Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PREDSEDNIK I LION PRED PETAK 13-i, ZA KRAJ MIHOLJSKOG LETA, MAGLU, SUNCE I MRAK Featured

 

dz

Uoči petka 13. čusmo i videsmo, kako je i dolikuje Miholjskom letu, pred datum današnji, sve i svašta. Videsmo sinoć „mrtvog“ Partizana. Naneli, Ledej, Smajli,  Panter  razneše „moćni tim“  braće Parker, u sred Loina, za radost zna se koga, ali i glavobolju, opet zna se koga i zašto. Asvel je prošlu sezonu završio na posledjem mestu u Evroligi.

Zanimljivo je da je u danu prve evroligaške pobede crno belog sveta osvanula vest o razbijanju  kriminalne banda sa Balkana, i da je na čelu mafije naravno  Srbin. Krimosi  "padoše" u Monaku, njih 19, i to  zbog sumnje u  kriminal, trgovinu drogom i oružjem, pranje novca preko lažnih kompanija. Sluti da će i Monako "pasti" večeras u Valensiji.

dz barba

 Sinoć dok je trajao crno beli „taj tango smrti kao nekada pre“  šef u ostavci na članstvo u partiji, aktuelni predsednik države, je potvrdiode će biti izbora u decembru, a teme su mu bile omiljena mu košarka i neizostavni fudbal.

Zakjučio je predsednik da srpski reprezentativni fudbal zaostaje za hrvatskim, ali da mi „imamo  dva košarkška kluba za Fajnl for, valjda u Berlinu“, dogodine. Ako to kaže, za 7-8 meseci diplomac na fakultetu za košarkaškog trenera, na vama je, prusudite sami. da li mu treba verovati.

Jedino je sigurno samo da je uložen, novac u skupi tim za koga predsednik, inače navija, iako tvrdi da je „država uložila“ i u jedne i u druge, ogroman novac“.

Za ljubimicu su, makar i sa 11 novih pojačanja u timu, kritični samo poslednjih  pet minuta, pored kouča, večeras ćemo videti da li crvenom ili već kakve boje gumicom za rep. 

Zanimljvo je bilo i pojašnjenje  zašto "komšijama" ne cvetaju ruže.

"Zbog loše škole  strahovoto talentovani Hrvati iz Zapadne Hercegovine nisu ono što bi trebalo da budu, ali i da nas,  u košarci Hrvatska  nikada  neće stići, ne, makar u narednih 20 godina“, sigran je budući košarkaški trener.

Dohvatio se čovek i najveće navijačke ljubavi fudbala. Lično  smatra da su promene donele boljitak,

„U bivšoj Jugaslaviji Crvena zvezda je bila apsolutno dominantna, a  Partizan, drugi. Zatim slede, naravno Dinamo i Hajduk. Posle raspada Jugoslavije, osvajene titule prvaka sveta i Evrope, sankcija, ne uvek dobro rukovođenje, doprinelo je raspadu  Zvezde. Partizan je bio mnogo jači na domaćem nivou, ali na regionalnom slabiji od Dinama“, analizirao je predsednik, i naglasio.

„Dinamo je imao Zdravka Mamića, bez obzira na reakciju hrvatskih sudova i države, Mamić je bio tvorac velikog  Dinama, ali je danas Crvena zvezda ponovo ispred Dinama, i tu je gde treba da bude“, tvrdi predsednik, i dalje kako kaže navijač Zvezda, Partizana, Radničkog...",  ponosan što je Zvezda ponovo najuspešnij regionalni klub, ali uveren da će se Partizan podići.

Nije zaboravio  da privatnom Čukaričkom i TSC-u  čestita na svemu što rade, dok je kako tvrdi Mamića sreo dva puta u prolazu, i da je baš Mamić napravio uspeh za poštovanje sa Dinamom, kao  što je i on, predsednik, "zajedno sa Sinišom Malim, Vesićem i drugim ljudima napravio Promenadu, a ne  Đilas  i Zelenović, nije propustio da ne "bocne" omiljene mušterije na izborima.

Predsednik se raduje što će se Terzić podruditi da Zvezda igra ponovo  sa Dinamom, jer vreme je da mu voljeni klub opet pobedi, naravno u fer pleju, sportskoj borbi.

Izostalo je pitanje za komentar povodom suspenzije stadiona Partizana, zbog pogrdnog skandiranja njemu lično. Suprotno propisima UEFA I FIFA  najdirektnije mešanje politike u sport, u Srbiji, se  još uvek ne postavlja.

O gradnji nacionalnog  „milijardera“ u Surčinu, i manjih "stadiončića" po UEFA standardima, po fudbalskoj provinciji,  konačno renoviranju „Rajka“, o čemu se još javno ne govori, nije bilo ni reči.

 „Uspesi“ srpskih“ klubova u Evropi, počev onog za koji navija, i svih ostalih  redom, do danas,  jedna pobeda (Partizan), dva remija(C.zvezda i TSC), takođe  nisu bili na „tapetu“.

Od "juče" do danas prođoše samo 72 dana, i kako stvari stoje, kraj miholjskog leta, biće i kraj evropskog klupskog sna, i nade da će biti osvojen makar još jedan klupski bod u Evropi, iako ima da se igra još "samo" 12 utakmica.

Prošao je predsednik bez  pitanja čemu vodi odlaganje večitog derbija za 20.decembar, umesto da je odigran u četvtak dan posle Dana žalosti. Ulazak „fantoma“ i igru na „Čika Dači“ u Šumaricima, za siguricu, i pobedu službenim rezulatom 3:0  predsednikove miljenice, nije komentarisano. Ne saznasmo da li je pozivao i koga, telefonom,  pred meč Mađarska-Srbija. Večeras na Puškaš Areni, Piksijevi „plavi“, a ne terzini „crveni“ jure vizu za EP.

Hrvati su u Osijeku  već dobili po turu. Igrali sa Turcima i izgubili 0:1, i visi im EP. Hrvatska je bila neporažena  10 godina u „lijepoj njihovoj“. Sinoć je u Osijek došla elita države, dok su navijači Slavonci mogli samo da nekim čudom uđu na stadion. A, baš ta klapa unutar stadiona razvila je ustašku zastavu, pevala „boj se bije, za slobodu i ustaški dom...“. Sudije su „čašćenje“ sa „cigani,cigani“. Kliše prepoznazljiv, ali...

Rasizam je samo kad partizanovci viču komšinci sa Autokomande, cigani.. i pi.ko-e ciganska-e, ali nije kad se peva  voljenom klubu "mis smo cigani najbolji smo najbolji".

Milosrdna UEFA se iživljava na Partizanu, dok u Atini hrvatski ološ ubija i prebija Grke, a u Splitu, Zagrebu  i Osijeku vrvi  od fašizma i  ustašstva.

Posle kazne od 5.000 evra, Splićanima, za ustašstvo i vređanje Srba, za ono sinoć u Osijeku biće  „dupla porcija“, dok će na JNA i „Rajka“ i dalje moći samo deca. jer na "srpski rasizam" se gledam drugim  očima i ima drugačiju specifičnu težinu.

NIje predsednik čuo šta za "kratku devetku" i blamažu srpskog reprezentativnog  fuZbala u Engelskoj, veče uoči petka 13.og.

Ali, pobede i porazi  su satavni deo života, a  petak 13-i još traje.

Kome će doneti (ne)sreću, videćemo.

Dan pored lepotice Drine teče. Počeo je maglom, za najavu  izlaska  Sunca produžetak miholjskog leta, a večeras  će biti kao i uvek "ludo" u  „Zelenoj šumi“. Samo da ne bude famoznih pet minuta na kraju, odnosno da ne progori licna" i laitvaski lav proguta "crvenkapu".

Jedno je sigurno, druga po kapacitetu sa 15.688 mesta  Žalgiris Arena, biče dupke puna, znači Zvezda ostaje sigurno lider EL, poparametru, gledanosti, jer u dva meča vodeće je skoro 33.000 ljudi taman koliko i Partizan u ABA ligi, protiv Mornara i Cibone. Meč sa Zagrepčanima biće  zagrevanje za Barsu, narednog utorka, Očekuje se da katalonce gleda "samo"  23.000 ljudi, mada i na  i JNA ne bi bilo mesta, za više od 60.000 partizanovaca, s obzirom kakvo vlada za utakmice ekipe košarkaškog maršala Želimira Obradovića. 

Što se subotnji regionalni derbi sa Cibonom igra u 21 sat, sat pošto krene  utakmica odluke za plasman na EP na Puškaš Areni Mađarska-Srbija, pitanje je za svemoćnu TV Arenu sport, zaduženu srećom "samo" da određuje kada će ko da igra košarku  i fudbal u Srbiji.

Za sve drugo se i dalje pita,  osim štosve ređe ređe pobeđujet Partizan, pita se zna se ko i zašto, samo se  ne zna još uvek do kada!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas