Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ČIN POKAJANJA FUDBALSKE ŠTETOČINE SA UKUSOM NOVE KLJUSE ZA NAIVNE Featured

milan milinovic

Koji dan pre i najintenzivnije posle Spasovdana apsolutno nekompetento lice više od dve decenije pristutno u valjevskom svetu fudbala, nevidjeni propagtor neistina, tiranije i bahatosi, rad je da doživi  katarzu.

Jasno je da katarza miriše na alibi za opstanak tamo gde mu mesto nikada nije bilo. Mazohista autsajder, bez ikakve težine za bilo šta u fudbalu, sa referencom prodavca magle Milan Milinović zlo i pošast svega što ima veze sa buba marom kao ošinut gromom se preobratio preko noći iz ptetočine i parazita u dobročinitelja i spasitelja, po običaju na  žalost, samo u pokušaju.  

Umišljen da je dovoljno napisati par redova i izaći u javnost  da kaže da se  ničim  izazvan pretvorio u borca za istinu i pravdu izaziva nevericu kod svakoga iole upućenog i svet fudbala.

Ne može mu se osporiti ipak da ovih junskih dana pokušava preko URUŠENIH I OTETIH institucija,  da sačuva mesto fudbalskom Valjevu u Trećoj fudbalskoj ligi Srbije. Ali kad se on bori poraz je na vidiku, kažu godine za nama. Sada je ipak malo drugačije  i opcija "pomoć prijatelja" je   u igri, tim pre jer izbori su sve bliži. 

Mnogi tvrde da kupovinom   vremena, jedini reče vlast "spasialac", u biti   izgleda samo lažni pokajnik, postaje akter nove loše režirane predstave svog odlaska. 

Skup ideala i verovanja  kod sumo rvača nosi ime  šintoizam.

Do skora trbušasti, danas bez trunke sala, Milinović deluje isposnički. Fizički stvarno podseća na mesiju, ali iskreno  bez fizičkih predospozcija da stigne i zakolje matoru kokoš, jer pile s praga nije šutnuo, a kamo li se ozbiljno bavio fudbalom,  više liči na  maskiranog đavolKa   nego li na  dečko koji obećava.

Dvodecenijska  ptetočinska  rabota i pretvaranje u prah  svega što dotakne tera na oprez.

Kao u "Stari grad" kod Bore - kreze na golu, kratkotrajno u odori  fudbalskog sudije  ušunjao se,  gledajući kradene  tv prenose, u iole ozbijan fudbal.

"Učinitelj i pomagač" tokom protekle 3 decenije delovanja, misiju  posmatrača  zamenio je drugom, delovanjem  iz senke. U  treću je uskočio posle najveće prevare i Skupštine  ispod brane pod svodovima južne tribine stadiona  u Parku Pećina.

Tog 12. jula 2012. počelo je razmagnetisivanje i tiranija ispostaviće se monstruma i i uništitelja valjevskog fudbala.

Posle samo dve godine i dva dana ugasio je srozanu Staru damu i vrlo organizovani FK Krušik. Milan Milinović, Časlav Lukić, naravno politička elita tog vremena predvođena danas na žalost pokojnicima i na sreću živima stvorili su FK Budućnost-Krušik 2014. 

Mutant je danas zahvaljujući hvališi svega što nije za pogledati, a kamo li pohvaliti, ponovo tamo gde je bio u leto 2012. u 4.ligi, danas  imena Kolubarsko-mačvanska.

I pored  da li 200 ili 300 miliona spucanih para ni u šta, mutant i danas vuče repove i dugove, je ponovo u blatu do guše, a na stadionima u Parku Pećina i na Krušiku i dalje nema ni jedne stolice za gledaoce. Teče tek 21. godina 21.veka!

Danas u valjevskom fudbalu  ničim izazvan  Milan Milinović  poslednjih 9 godina čašćen nenormalnim ovlašćenjima,   miljenik svake vlasti igra svoju odavno prepoznatu igru. Sada je utripovao da neko iole razuman može da poveruju da postoji minhaunzenska  katarza.

Uništitelj svega što ima dodirnih tačaka sa fudbalom, u biti samo štetočina, luzer, razmagnetisao je sve, a neviđenom tiranijom posejao zlo i pošast bez granica.

 Ali uoči Spasovdana   prepoznatljiv samo po lošim postupcima, Milan Milinović je obukao odoru mesije. Mimo svih pravila igre  moralnih normi  gori od najgorih što su ikada zakoračili u valjevski svet fudbala pred kraj devetogodišnjeg silovanja zdravog razuma i dokazivanja nedokazivog Milan Milinović  konačno želi da pokaže da  bahata, isključiva i bezobrazno nesposobna  fudbalska štetočina i luzer, ima ljudskosti.

Poslednjim delima pokazuje da je spreman na pokajanje.

Čovek se osvesti pre ili kasnije, jer duša  ima ljudskost.

Da li se lukavi prevarant  i štetočima preobratio u  borca  protiv  zla.

Posle nestvarne sezone ipo ničega, bačene u vetar gomile novce, narikanja  tokom  2021. godine da "mu je grad dodelio malo para" Milinović  je naprasno prekinuo   farsu niskih strasti i kukamakanja.

Gomila poraza gde god mutant igrao, začinjena uz sve pehove celosezonskom fatalnom odlukom izbora golmana, dosoljena je sudijskim krađama. U  Užicu je bila najuočljivija. Mutant sa Kolubare  danas je u zonu sumraka. Očigledne krađe na fudbalskom Zapadu nisu izazvale reakciju štetočine. Nerad i neodgovornost  kao posledice  na prvom mestu neznanja, a zatim umišljene nedodirljvosti, za sve pogubno osim za njega,   nekrunisani fudbalski gubitnik se za malo totalono potvrdio i "rezulatima" mlađih selekcija. Mačva je prošla u Omladinsku ligu Srbije,  i po svoj prilci i dalje će rangu kao do sada igrati  Radnički i omladinici mutanta. Još mlađa kadetska  selekcija  FK BK 2014. izgubila je status u ligi FSRZ. Ipak dobra selekcija ovih letnjih dana, bude li je,  doneće  dostignuća dostojna fudbalske mladosti Valjeva.

Čelnici fudbalskog  Zapada zaduženi za regularnost  su poput Milinovića prekoračili svoja ovlašćenja.  U lice su tresnuli svom do juče saradniku istomišljeniku surovu istinu, jer za  očuvanje privilegija žrtve se ne biraju.

Izvesni penzioner, sa honorarom od 100.000 mesečno( tvrdi Milinović prim.aut,) i liku gen-seka FSRZ  na žalbu FK BK 2014 posle ipak odigrane utakmice sa Sušicom u Ljubiću na svoj način brani "istinu".

Dotična persona pojašnjava  da nama osnova da  zahtev FK  Budućnost Krušik 2014  bude usvojen i da utakmica sa Supicom ne bude registrovana postiugnutim rezulatom 4:2, već  službenim 3:0 parforfe za tim iz Valjeva.

Dotični branilac neodbranjivog se u startu se kune u poštenje, i na taj način potvrđuje da stvari nisu čiste.

Bez ijednog dokaza "doživotni"  negira izjave  napadnutih ljudi  iz Valjeva date 23.maja u kragujevačkoj policiji  da su u restriktivnom prostoru stadiončića u Sušici pred utakmicu sa Sušicom udarani  trener i igrač FK BK 2014. "Doživotni" smatra da je napad nedokaziv, i kao takav  nije ni postojao.

Ne upita se ni jednog trenutka penzioner sa 100-tkom u džepu na mesečnom niovu, kako to baš  samo u Sušici nečasni biju časne ljude, i nigde više.

I ključno pitanje potvrđuje krivicu.

AKO NIJE BILO INCIDENATA U KRAGUJEVCU, ZAŠTO  SE  IGRALO U  LJUBIĆU?  

Pristanak Milinovića da na "apel" kragujevačkih "mirotvoraca"  mutant igra u Ljubiću podgrejava sumnju da je baš on  pogurao valjevski tim u provaliju. Jer valja dokazati   da   "10 milki" od Grada Valjeva nije moguće  igrati u trećem fudbalskom rangu.

Još spornije što se štetočina nije  oglasio  makar saopštenjem reda radi posle "oružane pljačke" u Užicu i  dva izmišljena penala  za Slobodi, i takođe dva, ali  nedosuđena za FK BK 2014. Manji broj sumnjivih odluka je donet na štetu valjevskog tima u Ljubiću. Nezašitićenog mutanta  od "sudijskih grešaka" samo u prolećnom delu sezone "štipao" je ko je stigao.

Međutim kiksevi na golu "pretplaćenog" čak i sam sebi da zatrese mrežu nisu u nadležnosti FSRZS, već je odgovornost trenera golmana, zamoljeng da u poslednjem kolu šansu dobije Mitar Pejović, čovek sa kvalitetima i iskustvom nemerljivim sa Milinkovićem. A u dobroj ekipi golman je pola  tima!

A kad je već moralo da se igra u Ljubiću sa 3.juna Sušicom bivši korodinator drug "Alja" i sekretar Andra  otkrili su   prevaru Sušičana.

Prekršaj je dojavljen komentatoru, valjda zato ledenom i bez trunke emocija  u tv prenosu pre 10 dana. Uz put kao da prigovora konobaru  zbog tvrđeg ratluka  i "izlapele" kisele vode,  Milinović je ležerno obavestio,   uz put   tv auditorijum da u protokolu ne postoji igrač Sušice sa brojem 20, a igra utakmicu. Još bitniji detalj da Sušica igra samo sa jednim bonusom, umesto pravilima  predviđena dva igrača, je naknadno saznao.

Posle prvostepene očekivano i u drugom stepenu je  odbijena žalbaa  Smehotresnim odlukama  stavljanja tačke na "slučaj Sušica". Učinio je to komesar  za takmičenje FSRZS Zoran Trajanovski.

 "Falsifikovanje  činjenica" gen.seka FSRZ,  vode slučaj  do  IO FSS. O  tuči igrača i trenera BK FK 2014 u Sušici, i već pomenutim prekršajima u Ljubiću poslednju reč daće  tužilac i sudija Osnovnog suda u Kragujevcu, poruka je iz prvih redova mutanta, spremnog da se za pravdu i istinu bore do UEFA. Na potezu su tužilaštvo i Osnovni sud u Kragujevcu.

Štetočina je okrenuo je ćurak. Borbu isključivo za  lični interes medijski usmerava na  FK BK 2014  pretvoren baš njegovom voljom u mutanta.

Samo,   daće Bog, sa novim ljudima Stara dama sa svojom ličnom kartom za godinu dana može igrati u drugom,  a ne kako trenutno stvari stoje, od ovog leta  u četvrtom - zonskom rangu takmičenja.

Trenutna pobede dobra nad  zlom u postupcima  Milana Milinovića je uočljiva. Povratak svake pa makar i ličnom voljom proterane ljudskosti prija svima.  Tiranijom uništeni fudbal možda ipak vaskrsne, ali samo bez  Milana Milinovića!

A sa štetočinom, parazitom, bahatim prodavcem magle, valja istaći,  nikada nisi načisto!

Najkasnije do Vidovdana 2021. stićiće odgovori na brojna pitanja, počev od ključnog ko posle njega.

Postoji li kolos moćan da pokrene zacementirani točak fudbalske istorije.

Roki ali ne Balboa je pokrenuo boks.

Poliitčki nepodoban i prevaren danas je u šumi i poput Robina Huda sprema, niko ne zna šta.

Fudbalski Roki je spreman da uzme da mesi hleb sa 20 kora!

Pekar nije, a  bude li preuzeo klub trebaće mu podrška fudbalskog naroda, izopštenog iz fudbara od marta 2020. do danas.

Bitno je da se od  danas  ponovo može na fudbalske stadione.

Za početak  sasvim dovoljno.

Za povratak  dostojanstva fudbalskog, uvaljanog  u blato zahvaljujući isključivo Milanu Milinoviću potrebni su vreme i ljudi.

Zadatak težak i neizvestan, jer  preobražanje najcrnjeg đavola  u  spasioca nije dovoljno.

Štetočina i sve podguzne muve i paraziti moraju  nestati.

Sa  10 miliona od Grada Valjeva , i još par zaboravljenih  i nepominjanih miliončića  od kirija za dva, tri lokala, ali pre svega sa  donacijama i pomoći svih koji fudbal vole,  može se dobaciti daleko.

Ko veruje i pobedu pobediće!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas