuđač na javnoj nabavci. Vrednost posla je oko 11,7 miliona dinara sa PDV-om. Rok za zavšetak je najviše 90 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas