Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

STIGLO PROLEĆE I SNEG, SEVAJU ISTINA I PRAVDA USLOV ZA USPEH I U SPORTU Featured

1va stjepan steva filip 

Konačno kročismo izgleda samo  kalendarski u proleće, sva je prilika sumorno i čemerno kao i 2020.godiine. A za početak najlepšeg godišnjeg doba čestitka povodom od 2004.godine  novog Dana grada Valjeva. Obrisani  15.septembar je trajao dok  sledbenika pljačkaške i izdajničke vlasti. Na pravdi boga svedoci smo bezočnog pokušaja falsifkovanja  istorije. Proglašavanje izdajnika za pobednike rata u kome su heroji branili slobodu i svoj narod od i danas probuđenog fašizma traje, ali ne zadugo još.

zikica spanac1

Živan Đurđević, Stjepan Filipović, Žikica Španac, Miša Pantić,Nada Purić, sestre Ilić...  su borci za slobodu, heroji naroda, a ne bradati koljači zakrvavljenih očiju, žandari što kidišu na svoj narod kao besni psi,  ratni profiteri poput nesretnog  Danilovića, đađženog od opijanih vlašću  pijanih milioenra čak i ulicom u centru Valjeva.

Zalud laži i pokušaji mirenja. Zlo i dobro nikada nisu mogli biti na istoj strani.

Gradonačelnik Lazar Gojković je sugrađanima najjksrenije poželeo sreću i  zdravlje pozivajući ih  da se vakcinišu

Za istinu i pravdu  uslov za sreću i život nema predaha, borba traje.

Narod  prkosi pandemiji kako zna i ume. Broj vakcinisanih raste, a u prestonici  na Trgu republike veselje.

Posle skupa  protivnika vakcinacije i mera za suzbijanje koronavirusa, koji kilometar dalje kod do skora železničke stanice oko  spomenika Stefanu Nemanji usred važenja najnovijih epidemioloških mera Kriznog štaba  igralo se  Užičko kolo. Nepoznati organizatori svoje  okupljanje nazvali su "protestom protiv globalizma i koronadiktature". Većina je bila  bez zaštitnih maski. Živela Sloboda” i  “Stop kovid teroru"  dominantne su parole vidjene na transparentima na skupu u prestonici.

KOŠARKA  JE TU ZA RADOST KAD NEMA GDE  

Sa prolećem stigoše i sportske radosti, manje i veće.

Zvezda je najavila beg sa 17-e pozicije  u Evroligi. U sred Atine, pao je veliki "PAO". Slučajnost ili ne, ali nebitna pobeda imaće svoj smisao ponovi li se večaras u Podgorici u derbiju za pol poziciju u plej-ofu ABA lige.

Partizan je u prvom danu proleća počeo ponovo da igra košarku. Pobedio je  barskog "bauka" u zagrevanju za Super ligu, bude li se uopšte igrala, i kome  li  je uopšte potrebna.

  A naš Metalac  ovog snežnog  prolećnog dana jezdi ka Aleksincu.  

Posle opet  silom izazvane  pauze,  drugo "trovanje" korona virusom je došlo  posle meča u Pančevu pre mesec dana izabranici Vladimira Đokića  večeras igraju prvi od 7 mečeva, predviđenih  u narednih 20 dana!?

Leon Deleon direktor KLS sve bi da podredi besmislenoj Super ligi, pod znakom pitanja iz više razloga. Prvi su  sigurno  nova "trovanja" aktera KLS. Drugi je kalendar ABA lige.  Povrh svega Deleon dolazi u sredu u svoje Valjevo, da posmatra  utakmicu sa kraljevačkom Slogom.

Bolje obavešteni tvrde da je razlog dolaska "kontrolora letenja" je i "diciplinovanje" i očuvanje, samo kad bi još znali čega.  

Deleon možda želi da proveri odgovorno lice- delegata, da li je dobro "prebrojao" službena lica, prisutne, novinare, fotoreportere, goste sa vizom da gledaju meč. Možda ga ipak sneg,  i nedaj bože korona virus speče da dodje u svoj grad  po službenoj dužnosti. U svakom slučaju sva sreća i dobro mu zdravlje od srca, i naravno pozdrav za društvo iz Studenta.

A i pitanje neizostavno, što ga ne bi u Kraljevu sinoć protiv Dunava, gde bi koliko li ono duša na utakimici na život i smrt.

Sa rudarskim srećno  ispratismo danas naš Metalac  u Aleksinac, gde ga pored kvalitetnog rivala čekaju i bučna "službena lica" na tribinama. Neće ih biti kao na Marakani  protiv Milana, ali i tih 10-ak  puta manje prisutnih biće valjda "neprimetni i bezopasni" za aktere meča.

Napredak  je favorit na papiru,  ali i Vladimir Đokić ima svoj scenario za pobedu.

Bude li prepoznatljive pobedničke  rudarske energije, srčanosti i  borbenog duha  i bez Sinoveca i Radomirovića, biće spremni, ako ne za Slogu ono za Novi Pazar, popiće se po povratku oko ponoći  vruć  čaj, a biće i  kap medovače za srećan početak prolećenog berićeta.

Od naredne srede kreću i  tv prenosi  svih utakmica  Metalca  u 2022. godini.

Za  nestrpljive evo i linka za večerašnju utakmicu:

http://sportuzivo.tv/stream/?PHDxbxOH6Nc&eventID=e001800&watch_client=yt

SUBOTNJI BAL VALISA I VALJEVA  

Prvi sportski vikend  obeležen je pobedama dva vaterpolo kluba, Valisa i Valjeva.

Laureat Grada Valjeva za dostignuća  u svetu sporta  u 2020. godini  VK Valis je trećem kolu prolećnog dela prvligaške sezone "udavio" Taš 21:12, a  besmisleni drugi vaterpolo klub Valjevo u Kruševcu Rasinu 17:10.

Četiri kola pre kraja prvenstva sve je po starom. Proleter  ima 6 bodova više od Valisa, a "vidre" isto toliko bodova viška u odnosu na Valjevo i Vukove, sa  kojima će ukrstiti koplja  pored Rasine i Beograda do kraja. Teoretski sve je moguće  osim "drvenog šporeta".

Za Valjevo je apsurd da i dalje izdvaja sredstva za dva vaterpolo kluba, kao i za slične "anomalije" u drugim sportovima. VK Valjevo  je imalo svoju šansu, a nova je isključivo  škola vaterpola, po ugledu  na najbolje u svom gradu VK Valis.

Tolerancija i poštovanje svakoga ne sme više biti izuzetak već pravilo.

Izuzetak u VK Valjevo je Nika Ratković(13). Ponikla u  VK Valjevo, od letos u VK Palilula,   danas prvotimka  ženske ekipe VK Valis, izborila je status kadetske reprezentativke  Srbije i na pripremama je u Beogradu.

nika voda

Roditeljska ljubav, talenat, Jadransko more, i naravno sportsko opredeljenje  porodice Ratković,  u biciklističkom sportu šampionka u svom uzrastu, je prepoznata i u  srpskom vaterpolu. 

VK Valjevo samo kao deo  jednog kluba sa školom vaterpola za dečake i devojčice, ima svoj smisao. Sve drugo je silovanje zdravog razuma,  privatna zabava i traćenje vremena i besmisleno bacanje  narodnih para.

Rezulatati 10.kola  Prve lige Srbije u vaterpolu.

Taš - Valis 12:21 (6:4, 3:5, 2:6, 1:6)

Bazen Tašmajdan. Sudije:Velkić, Petrović. Isključenja: Taš 12, Valis 15.

TAŠ:Mrinković, Petrović, A.Janjić 6, Ćirić, n.Janjić, Radovanović, Radojičić, Trifunović 1, M.Janjić, Stanojević, Jovanić, Jevremović, Drobnjak, Baucalo 5. Trener: Ljubenović.

VALIS: Đerković, Mitrović, Čavić 1, Lobov 2, Arsenović 1, Gavrilović, Gavrilović 1, Metodiev 4, Dobrosavljević, Kovačević 4, Stanić 4, Ičagić 4, Isaković, Colić. Trener: Veljković

Rasina – Valjevo 10:17 (2:5, 1:3, 3:4, 4:5)

Bazen SC Kruševac. Sudije: Putniković i Jovančević. Isključenja: Rasina 9, Valjevo 9. Peterci: Rasina 2 (1), Valjevo 3 (3)

RASINA: Jeremić, Stefanović, Adžić, Tomašević 1, Tomašević, Lazić, Milojković, Petković 4, Marković 1, Zdravković, Mihajlović, Đokić, Nešić, Kostić 4. Trener: Milovanović.

VALJEVO: Ristić, Dmitrašinović 1, Gligorijević 1, Marinković 1, Jovanović, Ristić, Radanović, Gligorijević2, Konatar2,Talaja 3, Stojanović 7,Avramović, Rakić, Panić. Trener: Marković.

Novi Beograd  Vukovi  - Beograd 14:8 (5:1, 2:3, 2:2, 5:2)

Bazen „ Vlaho Orlić“. Sudije: Knežević i Duvnjak. Isključenja: Novi Beograd Vukovi 6, Beograd 15. Peterci: NBG Vukovi 3 (2) Beograd 4 (3)

NOVI BEOGRAD VUKOVI: Vuković 3, Vitorović 3, Marković, Varkulja 2, Stefanović, Vuković, Manojlović 3, Bašica 3, Katić, Nikočević, Kojić, Jovanović, Acković. Trener: Vasilovski.

BEOGRAD: Vasović, Petrović, Beronja, Rakić, Šuberić 2, Anđelić, Radić, Šuberić 1, Fuštić, Stamatov 2, Đujić 1, Šećerović 2, Uzelac, Dimitrijević. Trener: Milosavljević.

Tabela: Proleter 30, Valis 24, Valjevo i NBGD Vukovi 18, Taš 15, Beograd 12, Rasina 3, Palilula 0 bodova.

 "STAROJ DAMI" BODIĆ U PARKU PEĆINA ZA SUNCE ŠTO STIŽE

U Parku Pećina zakotrljala se buba mara prvog dana proleća.

1bfc takovo 0

Luzer, manipulator, centar troška sa svojim  jatacima se topi i nestaće poput  snega što danas sipa. Cvrkut ptica dok sneg ne prestaje da pada potvrđuje  da će zora sviće i valjevskom fudbalu.

Mesna zajednica pored Brđana i Popara sa najvišom kotom u gradu, Peti puk sa svojim Radničkim sanja svoj san i Srpsku ligu. Juče su pobedili i drugi put ovog proleća posle Ljižana (5:0) i Prnjavorčane(2:1), prolećni rekorder  postaviše Divčani protiv Spartaka 10:0, i u najstarijem klubu grada Valjeva nešto se dešava.

Posle decenijske letargije i  tihog umiranja,u U arku Pećina dešava se život. Temparatura raste i nazire se tačka ključanja. Vladica Petrović je došao posle 10 godina ponovo kao dokazani trener.

1 struja bfc takovo

Karma je čudo i zna se šta sledi.  

Nema para, nema "pojačanja" iz Donjih i Gornjih pičkovaca, ali na  fudbalskom terenu ponovo vladaju požrtovanost i odgovornost. Od "zarđalih" do najmlađih musketarski, igra se po sistemu, jedan za sve svi za jednoga.

Drugi remi za nedelju dana, bez primljenog gola  je potvrda da se mnogo toga može kad se hoće

Najneplaćeniji trener od kada štetočina raspolaže novcem kluba i  deli plate "komunalcima", inkasantima i podguznim muvama , potvrđuje da  najviše  terensko zvanje niie buvljački produkt, već plod znanja i umeća. Kako samo on zna, Petrović  krpi rupe i  gura.  Juče bez pola tima, što kažnienih, bolesnih i  nespremnih,  bio je  na pragu pobede. Nedostajalo je zrnce sreće da ponovo Roki Paunović reši utakmicu, posle one sa Tutinom i povu sa Takovom. Na žalost ponovio se promašaj iz Tutina. Ali,  vratiće se, u fudbalu je uvek tako. Nagrada za trud nikoga  još nije zaobišla.   

Junak  u timu gladijatora je bio Nemanja Sofronić. Igrom  u oba smera, otvaranja u napadu čvrstina u duelu, hitrina u defanzivi, tačan pas  je davao ton igri u nadmetanju sa preseljenjim  iz Metalca u Takovo na kalenje  mladim momcima iz Gornjeg Milanovca. Sofronić je igrački  sazreo   i danas najveće je pojačanje,   dostojan  mnogo viših dometa od trenutno ranga u kome je Stara dama.

1bfc takovo 0

Tek drugi od devet bodova bodova u igri ovog proleća nije za alarm za ekipu,  u kompletnom sastavu sigurno tima nepobedivog  u Parku Pećina.

Nemaština  samo za Valjevce u timu ovog proleća nije izbacila momke iz koloseka. Naprotiv, ujedinjenji oko istog cilja, prepoznali su ta će baš oni svojim primerom i požrtovanjem  biti snaga da pokažu  kome je i gde mesto u prvom fudbalskom kolektivu Grada Valjeva.  

A, bezobzirna i bahata štetočina,  luzer ubeđen  da mu je ama baš sve dozvoljeno zapleo se  u sopstevnoj mreži neznanja, pakosti i arogancije. Pulen svake vlasti sve više tone u živo blato propadanja,  nema mu spasa.

Dan konačne egzekucije i odlazak iz valjevskog sveta fudbala  se primakao. 

Kao i voda istina, ključni uslov za pobedu istine i pravde, nadje   svoj put.

Isplivaće na površinu i ogoliće šetetočinstvo što traje deceniju.

Sve je u rukama momaka  na terenu u dresovima Stare dame.

Svojim igrama i zalaganjem doneće pobede i uspehe, kao potvrdu  da se  može  i u  "besparici" sa 12, i više miliona, a ne kako tvrdi parazit i luzer, "malo više od 10 miliona"    živeti dostojno čoveka i vremena, pobeđivati i konačno napraviti rezulatat.

A na naredno gostovanje ponovo će biti desetkovani. Kartoni i povrede uzimaju svoj danak. Ali ništa ih neće spečiti da  pobede u Bana u Raški.   

         Proleće je stiglo, a što reče  Duško Radović: "Žao mi je svih kojima to nije  važno"

      

  

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas