Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ŠTABU ZA VANREDNE SITUACIJE KOLUBARSKOG OKRUGA PREVENTIVNE MERE ZAŠTITE PRIORITET Featured

Okružni štab 2Na zasedanju Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga  razmatran je predlog  Godišnjeg izveštaja o radu štaba  u 2022. godini.

Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga, novopostavljeni načelnik KUO  Miloš Milutinović, upoznao se sa članovima Okružnog štaba, nakon čega je Duška Andrić načelnica OkŠVS KUO,  prezentirala izveštaj o radu štaba.

Duška Andrić, je istakla da je u toku 2022. godine održano pet redovnih sednica Okružnog štaba za vanredne situacije, a realiozovano  je 12 aktivnosti.

„U  toku 2022. godine, u prvoj polovini juna meseca, područje Kolubarskog upravnog okruga su pogodile obilne kišne padavine, posebno u brdsko – planinskom području, pa u vezi sa tim su predsednici određenih opština, tačnije opština Osečina, Ljig i Mionica proglašavali vanredne situacije, u cilju otklanjanja posledica elementarnih nepogoda i drugih nesreća. Takođe, na području opština Osečina i Lajkovac je proglašena vanredna situacija zbog požara na deponiji. Okružni štab za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga kao i u prethodnim godinama koordinira aktivnosti jedinica lokalnih samouprava, a sve u cilju efikasnog odgovora na katastrofe na području Kolubarskog upravnog okruga“, rekla je Duška Andrić.

Jedan od prioriteta Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga u 2023. godini biće smanjenje rizika od katastrofa i pripreme za efikasno reagovanje. Takođe, Okružni štab će raditi na donošenju procena od rizika i katastrofa pre svega jedinica lokalnih samouprava, koordinaciji aktivnosti na sprovođenju preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara, razvoju sistema civilne zaštite u jedinicama lokalnih samouprava, obrazovanju, opremanju i obučavanju jedinica civilne zaštite koje obrazuje jedinica lokalne samouprave i obučavanju i osposobljavanju štabova za vanredne situacije, jedinica civilne zaštite, poverenika civilne zaštite i drugih snaga sistema zaštite i spasavanja.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas