Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VUČIĆEV SNS JE POBEDIO, OD ČOVEKA SVE POLAZI, A VALJEVO IMA SNEŠKU I "PATULJKE" Featured

sns vatromet

Podeljena opozicija je na izborima u Beogradu, deo opozicionih stranaka se odlučio na bojkot, zbog nefer uslove u demokratskom izbornom procesu, je poražena, tvrdi SNS, i ne samo u Beogradu, ali iz Niša porućuju" Jug neće pasti".  

Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) proglasila je sinoć pobedu u Beogradu, Novom Sadu, danas tvrde, pobedili su i u Nišu, uz pomoć "ruskog a ustvari prosrpskog radikala" . Čačak ne priznaje pobedu sns-a a još 4 opštine od ukupno  89 gradova, opština i gradskih opština još uvek nisu u "vlasništvu" sns-a.

Za policiju, tužilaštvo, sudove sve je tokom  jučerašnjih izbora  bilo čisto u Beogradu?! Međutim,  danas sudije i interventa češljaju materijal u GIK u Nišu.   Pobedu je sinoć u sedištu SNS-a proglasio  predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iako od maja 2023. formalno više nije na čelu SNS-a.

SNS je na vlasti u  Srbiji 12 godina. Na jučerašnjim izborima izlaznost je bila manja nego na decembarskim izborima prošle godine. 

Pobeda u Novom Sadu je izražena sa 52 posto osvojenih glasova. Skupština u  Beograda će  umesto 54  imati 62 ili 63, rekao je Vučić sinoć novinarima u sedištu SNS, nepuna dva sata nakon zatvaranja birališta.

"Teško vreme nas očekuje, prvenstveno agenda ekonomskog rasta, a posebno će biti teško na spoljnopolitičkom planu. Očekujem od vas da pružite ruku političkim protivnicima, oni sad imaju značajnu zastupljenost u lokalnim samoupravama, i to morate imati u vidu, ponajpe u Nišu, gde rezultati nisu kakve smo očekivali", poručio je  Vučić u Izbornom štabu SNS-a.

Nosilac opozicione liste “Dr. Dragan Milić”, lekar Dragan Milić, je izjavio da je na osnovu preliminarnih rezultata  “od nedelje 2.juna Niš slobodan grad” i da “nikada više nevidljiva beogradska ruka” neće upravljati NIšom. Ali danas se pojavio "presudni "glas više",  u korist  SNS-a, odnosno famozni broj 31,  što opozicija ne priznaje. Koalicija "Biramo Niš-Đorđe Stanković" podneli je zahtev Gradskoj izbornoj komiziji za uvid u izborni materijal za odbornike grada Niša. Opozicionari su "okupirali" prostorija GIK u Nišu, a tamo je stigla i troje sudija i pripadnici intervente policije. Od GIK Niš se traži uvid u izborni materijal za odbornike Skupštine Niša, a posebno u izvod iz biračkog spiska, zapisnike biračkih odbora i glasačke listiće sa svih izbornih mesta. U Nišu izgleda tek počinje postizborba bitka, a volja  građana biće branjena i na Novom Beogradu, poručuje Savo Manojlović, najveći dobitnik na izborima 2,juna u Srbiji.   

Sve liste SNS-a i njenih koalicijskih partnera na lokalnim izborima nosile su ime predsednika Srbije – “Aleksandar Vučić – Srbija sutra”, što je opozicija ukazala kao zloupotrebu i sukob interesa, s obzirom da Ustav određuje šefa države kao predsednika svih građana.

Srbija je izabrala stabilnost i odgovornost za sve što nas očekuje, zahvaljujem Aleksandru Vučiću što je podržao našu listu, rekao je premijer Srbije i vođa SNS-a Miloš Vučević, naglasivši da u SNS-u “nema euforije” jer predstoje ozbiljni izazovi.

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSid) Bojan Klačar potvrdio je danas da  je lista “Aleksandar Vučić – Beograd sutra” osvojila 52,9 posto u Beogradu, odnosno 64 od 110 mandata.

Lokalni izbori u Beogradu usledili su nakon što vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) nije uspela formirati većinu u gradskoj skupštini posle izbora 17. decebmbra prošle godine koje opozicija smatra pokradenim izbornim inženjeringom, migracijom birača i nizom zloupotreba, koje su naveli i međunarodni promatrači.

I ovaj kao i predhodni izborni proces pratile su brojne pritužbe na nepravilnosti, a najozbiljniji incident zabeležen je u Novom Sadu gde su predstavnici opozicije, među kojima i jedan zastupnik u Parlamentu Srbije,  pokušali da uđu u prostorije novosadskog sajma, tvrdeći da je vladajući SNS formirao kol  centar za prikupljanje kapilarnih glasova.

Policija je u Šajkašu uhapsila građanina zbog pretnje da će prekinuti izbore dok se ne utvrdi ko je i kako na njegovoj adresi prijavio ljude iz Kotor Varoši, gradića u BiH na teritoriji entiteta Republike Srpske.

Posmatračka misija OSCE-a (ODIHR) je nakon decembarskih parlamentarnih i beogradskih izbora uputila vlastima Srbije preporuke za unapređenje izbornog procesa, posebno uređenja popisa birača, ravnopravnu dostupnost opozicije medijima i izbegavanje takozvane zvanične kampanje.

Posle višemesečnih pregovora sve je ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Šef Posmatračke misije ODIHR-a na lokalnim izborima u Srbiji Lamberto Zanier je posetio jedno biralište u opštini Novi Beograd i najavio da će detaljan izveštaj predstaviti danas.

Opozicija je na izbore, pre svega u Beogradu, izašla podeljena, jer se deo odlučio na bojkot, uz obrazloženje da vlast nije osigurala fer uslove za demokratski izborni proces. Na drugoj strani pozicija je izašla i sa svim akterima konzumentima vlasti, pobedila. 

Predizborno istraživanje Agencije “Puls Srbije” ukazivalo je na pobedu SNS-a, ali i konstatacjim da su  glasači  opozicije značajno zbunjeni i nezadovoljni stanjem u kojem je opozicija dočekala ponovljene lokalne izbore u Beogradu, i redovne u polovini Srbije što glasa. 

Srbija je preživela još jedne izbore. Ponovilo se ono što je bilo i očekivano – Vučić je pobedio, a Srbija je izgubila.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo svojim imenom i prezimenom svakoj lokalnoj listi na preostalim lokalnim izborima i ponovljenim izborima za grad Beograd doneo pobedu, uz podsetnik da je na prvom predizbornom skupu u prestonici poručio svojim partijskim kolegama da ne vrede ništa i da nijedan glas ne bi osvojili bez njegovog imena. Za izrečenu istinu je nagrađen  gromoglasnim  aplauzom "pljunitih u lice",  urnisanih od svog vođe da  su "duplo golo".

Ipak desilo se, Vučić se ne može pohvaliti gromoglasno najavaljenom  ubedljivom pobedom, jer ona to nije. Matematički je bio poražen u Nišu, moguće i u Čačku, te beogradskim opštinama na Vračaru, Starom Gradu i možda na Novom Beogradu. Glasovi se još uvek broje, za (ne)očekivani obrt.

Jasno je ko dan Vučić neće dozvoliti da izgubi ni jedan grad ili opštinu.  Po već viđenom scenariju usledio je  izborni inženjering, sa jedinim ciljem da se nedeljno glasanje mora pretvoriti  u stoprocentnu pobedu.

Kako ti izgleda u sportu, primer je fudbal, gde zatvorski čuvar javno, pred milionskim auditorijumom neviđenom krađom  odlučuje šampiona. Za  krađu veka je nagrađen i javno pohvaljen. 

Izborni dan u nedelju je bio kao i svaki izborni od kada vlada Vučić, turbulentan, gde god se glasalo. Posle otkrića ludačke krađe  17. decembra,  kada su organizovani prihvatni centri za birače iz Republike Srpske, smešni u potrazi da u Beogradu pronađu “svoje biračko mesto”, usledile su inovacije. Organizovani su brojni kol-centri legitimno-nelegitimni,  kupovani su glasovi... Izbori su bili neregularni jer niko nema  pravo da poziva građane zastrašuje ih,  ucenjuje, i preti im da izađu i glasaju  Vučića. Dokaz izborne manipulacije su primerci  biračkog spiska u rukama aktivista sns-a, uhvaćenih na delu, bežanje sa kutijama iz navodno zakupljenih, prostora, sakrivanje lica, dimne bombe, crni automobili sa ekipama naprednjaka, dovođenje javnih ličnosti,  u gradove...

Pored manje izlaznosti na lokalne i beogradske izbore u odnosu na  17. decembar, bojkot dela opozicije  pre svega u Beogradu, je trasirao put Vučiću do pobede.

"Proglas" je bio šansa opozicije, tas na vagi ali je ostao "dosledan" da podrži bojkot jer nema  ispunjavanja izbornih uslova. Bio je to potez potreban Vučiću da lakše izađe na kraj sa podeljenom  opozicijom.

Činjenica je da vlast nije ispunila nijedan od dogovorenih zahteva, i da je bojkot unapred osuđen na propast, jer za uspeh je potrebno, očigledno izostalo, zajedništvo. Uslovi su bili idelani za Vučićevu pobedu, jer niti je bilo ujednjenog izlaska na izbore, ni ujedinjog bojkota.

Provereni srpski recept  "zavadi pa vladaj" je odlučio ishod izbora.

Dobro za izbore je što su se pojavili novi opozicioni lideri.

Sava Manojlović je u Beogradu "tuširao" ostatak opozicije iz redova Srbija protiv nasilja. Dr Dragan Milić je u Nišu  proglasio, ne samo pobedu opozicije u Nišu, već je bio poslao poruku Srbiji: "Saradnje sa SNS više nikada neće biti".

Valjevo je imalo šansu!

Manić i ekipa, "s koca i konopca", od đilasovaca(u Valjevu su mogli na izbore), omraženih deesovaca, desničara četnika...  su prokockali zicer. Iako je bilo "turista" i ostalih gostiju, na žalost i "mrtvih" nema informacija da je bilo  reagovanja. 

Pre predaje lista izostao je poziv Savi i Ćuti, za "malo vetra" u leđa, ali i ujedinjenje sa "Snežanom i patuljcima".

Da posla nisu čista bilo je jasno onog trenutka kada je opoziciona lista  "Snežane  i sedam patuljaka" migom iz Beograda "počišćena" i izbačena iz trke za valjevski parlament.  "Svanuće" se nije oglasilo i  Snežana i "patuljci" su ostali bez podtrške.

Da li je u pitanju sujeta da još neko bude opozicija,  i da  novi zrak Sunca brže istopi crne oblake zla, primitivizma i neljudskosti, ili neka viša matematika, teško je proceniti.

Umesto agresivne kampanje, ni prst nije uperen  u"sposobnog"  za dela u 3D formatu, gradonačelnika, bez imena i prezimena, lista nosi ime  Aleksandar Vučić, Laza je od  danas u drugom mandatu. Nagrada za robovsku poslušnost je stigla.

Od "svanuće" stiže "mekši" pokušaj osvajanja Valjeva, zagađenog i okupiranog, još malo, pa  će biti tri decenije, danas i ovo.

svanuce tekst

Šta ćeka "folklorce" kako ih nazva naci-faci četnik Boba, budući predsednik Skupštine, a bivši  gradonačenik, tek će da vide.

Ali svako ima svoj cilj.

"Svanuće" će imati trećinu odborničkih mandata(poslednji rezulati brojanja kažu 17), "Kec" odnosno "11 jahača apokalipse" su dobacili  do 30, za komotnu većinu. Ako bi se čak i sps uzjogunio (samo pet kadidata za odbornike je u prvih 34 na listi "keca"), neće biti vajde. Po potrebi  "rupu" će popuniti 1 ruski "fantom", zamena za "miga" , a tu je i "nezavisni" UPO dr Branimir Nestorović sa 2 odbornika, a još jedan odbornički mandat pored  "Ruske stranka - Rusija i Valjevo u srcu - Milija Nestorović", i  "Ekologija, zeleno Valjevo - Stil života".

Posle sevanja munja, koji kapi kiše, u Valjevu sinoć grmljavina sa zemlje. Aii na vatromet i bakljadu u Hajduk Veljkovoj, ne dođoše  koalicioni partneri, na prvom mestu  nepozvani sps "pobednici". 

Uteha za sve Valjevke i Valjevce je možda Snežane i "7 patuljaka"  čije vreme tek dolazi!

Dr Sneža zna,  i sme da misli svojom glavom.

Stručna je razborita, hrabra, i hoće da se bori. Za Snežanu  nema nedostižnog cilja. Moraće će u "rat" ali sa armijom, ali novih "patuljaka", bez batica i sekica.  U svom poslu pacijentima na zubarskoj stolici je dokazala umeće vrhunskog doktora. Stekla je već politički identitet i prepoznatljivost. Posle sramne eliminacije iz izborne utakmice, nije zakukala, iako je bilo jasno da su se mnogi  udružili protiv nje i "7 patuljaka". 

 Na dr Sneži da nastavi svoj politički uspon, i pokuša da bude Valjevska Snežana Jovanka - Orleanka, pod uslovom da svih opozicionari budu jedinstveni i složni.

sneška

Hoće li uspeti, ako reši, a rešila je da  se bori, eto Valjevu nove  najjače političkog cunamija, i snaga za nadu da će okupirani Grad ponovo postati slobodan. Grad života, mira, spokoja i vraćenih osmeha, a ne kao danas kasaba, u šta se pretvara već 3,5 decenije, već Grad prosperiteta, grad budućnosti.

U državi sa četiri opštine bez većinske vlasti Vučića,  duboko i naširoko neslobodnoj i nedemokratskoj, sve uvek kreće od oslobođenja čoveka.

Čovek, dva, tri pet, mesna zajednica, opština sve se mora osvajati, jer posle 12 godina jednoumlja, borba je neminovnost.

A tu su srećom i slobodoumni novinari.

Malo ih je, ali ih ima, počev  od dvojice napadnutih u poslednja  3-4 dana, do onih čije reči podrške napadnutima,  i hrabrost da se oglase predstavljaju  bastion svetlosti u borbi za izlazak iz tunela na slobodu, i kidanje okova beščašća i okupacije.

 

Podeljena opozicija je na izborima u Beogradu, deo opozicionih stranaka se odlučio na bojkot, zbog nefer uslove u demokratskom izbornom procesu, je poražena, tvrdi SNS i u pravu je.  

Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) proglasila je sinoć pobedu u Beogradu, Novom Sadu... i u većini lokalnih uprava u Srbiji nakon izbora u kojima su birani odbornici u 89 gradova, opština i gradskih opština.

Za policiju, tužilaštvo, sudove na izborima nije bilo ništa sporno?!   

Pobedu je u sedištu SNS-a proglasio  predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iako od maja prošle godine formalno više nije na čelu SNS-a.

SNS je na vlasti u  Srbiji 12 godina. Na jučerašnjim izborima izlaznost je bila manja nego na decembarskim izborima prošle godine. 

Pobeda u Novom Sadu je izražena sa 52 posto osvojenih glasova. Skupština u  Beograda će  umesto 54  imati 62 ili 63, rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS, nepuna dva sata nakon zatvaranja birališta.

"Teško vreme nas očekuje, prvenstveno agenda ekonomskog rasta, a posebno će biti teško na spoljnopolitičkom planu. Očekujem od vas da pružite ruku političkim protivnicima, oni sad imaju značajnu zastupljenost u lokalnim samoupravama, i to morate imati u vidu, ponajpe u Nišu, gde rezultati nisu kakve smo očekivali", poručio je  Vučić u Izbornom štabu SNS-a.

Nosilac opozicione liste “Dr. Dragan Milić”, lekar Dragan Milić, je izjavio da je na osnovu preliminarnih rezultata  “od nedelje 2.juna Niš slobodan grad” i da “nikada više nevidljiva beogradska ruka” neće upravljati NIšom.

Sve liste SNS-a i njenih koalicijskih partnera na lokalnim izborima nosile su ime predsednika Srbije – “Aleksandar Vučić – Srbija sutra”, što je opozicija ukazala kao zloupotrebu i sukob interesa, s obzirom da Ustav određuje šefa države kao predsednika svih građana.

Srbija je izabrala stabilnost i odgovornost za sve što nas očekuje, zahvaljujem Aleksandru Vučiću što je podržao našu listu, rekao je premijer Srbije i vođa SNS-a Miloš Vučević, naglasivši da u SNS-u “nema euforije” jer predstoje ozbiljni izazovi.

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSid) Bojan Klačar potvrdio je danas da  je lista “Aleksandar Vučić – Beograd sutra” osvojila 52,9 posto u Beogradu, odnosno 64 od 110 mandata.

Lokalni izbori u Beogradu usledili su nakon što vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) nije uspela formirati većinu u gradskoj skupštini posle izbora 17. decebmbra prošle godine koje opozicija smatra pokradenim izbornim inženjeringom, migracijom birača i nizom zloupotreba, koje su naveli i međunarodni promatrači.

I ovaj kao i predhodni izborni proces pratile su brojne pritužbe na nepravilnosti, a najozbiljniji incident zabeležen je u Novom Sadu gde su predstavnici opozicije, među kojima i jedan zastupnik u Parlamentu Srbije,  pokušali ući u prostorije novosadskog sajma, tvrdeći da je vladajući SNS formirao pozivni centar za prikupljanje kapilarnih glasova.

Policija je u Šajkašu uhapsila građanina zbog pretnje da će prekinuti izbore dok se ne utvrdi ko je i kako na njegovoj adresi prijavio ljude iz Kotor Varoši, gradića u BiH na teritoriji entiteta Republike Srpske.

Posmatračka misija OSCE-a (ODIHR) je nakon decembarskih parlamentarnih i beogradskih izbora uputila vlastima Srbije preporuke za unapređenje izbornog procesa, posebno uređenja popisa birača, ravnopravnu dostupnost opozicije medijima i izbegavanje takozvane zvanične kampanje.

Posle višemesečnih pregovora sve je ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Šef Posmatračke misije ODIHR-a na lokalnim izborima u Srbiji Lamberto Zanier je posetio jedno biralište u opštini Novi Beograd i najavio da će detaljan izveštaj predstaviti danas.

Opozicija je na izbore, pre svega u Beogradu, izašla podeljena, jer se deo odlučio na bojkot, uz obrazloženje da vlast nije osigurala fer uslove za demokratski izborni proces. Na drugoj strani pozicija je izašla i sa svim akterima konzumentima vlasti, pobedila. 

Predizborno istraživanje Agencije “Puls Srbije” ukazivalo je na pobedu SNS-a, ali i konstatacjim da su  glasači  opozicije značajno zbunjeni i nezadovoljni stanjem u kojem je opozicija dočekala ponovljene lokalne izbore u Beogradu, i redovne u polovini Srbije što glasa. 

Srbija je preživela još jedne izbore. Ponovilo se ono što je bilo i očekivano – Vučić je pobedio, a Srbija je izgubila.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo svojim imenom i prezimenom svakoj lokalnoj listi na preostalim lokalnim izborima i ponovljenim izborima za grad Beograd doneo pobedu, uz podsetnik da je na prvom predizbornom skupu u prestonici poručio svojim partijskim kolegama da ne vrede ništa i da nijedan glas ne bi osvojili bez njegovog imena. Za izrečenu istinu je nagrađen  gromoglasnim  aplauzom "pljunitih u lice",  urnisanih od svog vođe da  su "duplo golo".

Ipak desilo se, Vučić se ne može pohvaliti gromoglasno najavaljenom  ubedljivom pobedom, jer ona to nije. Matematički je poražen u Nišu, moguće i u Čačku, te beogradskim opštinama na Vračaru, Starom Gradu i možda na Novom Beogradu. Glasovi se još uvek broje.

Jasno je ko dan Vučić neće dozvoliti da izgubi ijedan grad ili opštinu.  Po već viđenom scenariju sledi izborni inženjering, sa jedinim ciljem da se nedeljno glasanje mora pretvoriti  u stoprocentnu pobedu.

Kako ti izgleda u sportu, primer je fudbal, gde zatvorski čuvar javno, pred milionskim auditorijumom neviđenom krađom  odlučio  šampiona. Za  krađu veka je nagrađen i javno pohvaljen. 

Izborni dan u nedelju je bio kao i svaki izborni od kada vlada Vučić, turbulentan, gde god se glasalo. Posle otkrića ludačke krađe  17. decembra,  kada su organizovani prihvatni centri za birače iz Republike Srpske, smešni u potrazi da u Beogradu pronađu “svoje biračko mesto”, usledile su inovacije. Organizovani su brojni col-centri legitimno-nelegitimni,  kupovini su glasovi... Izbori su bili neregularni jer niko nema  pravo da poziva građane zastrašuje ih,  ucenjuje, i preti im da izađu i glasaju  Vučića. Dokaz izborne manipulacije su primerci  biračkog spiska u rukama aktivista sns-a, uhvaćenih na delu, bežanje sa kutijama iz navodno zakupljenih, prostora, sakrivanje lica, dimne bombe, crni automobili sa ekipama naprednjaka, dovođenje javnih ličnosti,  u gradove...

Pored manje izlaznosti na lokalne i beogradske izbore u odnosu na  17. decembar, bojkot dela opozicije  pre svega u Beogradu, je trasirao put Vučiću do pobede.

Proglas je bio šansa opozicije, tas na vagi ali je ostao "dosledan" da podrži bojkot jer nema  ispunjavanja izbornih uslova. Bio je to potez potreban Vučiću da lakše izađe na kraj sa podeljenom  opozicijom.

Činjenica je da vlast nije ispunila nijedan od dogovorenih zahteva, i da je bojkot unapred osuđen na propast, jer za uspeh je potrebno, očigledno izostalo, zajedništvo. Uslovi su bili idelani za Vučićevu pobedu, jer niti je bilo ujednjenog izlaska na izbore, ni ujedinjog bojkota.

Provereni srpski recept  "zavadi pa vladaj" je odlučio ishod izbora.

Dobro za izbore je što su se pojavili novi opozicioni lideri.

Sava Manojlović je u Beogradu "tuširao" ostatak opozicije iz redova Srbija protiv nasilja. Dr Dragan Milić je u Nišu  proglasio, ne samo pobedu opozicije u Nišu, već je bio poslao poruku Srbiji: "Saradnje sa SNS više nikada neće biti".

Valjevo je imalo šansu!

Manić i ekipa, "s koca i konopca", od đilasovaca(u Valjevu su mogli na izbore), omraženih deesovaca, desničara četnika, te grupe na čijem čelu je čovek  kome "gazda" Dorćola obeća juče u sred Beograda da će ga lično "je.ati", prokockali su zicer. Iako je bilo "turista" i ostalih gostiju, opozicija u Valjevu nije reagovala!? 

Pre predaje lista izostao je poziv Savi i Ćuti, za "malo vetra" u leđa.

Da posla nisu čista bilo je jasno onog trenutka kada je opoziciona lista  "Snežane  i sedam patuljaka" migom iz Beograda "počišćena" i izbačena iz trke za valjevski parlament.  "Svanuću"  nije ima palo na pamet da se oglasi i pruži podršku Snežani i "patuljcima".

Da li je u pitanju sujeta da još neko bude opozicija,  i da  novi zrak Sunca brže istopi crne oblake zla, primitivizma i neljudskosti, ili neka viša matematika, teško je proceniti.

Umesto agresivne kampanje, ni prst nije uperen  u"sposobnog"  za dela u 3D formatu, gradonačelnika od danas u drugom mandatu. Nagrada za robovsku poslušnost je stigla. Od "svanuće"  dobismo "mekši" pokušaj osvajanja Valjeva, zagađenog i okupiranog, još malo, pa  će biti tri decenije. Šta ćeka "folklorce" kako ih nazva naci-faci četnik Boba, budući predsednik Skupštine, a bivši  gradonačenik, tek će da vide.

Ali svako ima svoj cilj.

"Svanuće" će imati nešto više od trećine odborničkih mandata(poslednji rezulati brojanja kažu 18), "Kec" odnosno "11 jahača apokalipse" su dobacili  do 30, za komotnu većinu. Ako bi se čak i sps uzjogunio (samo pet kadidata za odbornike je u prvih 34 na listi "keca"), neće biti vajde. Po potrebi  "rupu" će popuniti 1 ruski "fantom", zamena za "miga" , a tu je i "nezavisni" dr Nestorović sa 2 odbornika.

Posle sevanja munja, koji kapi kiše, u Valjevu je usledila grmljavina sa zemlje. Aii sa vatrometa i bakljade u Hajduk Veljkovoj, izostaše  koalicioni partneri, na prvom mestu  nepozvani sps "pobednici". 

Uteha za sve Valjevke i Valjevce je možda Snežane i "7 patuljaka"  čije vreme tek dolazi!

Dr Sneža zna, a  i sme da misli svojom glavom.

Stručna je razborita, hrabra, i hoće da se bori. Za Snežanu  nema nedostižnog cilja. Moraće će u "rat" ali sa armijom novih "patuljaka". Bez batica i sekica.  U svom poslu pacijentima na zubarskoj stolici je dokazala vrhunski doktor. Stekla je već politički identitet i prepoznatljivost. Posle sramne eliminacije iz izborne utakmice, nije zakukala, iako je bilo jasno da su se mnogi  udružili protiv nje i "7 patuljaka".

 Na dr Sneži da nastavi svoj politički uspon, i pokuša da bude Valjevska Snežana Jovanka - Orleanka.

Hoće li uspeti, ako reši, a rešila je da  se bori, eto Valjevu nove  najjače političke snaga i nade da će okupirani Grad ponovo postati slobodan. Grad života, mira,  spokoja i vraćenih osmeha. Ne kao danas kasaba, u šta se pretvara već 3,5 decenije, već Grad prosperiteta, grad budućnosti.

U državi sa četiri opštine bez većinske vlasti Vučića,  duboko i naširoko neslobodnoj i nedemokratskoj, sve uvek kreće od oslobođenja čoveka.

Čovek, dva, tri pet, mesna zajednica, opština sve se mora osvajati, jer posle 12 godina jednoumlja, borba je neminovnost.

A tu su i slobodoumni novinari.

Ima ih, počev  od dvojice napadnutih u poslednja  3-4 dana, do onih čije reči podrške i hrabrost predstavljaju  bastion svetlosti u borbi za izlazak iz tunela na slobodu, i kidanje okova beščašća i okupacije.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas