Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TRAGEDIJA, POGINUO MIODRAG JEŠIĆ- JEŠA Featured

ješa smrtU saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu izmedju Rume I Jarka 8.decembra  u 10,30 je poginuo je bivši igrač i trener Partizana  Miodrag Ješić(64). Čovek fudbala, uvek naklonjen Valjevu i prijateljima okupljenim u restoranu kod Belog u 7.julu, otišao je i ostavio  bol i očaj, jer sudbina je bila jača od života. Ješa je bio poseban, čovek velikog srca,  dobrica, vanvremenskih vrednosti.

Iz neobjašnjivih razloga  automobil  kojim  je  Ješić upravljajo prešao je na levu stranu kolovoza, i u punoj brzini  direktno udario u kamion koji se kretao iz suprotnog pravca.

U smrskanom automobilu Miodrag Ješić je nastradao na licu  mesta, a kamiondžija  nije  imao vremena da  na bilo klji način izbegne direktan sudar.

Miodrag Ješić je rođen u Osečenici kod Valjeva 30. novembra 1958. godine.

U  Omladinsku školu Partizana je stigao kao talentovani 16-godišnjak iz Žarkova. U Partizanu je počeo da igra kao kadet 1974. godine, da bi tri godine kasnije 1977. započeo  izuzetno uspešnu  profesionalnu karijeru u crno-belom dresu. U Partizanu je igrao do 1985, a vratio se na kratko 1990/91. U tom periodu je odigrao za sve selekcije 401 meč i postigao 101 gol. Osvojio je šampionske titule 1978. i 1982. godine. Ješić je igrao od 1980. do 1994. za Partizan. Za  crno-bele je igrao 148 puta kao senior i postigao 13 golova. Karijeru je nastavio u Turskoj, u Altaju iz Izmira pa  u Trabzonsporu, pre povratka u Partizan i nazad u Altaj gde se i penzionisao.

 Za mladu reprezentaciju Jugoslavije igrao je 25 puta, a za seniorsku osam. Debitovao je protiv Bugarske 17. novembra 1982. u Sofiji (1:0), a poslednji meč je upisao protiv Škotske u Glazgovu (6:1), 12. septembra 1984.

Postigao je i dva gola, jedan u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na kome nije zaigrao, u tadašnjem Titogradu (Podgorica) 15. decembra 1982. u remiju sa Velsom (4:4). Drugi, u prijateljskom meču i porazu od Zapadnih Nemaca u Luksemburgu (4:2).

Bio je 7.novembar  1984. godine.  Miodrag Ješić je iz Skojevskog naselja u Beogradu  krenuo na  utakmicu, da  igra protiv Kvins Parka, posle 2:6 u Londonu  u prvom meču. Pošao  je “fićom", posle gurke klinaca iz kraja, pozdravljen pokličom "Daj gol"

U  istoj zgradi stanovale i sestre Barudžija, Izolda i Eleonora, ali je Ješa, ipak, bio fudbaler i miljenik dečaka iz kraja, i mnogo dalje širom Jugoslavije.

 Dragan Mance  je “otvorio  ” londonske “Renderse", Dragi Kaličanin sa bele tačke postigao drugi gol.  a tada na scenu stupa Ješa.

ješa mance i varga

 U prvom minute  drugog poluvremena  Ješić je sa sredini terena  pojurio ka golu  Kvins Parka. Sa   30-ak  metara je ispalio granatu ka  golu  Hakera.  “Žabica”  je odskočila, prevarila  engelskog golmana i završila u mrežu. Usledio je  završni udarac posle. velemajstorskog centaršuta Zorana Čave Dimitrijevića u 63. minutu. Glavom sa druge stative  Zvonko Živković, je doneo 4:0  za totalno ludilo i na terenu i 60.000 navijača na JNA. Bila je to doktorska  disertacija trenera Nenada Bjekovića,  prolaz    Partizan  u narednu rundu.

 Kao igrač  Ješa je bio šampion Jugoslavije sa Partizanom, a kao menadžer prvak Arapske lige sa Sfaksijenom iz Tunisa, Bugarske sa CSKA iz Sofije, šampion Libije sa Al Itihadom i Mjanmara sa Jangonom,

Noseći kopačke postao je šampion „velike“ Jugoslavije 1984. Partizan je imao tada osim Ješića, Mocu Vukotića, Dragana Mancea, Acu Trifunovića, Ljubu Radanovića, Nikicu Klinčasrkog… a sa klupe ga je vodio legendarni Miloš Milutinović.

Partizanovci  i klupske kolege, i čelnici crno-belih, javnost… gest vraćanja stana Partizanu, jer niko pre i posle njega nije napravio takav velikodušan gest.

„Zaštosam vatio stan? Zato što sve što sam do sada uradio i postigao u životu, sve je to zbog Partizana. Vidite, ja i danas mislim isto, da nije institucije Partizana, ne bi bilo ni Stjepana Bobeka, Miloša Milutinovića, Vladice Kovačevića, Čika Čajkovskog, Hasanagića, Vasovića, Galića, Bjekovića, Vukotića, Mijatovića, Dragana Mancea, itd, itd…“, objasnio je svojevremeno najpoznatiji stanovnik Osečenice, čovek ljudina,  izuzetno skroman, pošten, marljiv i čestit i i neponovljiv.

. Sa suprugom Irenom Ješa je imao ćerku, koja je takođe stradala u saobraćajnoj nesreći 2001. a imala je  samo 19 godina.

Ostao je veran fudbalu, a kao trener  dva puta je vodio Partizan. U drugom mandatu je po preporuci  prijatelja doveo  Valjevca Đorđa Lazića u Humsku, Nparavio je sjajan  potez za Partizan, jer Đole je ubrzo postao noćna mora za Zvezdu i ostale klubove.

 Ješa je vodio Radnički iz Niša, OFK Beograd, Sportif, Altaj, sofijsku Slaviju, Pegah Gilanu, CSKA iz Sofije, Šarin Faraz, Liteks, Otopenij, Budućnosti iz Podgorice, Al Itihad, Čangši, Al Tahadij, Šardar, Nadžran, Jangon Junajted, Sarajevo, Al Arabiju, Al Etifak, Hor Fakan, Ismaili, Al Ahli, Mazi i Al Šuli.

Ješin život su  obeležile saobraćajne nesreće. Prvo je izgubio saigrača Dragana Mancea, zatim ćerku, dok je radio u Tunisu pre 21. godine, a sada je i sam stradao u saobraćajnoj nesreći.

"Na poslovnom i sportskom planu je sve teklo kako treba, međutim, desilo se nešto što me je totalno slomilo. Jedan telefonski poziv je sve promenio. Moja bivša supruga Jelena me je obavestila da je naša ćerka imala saobraćajnu nesreću i odmah sam doleteo iz Tunisa za Beograd, a od straha od loših vesti sam se plašio sletanja u Srbiju. Nisam mogao da podnesem činjenicu da mi je ćerka preminula. Jelena u saobraćajnoj nesreći nije imala ni ogrebotine. Hitna služba je bila na licu mesta i odmah su je odveli na kontrolu u Uregntni centar. Sve je bilo u redu na prvim pregeldima, ali kada je lekar zadužen da napravi ultrazvuk tog dana trebao da napravi snimak on je spavao i niko nije smeo da ga probudi jer je bio nezgodan. Tako su mi govorili. Jelena je imala unutrašnje krvarenje i posle nekoliko dana je preminula. Da je lekar tog dana odmah uradio snimak ona bi ostala živa, a imala je svega 19 godina", pričao je Ješić prijateljima. 

 Ješa se pridružio svojim nebeskim drugovoma  Manceu, Čavi, Moci… a mogao još mnogo dati fudbalu.

jesa 2 fc pfc

foto pfc Planirali smo da podignemo devastirani valjevski fudbal  zajedničkom  snagama. Sudbina je na žalost drugačije htela.

Crni četvtak je pored tragičnog odlaska  Miodraga Ješića, obeležen je  smrću   čika Kola, Nedeljka Kostića(1.1.1947 - 8.12.2022).Dugogodišnji skaut i direktor omladinske škole preminuo je u 73. godini . Kostić je  dugo godina je radio u Partizanu, a čak 14 godina je proveo u Humskoj na veoma teškoj poziciji, dok je u svom "veku" uspeo u crno-bele boje da dovede Dragana Mancea, Stevana Jovetića, Valjevca Matiju Nastasića.

Večeras je minutom ćutanja više od 25.000 gledačaca u Areni Boegrad  odalo poslednja počast Miodragu  Ješiću i i Nedeljku Kostiću,  prvi večiti derbi Evrolige: Partizan – C. Zvezda   završen pobedom crveno belih 76:73.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas