Menu

zaglavlje

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FIBA ISTRAŽUJE DA LI U KLS PREDUZEĆE "CVETA CVEĆE" Featured

kls logoZa razlIku od UEFA odlučnoj da ne spreči  mešanje  politike u fudbal, "slepoj" godinama na sva dešavanja u fudbalskoj Srbji, gde je sve idealno, i gde u “naše preduzeće cveta cveće”, košarkaška kuća FIBA radi MALO drugačije. 

 FIBA naime ima dojavu  da je čak 38 igrača KLS učestvovalo u maniplativnim radnjama i nameštanju rezulata. U ovom trenutku nema detalja na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u  manipulativnim radnjama - stoji u saopštenju. Srpski mediji pišu o skanadalu u košarci. Naime, tvrdi se kako je čak 38 košarkaša  pod istragom. Sumnja se da su u saradanji sa  kladioničarskim miljeom dugi niz godina nameštali  utakmice. Posle prijava o nameštanju u Košarkaškoj ligi Srbije, što je uobičajena nenormalnost godinama, usledila je reakcija iz evropske kuće košarke.

Da je istraga u toku, potvrdio je Aleksandar Grujin, direktor KLS, nije nikakva tajna čovek od poverenja neformalnog "gazde" KLS, od koje  klubovi kao "benefit" isključivo  imaju obavezu, da slepo izvršavaju nametnute obaveze. KLubovi u KLS nemaju nikakvu  korist od prenosa svojih utakmica na kablovskoj  televizi Arena sport, ili od generalnog sponzora ovog takmičenja, ali su u obavesti da ispune sve obaveze koje im nameće direktor sa svojim saradnicima.

Ima indicija da je u FIBA stgla prijava  prptiv dva kluba sa razlitičim imenima, ali istog porekla,  da nešto ne rade po propisima. Naravno reč je u FMP-u i Crvenoj zvezdi. Tako od kada postoji Crvena zvezda nikada nije izgubila utakmicu od kluba iz Železnika.

KLS  u svom saopštenju obaveštava javnost da aktivno sarađuje sa FIBA kako bi se disciplinski postupci rešili u što kraćem vremenskom periodu i kako bi se nadalje obezbedio integritet takmičenja.

"Pošto su disciplinski postupci u toku, KLS u ovom trenutku ne može pružiti detalje na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u nameštanju. Detaljnije informacije oko disciplinskih postupaka pružiće se nakon istražnog postupka kako bi se  siguralo nesmetano vođenje postupaka, kao i presumcija nevinosti samih učesnika u postupcima"stoji u saopštenju.

KLS dalje ističe da kroz FIBA SWISH program,  FIBA usko sarađuje sa nacionalnim savezima na suzbijanju manipulacije takmičenja i osiguranju čistog sporta, KLS pruža relevantne podatke, neophodne za pokrenute disciplinske postupke. 

KLS dalje istiće da je “KSS  ušao u SWISH program 2022. godine, te je imenovao nezavisnu osobu nadležnu za integritet takmičenja koja zajedno sa FIBA-om sprovodi istrage i preduzima korake koji imaju za cilj otkrivanje manipulativnih radnji. Jedan od osnovnih postulata SWISH programa je ispravna implementacija FIBA etičkog kodeksa integriteta na nacionalnom nivou kroz edukaciju domaćih liga, klubova i ostalih lica koja su uključena u košarkaška takmičenja, te upravljanje nacionalnom platformom za prijavljivanje kršenja etičkog kodeksa, koje sprovodi osoba nadležna za integritet takmičenja", stoji u sapštenju KLS.

Pred početak naredne sezone 2023/24 KLS organizuje edukativnu radionicu koja će biti usmerena na edukaciju klubova, igrača i ostalih lica uključenih u košarkaška takmičenja. Kroz edukativnu radionicu pružiće se relevantne informacije za implementaciju FIBA etičkog kodeksa, prepoznavanje manipulativnih radnji u sportu i načini prijave. KLS je odlučan u svom naporu da očisti naš sport od bilo kakvih manipulativnih radnji, te oštro osuđuje bilo kakvo kršenje FIBA etičkog kodeksa i preduzeće sve mere potrebne za osiguranje integriteta takmičenja“, zaključak saopštenja potpisanog od strane  Vršačanina  Aleksandra Grujina, već dve godine  direktora KLS.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas