Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NIKOLA JOKIĆ DRUGI PUT ZAREDOM NBA MVP! Featured

jokic n 2 mvpFOTO PROFIMEDIA Nikola Jokić košarkaš Denvera  je najkorisniji igrač sezone u NBA ligi, nepogrešivo je pogodio Adrijan Vojnarovski, pouuzdani insajder  ESPN-a.

Momak iz Sombora je ove sezone postao prvi igrač u istoriji lige sa najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija. Jokić je u tekućoj sezoni prosečno beležio 27,1 poena, uz 13,8 skokova i 7,9 asistencija.

Jokić je  tek 13. košarkaš u istoriji sa dva uzastopna MVP priznanja NBA lige.

Srbin je  stigao u visoko društvo legendi 13 košarkaša dva puta zaredom osvajača prestižnog priznanja.

To je pošlo za rukom do danas samo: Bilu Raselu, Viltu Čembrlenu, Karim Abdul-Džabaru, Mozesu Melounu, Leri Birdu, Medžiku Džonsonu, Majklu Džordanu, Timu Dankanu, Stivu Nešu, Lebronu Džejmsu, Stefi Kariju i Janisu Adetokumbou.

Karim Abdul-Džabar ima  šest MVP nagrada,  Bil Rasel i Majkl Džordan  po pet. Slede Vilt Čembrlejn i Lebron Džejms sa po četiri, a Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson imaju po tri MVP trofeja.

Jokić je dobio 875 poena (65 glasova za prvo mesto) od globalnog panela od 100 sportskih novinara i emitera. Centar Filadelfije Džoel Embid je drugi sa 706 bodova (26 glasova za prvo mesto),a bek  Milvoki Baksa Janis Adetokumbo je  treći sa 595 poena (devet glasova za prvo mesto).Slede na 4.mestu bek Finiks Sansa Devin Buker sa 216 poena i na 5. mestu bek Dalas Maveriksa Luka Dončić u sa 146 poena.

Igrači su dobijali 10 poena za svaki  glas za prvo mesto, sedam za drugo, pet poena za treće, tri boda za svaki glas za četvrto mesto i jedan bod za svaki glas za peto mesto.

Pvi put se desilo da su prva tri od pet najboljih u glasanju za NBA nagradu za najkorisnijeg igrača stranci, a Jokić (Srbija), Embid (Kamerun) i Adetokumbo (Grčka) do je  Dončić (Slovenija) 4. stranac među prvih pet. Jokić je drugi evropski igrač posle  Adetokumbua, sa dva naslova najboljeg, MVP-ja, od ukupno 6 u novom milenijumu.

Denver je izabrao Nikolu Jokića na draftu 2014. godine kao 41.. pika. Somborac je   spartanskim radom opravdao poverenje trenera Majka Melouna I sada ima  nestvarno uspešnu  karijeru, nadamo se ponovo i u plavom dresu Srbije!

U Somboru se slavilo sa tamburašima, uz rakiju, pivo i vino noivo MVP priznanje Nikole Jokića, kole u društvu vlasnika Denvera milijardera Džoša Krenkea i trenera Nagetsa Majka Melouna i najbližih saradnika. Naravno medju zganicama je bio i Miško Ražnatavić menadžer Nikole Jokića, Gosti iz Amerike su iznenadili Jokića dolaskom. Ispred štale za konje dočekali su Nikolu i uručili mu kristalnu NBA kuglu u čast 75. godišnjice lige..

jokic u stali

fotoProfimedia "Veliko iznenađenje smo mu priredili. Kada je izašao iz sulki sa staze video je  vlasnika Džoša Kronkea, Tima Konolija, svoje trenere i porodicu, sve koji ga vole. Bio je to trenutak za nezaborav. Mislim ni Nikola. Kakav trenutak, druga MVP nagrada. Zaslužio je, a zato ga i volim,  jer ostao je  skroman i posle 2. MVP trofeja", rekao je trener Nagetsa Majk Meloun.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas