Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FAJNAL FOR EVROLIGE ZLATO, U ODNOSU NA SRPSKO KOŠARKAŠKO BLATO Featured

 Pao el lesorEvroliga je posle berlinskog finala žestoko podigla svoj rejting. Na Fajnal foru u prestonici Nemačke odigrane su tri neverovatne utakmice, a šampion je posle (ne)čekivanog preokreta je postao Panatinaikos, dok je poraženi Real, tokom sezone bez premca, ostao kratkih rukava. U najglupljem meču, za treće mesto kako reče trener žuto plavih iz Stambola Jasikevičijus, Olimpijakos je savladao Turke 87:84.

Čelnici Evrolige su prepoznali neregularnosti, u ABA ligi. Usledilo je javno upozorenje da titula više ništa ne znači. Šampion ABA lige ide na "tender" sa ostalim kandidatima za vajld kartu. Najgledaniji od svih Partizan, "samo" 5 pobeda (16ukupno) više od osvajača ABA lige, je dobio garancije da će biti 1 od 18 aktera Evrolige. Ipak će poslednju reč dati  klubovi vlasnici Evrologe krajem juna, kada će Beograd možda dobiti 3. domaćinstvo fajnal fora Evrolige, u poslednjih 5 godina. Cilj je jedan, da zna se, ko konačno zaigra.  

Atina je danas danas zelena, i u znaku deteline sa tri lista.

 lesor gooo

Pao je posle 13 godina osvojio Evroligu. "Centar za Evro Kup"  Matijas Lesor i Papapetru su doneli slatku osvetu za  oteti trofej pre godinu dana. To je posebno istakao bivši centar Partizana.

Partizanu je oteta  titula pre godinu dana baš u mečevima sa Realom. Kostas Slukas, glavni i odgovorni za tim Panate "sahranio" i preuzeo tron prefavorizovanim Madriđanima. Slukas je razbio odbranu Reala.  Ubacio je 24 poena za trofej MVP fajnal fora.

slukas

Nan iako opterećen već u prvoj četvrtini faulovima, čak tri,  je brojao do 21, Momak je briljirao sa nekoliko ključnih pogodaka, uključujući i monstruozno kucanje preko Tavaresa u poslednjem minutu, je simbolično stavilo tačku na finale.

Matijas Lesor je bioo x faktor protiv Fenera u polufinalu sa 17 poena i 10 skkova. U finalu je nestvarenom energijom pokrenuo uzdrmani Pao. Pored 17 poena, dodao je šest skokova. Džerijan Grent je dodao 11 poena.

Real je dominirao na početku finala. Šuterskom kanonadom stigao je do +14(41:27). Međutim Ergin Ataman je znao da pronađe  način da "zabetonira  pucače"  Madriđana. Dokazao je zašto je danas jedan od najboljih trenera Evrolige. Vodio je svoj tim bez greške, a u najtežim situacijama mudro je prilagođavao igru, i sjajno je čitao taktičke zamke rivala. Posle 49:54, Lesor i momci su "zaključali" svoj koš. Drugo poluvreme Pao briljira, i devet sekundi  pre kraja  Grci stavljaju tačku na  neverovatnu seriju  46:23,  da bi Musa beznačajnom trojkom postavio konačnih 95:80.

Šampioni su trofejom danas stigli u Atinu. Pola Grčke prestonice ih je pompezno dočekalo. Čovek od koga sve polazi vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos ne žaleći svoj novac je dao sve od sebe da povrati šampionsku krunu u Atini.

dimitris janakopulos

Počeo je pre godinu dovođenjem Ergina Atamana. Turčin je odabrao tim dostojan da vrati krunu posle 13 godina zelenima, i uspeo. 

Danas se Janakopulos osvrnuo na uspeh svog kluba.

"Drugi računaju na svoj niz pobeda, šuteve, uzastopna učešća na Fajnal  Foru, mi ne računamo. Mi smo Panathinaikos! Ne posvećujem trofej nikome, on je timski uspeh. Stres je bio ogroman tokom meča. Real Madrid je najveći klub u Evropi. Izvukli smo sve što smo mogli i uspeli smo. Razmišljaćemo, ima vremena nakon proslave, o planovima i ciljevima", poručio je Janakopulos, pre tri godine spreman da kupi, sada brend Evrolige, Partizan, ali se isprečil "viša sila".

"Samo" 11-i na kraju ove sezone, zahvaljujući "igrama"  gubitnika u Berlinu, Reala i Fenera( izgubili kod kuće Efesa i Baskonije na kraju regularnog dela sezone),  je ostao  bez šanse da se bori za odlazak u prestonicu Nemačke. Ako postoji uteha za crno bele posle otete titule prošle godine to su reči Matijasa Lesora u zagrljaju Janisa Papapetrua posle velikog trijumfa u trenucima slavlja na parketu "Uber Arene".

"Dođi uspeli smo..Nismo uspeli prošle godine, ali ove jebeno jesno" poručio je  Lesor grleći Papapetrua, uz tri podignuta prsta, da se zna da mu je srce i dalje sa Partizanom, partizanovcima.

lesor i janis

Taman dovoljno za reč više o srpskoj košarci i sportu  u celini godinama unazad u blatu korpucije i kriminala, jednostavno rečeno, okupiranoj. 

Sve je podređeno volji  predsednika. Evroliga je prepoznala kriminal, i delovanje "predgradjana", ipak manje opasan od onoga šta se radi u srpskom fudbalu.

  Poslednja vest,  da sledi "podrška" od 90 miliona evra, za Ligu šampiona, dan posle promocije titule, u prisustvu najvećeg navijača, sve govori.

Evroliga je prepoznala brojne  neregularnosti tokom finalne serije u ABA ligi. Usledila je (ne)očekivana reakcija, i jasno upozorenje  da ova liga više nema svoj legitimitet, ni legalitet, i da osvajač ostaje bez direktnog plasmana u Evroligu. Moćiće samo da konkuriše za vajld kartu. Evroliga sme i može, dok UEFA i FIFA ćute, i  ništa neregularno ne vide u srpskom fudbalu.  

Vrelo košarkaško leto sledi.

Aktuelni šampion ABA lige, i pored "akcije" na ulicama Berlinu uoči finala fajnal fora, o kojoj niko ni reč ne reče, veruje da će Arena od oktobra ponovo igrati evrligaške utakmice, tim pre jer je najveći navijač, po treći put u poslednjih  pet  godina punudio  održavanje fajnal for u Beogradu. Jul je blizu, a tada će sve biti poznato. Apetiti, zna se čiji, rastu a koliko su realni, da konačno finansijski najmoćniji zaigra na fajnal foru, videćemo.

Najgledaniji u Evropi i svetu, čak je po posečenosti nadmašio i najposećenije NBA dvorane,  Partizan je i zvanično dobio potvrdu da može da počne pripreme za oktobar i novu sezonu u Evroligi.

Ali najpre treba preživeti novi galimatijas, asigurno će ga biti, jer šta nosi završnica SLS ni sam Bog ne zna.  

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas