Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"GUŽVA" JE NEUGASIVI BREND VALJEVSKOG I SRPSKOG RUKOMETA Featured

guzva svi bre

Neugasivi brend valjevskog rukometa Nikola Jevremović-Gužva i sporta u celini, kako reće na omažu posvećenom velikom Nikoli, jedan od besednika,  Vladica Spasojević, ŽIVI!

Udruženje valjevskih sportista je okupilo brojna poznata lica na manifestaciji u Valjevskoj gimnaziji, svjevrsnom omažu posvećenom sećanju na Gužvu“.

guzva 24 svi 1

Priču o Nikoli-Gužvu započeo je rukometni vanzemaljac Veselin Vujović. Govoreći o nesalomivom duhu i pobedničkom karakteru, igrača i trenera pobedniku, ali pre svega stvaraocu.

vuja guzva1

Vuja je podsetio  na istančani osećaj  Gužve, majstora, da pre svega prepozna i izbrusi talenat, posvećenog i istrajnog u svom radu, ali i boema i šereta posebnog kova, spremnog svakog da baci na pleća duhovitim opaskama, ali i da istrpi žaoku  na svoj račun. Jednostavno bio je mangup, i najpozitivnijem smislu, svog vremena, kakvih danas nema ", rekao je veliki Vuja.

Ređali su se besednici,  Mihailo- Miki- Radosavljević, Zoran Mićović, Dušan Novokmet...

Beranac Vesko Mujović se prisetio Gužvinog rada i pobeda u ledenoj dvorani, otvorenoj boks mečom Ivangrad-Metalac(februar 1983) u kvalfikacijama za Prvu ligu tadašnje SFRJ, kada je Gužva sa Novkom Savić proglašen za sportistu Grada Valjeva. Isto priznanje usledilo je dve godine kasnije.

gužva beranac1

"Nepobedivost Beranaca na svom parketu, vitezove rukometa, kalio je baš  Nikola. Bila je to jedinstvena i prepoznata poruka, pred kraj svog ovozemaljskog života. Nikola je postao  šampion Crne Gore i osvajač Kupa sa RK Budućnost", podsetio je Mićović, istakavši neizbrisiv Gužvin trag u beranskom rukometu. 

Vladica Spasojević se prisetio brojnih zajedničkih dogodovština, treninga u zoru, sklekova, šuteva sa padom, Gužvine prgavštine, psovki i sličnih vaspitnih "metoda",  zaboravljenih odmah posle treninga, ili utakmice.

vladica spas1

"Gužva je bio dobrica u koži lava,  dosledan, i uvek spreman da stane na crtu svakome ma ko bio. Na sebe nije dao, ali je bio prvi kada je trebalo stati u odbranu pravdei svoje ekipe. Sitnice od  spiska  pesama za naručiti u kafani, pivo za popiti ako već nema "soka od ribizle"  do "piši kući za odelo", činile su Gužvu posebnim i neponovljivim. Bez obzira što vreme protiče, svi ćemo se Gužvi u beskraju svetlosti pridružiti. Ponosni smo što je baš Nikola bio deo nas, i što unuk nosi dedino ime, Nikola, našeg Gužve neugasivog brenda valjevskog sporta", reči su Vladice Spasojevića.

Na kraju omaža Nikoli Jevremoviću pre zajedničkog fotgrafisanja, prof dr. matemetike Voja Andrić pozvao Branka  Kovačevića, legendarnog košgetera Metalca i Crvene zvezde, da uruči je rođendanski poklon Veselinu Vujoviću.

vuja i branko slika1

Portret Vuje, delo Brankovo, nikoga nije  ostavio ravnodušnima, a i Vuja nije krio, lično oduševljenje.  

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas