Menu

zaglavlje

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA  I NADU DA JE GRAD VALJEVO ŽIV U SVAKOM POGLEDU!

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA …

Đino Vaneli(Gino Vannel...

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VASIĆ NAJBOLJI PLEJ KLS, A CENTAR TROŠKA IPAK IZGUBIO RAT ! Featured

1SAPA VASIC SKRATI GA

Na kraju sezone „spasavanja od gašenja“ zaduženog prosjaka Metalac je po već toliko puta viđenom scenariju izgubio dobijen meč i KLS  sa 12 pobeda i dva poraza više, na 10.mestu. Dunav je izgubljenu utakmicu (81:85 u 36.minutu) pretvorio u pobedu 98:87 jer pojedincima iz valjevskog tim ni na kraj pameti nije bilo čuvaju svoje kolege iz Dunava. Jurili su indeksne poene za mesto u krugu petorke najboljih i nisu uspeli. I pored iskrenog napora da sačuva klub od gašenja aktuelni predsednik od 2001, do danas vodi klub bez autorieta i nekad prepoznatljivog respekta. U tek  završenoj sezoni sa najminimalnijim spredstvima, od kako igra KLS  Metalac organizovan i vođen na na ovaj način nema budućnost i ostaje kao i do sada samo Centar troška. Da to ne bi više bio privatizacija se nameće kao jedini zdravo rešenje!

A u večeras završenoj sezoni u KLS na  kraju je ispalo da je i statistika konačno potvrdila sve već viđeno, i ko su stvarno najbolji.

Direktoru lige Valjevcu Leonu de Leonu u više navrata je otvoreno ukazivano na loše  manire pojedinih statističara, ne na utakmicama u Valjevu, pa biće da su se momci dozvali pameti i konačno poradili svoj posao po ugledu na kolege večeras u Staroj Pazovi.

Posle 26.kola stigla je nova  potvrda ko su najbolji pojedinci  u KLS.

Tri centra(Kimani Frend- 672 indeksna poena, Stefan Fundić 668, i Nikola Jeftić 417 i.p,  zatim krilo Slaviša Bogavac(435) i plejmejker Metalca Aleksandar Vasić(416 i.p.), najbolji paker lige sa 147 asistencija, i prvi penaldžija 89/99 odnosno 89,9 odsto), zatvara krug i po statistici  PET najboljih igrača  KLS!

Slede Brano Đukanović sa po 414 i.p. prvi je strelac lige sa 496 koševa) i Đukan Đukanović sa 410 indeksnih poena, prvi osvajač lopti, ukupno 67, od drugoplasirnaog saigrača Vasića uspešniji za 15 lopti). Kapiten Metalca je i peti skakač lige u odbrani, dok je Marko Dujković treći ofanzivni skakač lige, i prvi banana men. Podelio je ukupno 62 rampe!

Marko Jošilo je i pored povrede, odlaska u Bosnu kada je obezbeđen opstanak, je potvrdio svoje visoke košarkaške domete. Sa najboljim igračem Metalca u večeras završenoj sezoni Aleksandrom Vasićem, bio je tvorac ključnih pobeda.

Sezona je gotova, a planovi za budućnost su uvek iznad realnih !

U očekivanju najezde stranaca crnogoraca pre svega jasan je koliko puta već viđen scenario istog režisera.

Ostaje samo da gospoda što raspolažu narodnih parama, stave prst na čelo i zapitaju se da li je odgovorno, i imali li smisla više sipati tuđi novac u rupu bez dna!

One sa slabijim pamćenjem valja samo podsetiti plaćeni predsednik nasledio manir od aktuelenog sada tvrdi neplaćenog, je sa „mesijom“ i klimoglavcima neodgovorno zadužio KK Metalac pre godinu ipo dana.

Valjevke i Valjevce nemaju izbor, primorani su voljom dela vlasti da vraćaju nagomilane dugove.

KK Metalac po ustaljenom principu ne zarađuju već samo troši, i zadužuje, i danas je pored FK BK 2014 najveći Centar troška novca Valjevki i Valjevaca.

Lična odgovornost zaduživača ne postoji, a čik neko nek pomene krivičnu!

Svedoci da je taman napravljena valjevska košarkaška priča za tren se činilo bez braće, brže bolje ipak vraćena na stari kolosek u ruke „spasioca“.

Višemesečne prazne priče i neodlučnost grada da sagleda šta je i gde je rešenje, te pretnja da će košarka nestati imale su za posledicu preko noći povratak nesmenljivog!

Vratio se i prinuđen sa smešno jeftinim timom je započeo sezonu. Ispostavilo se da ceo tim može da košta manje nego li jedan igrač u vreme kada je on kao plaćeni predsednik vodio KK Metalac sa  crnogorcima, bezi crnaca, ali bez ozbiljnog igrača iz Valjeva.

Izgledalo je da se košarka  vratila u Valjevo na Božić 2014, varka je bila kompletna u martu iste godine, konačno postavljanjem Vladimira Đokića za trenera.

Tokom dve sezone u ABA ligi Đokić je pokazao umeće i karakter trenera. Uz put je postao i šampion Evrope sa momcima do 20 godina.

Međutim nije imao mu.a da se suprostavi „mesiji“ i ukaže šansu Valjevcima, na prvom mestu Saši Vasiću.

Vratilo mu se kao bumerang u maju prošle godine kada su ga košarkaški tutumraci po nalogu „mesije“ šutnuli bez pardona, uz objašnjenje da su oni tu da menjaju trenere!

Njih na sreću više  nema u košarci, a Vladimir Đokić je potvrdio umesto u Valjevu svoje trenerske kvalitete u Vršcu, od večeras i zvanično šampionu KLS.

Prošlog leta propala je nova šansa da se Đokićem košarka u Valjevu stabilizuje i da Metalac ponovo dobije svoje mesto na košarkaškoj mapi eksw SFRJ; kako se to danas kaže popularno, regiona.

Đokić je ostao istrajan i dosledan da ne prihvati klub sa bilo kim, od onih što su ga vodili od 2001. do septembra 2016.

Koliko je bio u pravu lako je zaključiti.

Hoće li i vlast konačno prepoznati svoju ulogu, prestati da finansira narodnim parama dužnike do grla i privatne igre bez granica umotane u celofan Udruženja građana, sa pravom da troše ali i da  ne odgovaraju za napravljene dugove, ključno je pitanje svih pitanja.

Rešenje je jednostavno prodaja Centara troška pa nek se kupci igraju do mile volje.

Besmileno je i dalje davati novac "spasiocima". Valja ga konačno  uložiti   u decu i naravno ključne sportske infrastrukturne objekte. Dom sportova –Valjevsku Arenu, zatvoren bazen i atletsku stazu sa tartanom na stadionu Krušik.

I da se ne zavaravamo 9.mesto u ovakvoj KLS je preskromno za valjevsku košarku. Klub organizovan i vođen na pravi način sa 10 miliona narodnih para, nešto novca od sponzora i benefetima u hali sportova 15.septembar, najmanje što je mogao je da se plasira u Superligu Srbije.

Klub bez autorieta na terenu je ponižavan i šikaniran od kraljevačko –novosadskog lobija.

Momci su osetili sudijsku nepravdu u brojnim mečevima. Iako su bili bili moćni da pobede Spartak, Borac MLadost, Beuvuka, taman koliko je potrebno za plasman u Super ligu. Na kraju su završili na a preskromnom 9.mestu sa 12 pobeda i 14 poraza.

Respeket i poštovanje ne postoji za ovako organizovan i postavljen Metalac, i zato prst na čelo šta i kako dalje.

A da ne zaboravim za kraj, ko on bi iz Valjeva, a najbolji je od svih u Srbiji, eks SFRJ, i Evropi.

Za zaboravne Miloš Teodosić!

Pametnom dovoljno !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas