Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: jun 2023

SRPSKI RUKOMETAŠI U-21 DANAS ZA FINALE SP, A KOŠARKAŠI U-19  “SAMO” ZA 5. MESTO

  • Published in Svet

 srbija rss u 21

Burno leto 2023. godine i početak jula u znaku su SP u  rukometu U-21 gde Srbija, bez povređenog Zečevića, danas u Berlinu igra polufinale sa domaćinom Nemačkom. Dve godine mlađi košarkaši Srbije bez trojice najboljih samo se bore za peto mesto na SP U-19 u Debrecinu.

Ipak dva srpska evroligaša mame najviše pažnje. Kevin 

Panter je novi stari kapiten Partizana, iako već viđen u Barseloni. Novi  šok preti Kataloncima.  Nikola Mirotić preseljen u Olimpijakos, Armani, Monako konačno u Zvezdu, danas  je na korak od  Partizana, čvrstog u nameri da zadrži  Egzuma, Nanelija i Ledeja.  Danas je dan D za Barsu da vidi šta će sa  svojom zvezdom pod ugovorom još dve godine, vrednim 12 miliona evra. Mediji a i klub sa Malog Kalemegdana sve glasnije najavaljuju da će MIloš Teodosić pre dva u rodnom Valjevu,  konačno postati kapiten  Zvezde, sa plaćenom ulaznicom licitira se od pola do milion  evra, i dalje u Evroligi. Pored potpisanog Davidovca, na korak do crveno belih su Marjanović, Kalinić i Mirotić tvrde iz tabora vicešampiona ABA lige, osvajača Kupa Radivoja Koraća i šampiona KLS_na meti FIBA "zbog "kockara" i navodnih mućki. 

Košarkaška reprezentacija Srbije   do 19 godina, lane  treća na Evropskom šampionatu U-18 u Turskoj, ponovo bez  nada srpske košarke Đurišića, Matića i Topića razigrava za peto mesto, sa Japanom (subota u 15 sati). Pobedi li danas,  u nedelju u borbi za 5. mesto ih  čeka  bolji  iz meča Argenitina -Kanada.

Sinoć u četvrtfinalu se očekivao pravi rat sa Francuzima posle ubedljive pobede  u osmini finala protiv Južne Koreje 115:83. Na žalost mladi Srbi nisu izborili polufinale Svetskog prvenstva U-19. Odigrali na očekivanom novu samo prvih nekoliko minuta, da bi posle toga, do kraja  meča bili samo puki statisti.

srbija.u19 1

U  okršaju sa “kameruncima” iz Francuske Srbija je povela 7:2 i “ugasila se. Do do  poluvremena  “plavi” su  uspeli da ubace 3 dvojke iz 19 pokušaja,  2 trojke posle 12 šuteva, a ukupno   15 koševa su postigli sa linije slobodnih  bacanja za sramnih 27:56. Francuzi su na kraju slavili sa  98:59, a imali su jednom momentu i skoro 50 razlike.  Pokušavao je sve da trgne momke Vladimir Đokićić, ali efekta nije bilo, jer umesto ratnika na terenu su bile samo “pi.kice”, čast izuzecima, na žalost nedovoljnim za nešto više.   Melvin Ažinsa sa 23 poena (4/7 za tri), Zahari Perin  18 uz 9 skokova i 4 asistencije , Noa Penda sa11, a Aleksandre Dam Sar sa 10 su bili  najefikanij kod  Francuza. U poniženom srpskom sastavu  Filip Borovićanin ubacio  13 poena  imao 11  skokova, ali  i 7 izgubljenih lopti. Lazar Đoković je takođe dobacio do kote 13, I dodao 6 izgubljenih lopti, dok je Ilija Milijašević zabeležio 11 poena I 5 skokova,a  Šarenac je ubacio  8 poena I uhvatio 5 lopti.

Posle besane noći Srbiju u subotu  u 15 sati očekuje od SAD demolirani Japan(61:105). Srbi su  pobedili “samuraje” u grupnoj fazi, ali tek posle najboljeg dela meča u poslednjm kvartalu(20:6) za sveukupnih 76:65.  Pretposlednji dan  šampionata u Debrecinu otvaraju  u podne matineom: Kanada i Argentina, Prvo polufinale:  Francuska – SAD je 17,30, a zatim u 20 sati za finale igraju: Španija I Turska.

rss berlin 4

Posle deset godina, najbolji mladi srpski rukometaši su  2013. u Bosni Hercegovini bili 10. na Svetskom prvenstvu, prve subote jula se bore za finale sa Nemačkom u Berlinu na Svetskoj smotri U-21. Momci su  prošle godine osvojili   bronzu  na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Rukometaši Srbije Srbije igraju danas u 18 sati polufinale SP U-21, u Berlinu sa domaćinom  Nemačkom. Ko pobedi boriće se za zlato sa boljim iz meča Mađarska-Island.

Srbija je do polufinala stigla posle dva trijumfa u grupi. Savladani se Egipat(34:26) i Grčka (34:23).  Island je pobedio naše momke 32:29, da bi u četvrtfinalu Srbija bez povređenog  Nikole Zečevića  srušila  senzaciju SP Farska Ostrva 32:29.  Nemci su danas favoriti, igraju pred svojim navijačima, ali sjajni golmani Krivokapić i Zekić, zatim Dodić,Stanisavljević, Kos, Antonijević, Šmigić, Šijan, Predović... kako reče selektor Teodorović "imaju srce i želju, i samo je nebo granica".

rss srb u 21 2

I baš zato verujemo da je finale i zlato moguća misija u Berlinu, momaka odlučnih da dosanjaju svoj san. 

Read more...

NOVA 3 D IGRICA "SENJAK" U VALJEVU, I DA LI ZAGAĐIVAČ ŽIVOTNE SREDINE HANSGROHE LIVNICA

va senjak 3 d ceoPre godinu dana, polovinom avgusta 2022, pred i posle lokalnih izbora 2020. i dobItnici i gubitnicu su gromoglasno najavljivali izgradnju sportskog kompleksa. Od SNS Hale sportova, Kongresnog centra, apartmana, parkinga…dalje od 3D datoteteke  nije se odmaklo. Ove 2023. stigli su nemački investitori.  Bizerba je otvorena na rođendan najveće pošasti 29.veka, firera Hitlera, i da li je zagađivač životne sredine deo fabrike otvorene uoči Vidovdna, livnica Hansgrohe d.o.o. tek treba da se utvrdi. 

Grad na Kolubari sa 10.000 školaraca, više hiljada sportista i 100-tinak klubova već  četvt veka(od 1977. godine) ima skockanu ARENU Valjevo, sa 5.000 mesta i zatvorenim  olimpijskoim  bazenom.  

spc arena va 1997

Za SPC ARENA Valjevo(vrednost radova danas bila oko 15 mulioa evra) postoji generalni projekat i studija izvodljivosti.  Urađen je i temelj, ali je vlast utvdila da je u međuvremenu "istrulio". U  međuvremenu je  ozidan  novi temelj, ali je kao i predhodni pre "ekshumacije" zarastao u travi, i teško ga je uočiti. 

va spc va 2020

  Posle tri leta, pred četvrto, poslednje u drugom mandatu SNS vlasti,  Valjevkama i Valjevcima se nudi  nešto novo,  na slovo "s" naravni u  3D datotetci. Tender za projektovanje Sportskog kompleka "Senjak" je bio je otvoren je do 24. avgusta 2022, a procena vrednosti posla je 2,5 miliona dinara. Po želji naručioca  projektovan je  zatvoreni bazen sa termalnom vodom, fudbalski teren sa atletskom stazom i strelište…

Grad Valjevo je uredno raspisao je tender za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za uređenje i izgradnju sportskog kompleksa "Senjak". Projektini zadatak  je  imao za cilj motivaciju mladih za bavljenje sportom, kao i poboljšanje uslova za treninge i utakmice aktivnih sporista. Gradnja je planirana na mestu sadašnjeg “sportsko-rekreativnog kompleksa Senjak" odnosno fudbalskog terena dimenzija 100X50m sa prirodnom travom, i tribinama na zapadnoj strani terena, poslovni objekat - administracija i uslužni ugostiteljski objekat i parking prostor i pripadajuće zelenilo.
Planirana je konačno  izgradnja objekta zatvorenog bazena, fudbalskog terena sa veštačkom travom, prostora za atletsku stazu i objekat za svlačionice i smeštaj pratećih sadržaja, kao i izgradnja, odnosno rekonstrukcija objekta strelišta.

va senjak 2

Prema projektnom zadatku, plniarana je gradnja objekata sa dve bazenske školjke - veliki bazen biće namenjen 25m plivanju i vaterpolu, dimenzija 25,03x33,00m, dubine 2m, sa 8 plivačkih staza sa startnim blokovima sa jedne strane bazena.
Profil bazena je projektovan sza organizovanja i održavanja plivačkih i vaterpolo takmičenja, juniorskih i seniorskih selekcija, na domaćem i regionalnom nivou, za 25m plivanje i vaterpolo.  Oko bazena planiran je horizontalni preliv u nivou bazena i prostor za postavnjanje savremene elektronske opreme za merenje vremena (touch panels). Mali bazen biće namenjen rekreaciji različitih starosnih struktura građana i služiće kao podrška u realizaciji obuke neplivača u okviru školske nastave i van nje. Predviđene dimenzije su 20x10m, dubine 1,35-0,5m, takođe sa horizontalnim prelivom.  U planu su i svlačionice sa kabinama, tuševi, plato za letnje sunčanje, garderoba, biletarnica...  Posebno je napomenuto da su u neposrednoj blizini kompleksa, na lokaciji objekta Opšte bolnice Valjevo, rađeni su istražni geotermalni radovi i urađen elaborat o količinama i karakteristikama podzemnih voda, pa u procesu projektovanja treba uzeti u obzir činjenicu da se termalne vode mogu koristiti za potrebe objekta zatvorenog bazena. Drugu zonu kompleksa činiće izgrađeni fudbalski teren, plus  atletska staza.  Naručilac projekta  inisistira na  fudbalskom terenu dimenzija 100hx50m (pogrešna dimenzija terena  prim aut,), za profesionalno i rekreativno bavljenje sportom, kao i izgradnju jednostrane tribine, u neposrednoj blizini terena objekat sa tri svlačionice za muškarce i tri svlačionice za žene, kao i kancelarijski prostor.  Oko fudbalskog terena planirana je izgradnja atletske staze standardne dužine 400m, sa najmanje 8 traka i podlogom od tartana.
U trećoj zoni predviđena je izgradnja objekta strelišta, ali se napominje da će tehnička dokumentacija za izgradnju ovog objekta biće predmet posebnog projekta.
Uz to, od projektanta je zahtevan  dovoljan broj parking mesta za korisnike kompleksa, kao i parterno ozelenjavanje kompleksa tako da on čini jedinstvenu urbanističko-arhitektonsku celinu. Dodaje se i da je predviđeno uklanjanje postojećeg objekta ugostiteljstva na katastarskoj parceli broj 2860/3 K.O.Valjevo, koji je neuknjižen i nema regulisan vlasnički status.

Posle hale sportova Valjevo, parkinga iza "socijalnog sa parkom na krovu, obdaništa ispod Petog Puka, benzinske pumpe pored Duple trake, preko puta Lukiola, na uglu Sinđelićeve i Železničke ulice, na red je došla 3D datotetka  SC Senjak".

U Valjevu je za 30 godina sagrađena škola  i obdanište u Brđanima. Neimari GP Jablanica, plaćeni poput robova u doba faraona, gradili su i izgradili nestvarnim umećem dostojnim najvećih umetnika, vizantijskih graditelja, AJA SOFIE, Antemija iz Trala i Isidora iz Mileta. Majstori Jablanice su strpljivo i predano po snegu, Suncu i kiši stvorili hram Vaskrsenja Hristovog, u srpsko vizantijskom stilu, dugačak  46 metara, širok 26, a visok  47 metara. Prizemlje hrama se prostire na 978 m2, a galerija 229 m2. Hram je projektovala Ljubica Bošnjak arhitekta iz Beograda.

Rekonstruisane su i asfalirane Karađorđeva, Dušanova, Pantićeva, Sinđelićeva, ulicu 7.Jula, Vuka Karadžića, Pop Lukina, Ljube Kovačevića,  Mirka Obradovića i obilaznica za užički put. Novi asfalt je stigao i u ulice na Petom Puku,  u Novom Naselju.

Sportska infrastruktura je jača za novoizgrađenu halicu za odbojku pored Ljubostinje "Student" i naravno iako preplaćena "skraćena je po dužini, tako da je uslovna samo za odbojku. Renovirana je zgrada DTV Partizan, kod stare zelene pijace, u sada preimenovani Dom sportova general Sveta Đukić,   od krova do parketa. Radovi su od prvobitno obezbeđenih 12 miliona su poskupeli i dostigli skor 10 puta veću cenu od prvobirnoi planirane. Radilo se i u SRC Petnica, oko bazena, ali i danas nema  novca za toplotne pumpe i adekvatni sistem grejanja vode tokom cele godine. Narodne pare nemilice arče  nebitne i neodgvorne neznalice, najprizemniji poslušnici vrha vlasti. I naravno još uvek niko ne odgovara!?

Devasitirana zgrada nekada Radio Valjeva je kap u moru zla što davi Grad Valjevo!  

Za investitore iz Nemačke novac mora se nađe!

Posle otvaranja Bizerbe, da li slučajno  na rođendan nacističkog firera Alolfa Hitlera, uoči Vidovdana, je otvorena fabrika još jednog nemačkog investitora u Valjevu. Zabrinuti za životnu sredinu traže odgovor samo na jedno pitanje. Koliko je opasna je po okolinu livnica Hansgrohe d.o.o. Na površini od 40 ari,  godišnje treba da se izlije 3 miliona mesinganih tela, odnosno  30, 4 tone mesinga dnevno, 7.296 tona godišnje. 

hansgrohe

Na otvaranju se moglo  čuti da su Nemci uložili  85 miliona evra, i da planiraju do 2028. da zaposle 1.000 radnika. Informacije o zaradama, koliko fabrika košta Valjevo i Srbiju, iznos  subvencija investitoru  po svakom zaposlenom radniku su očekivano izostale. Saznaće se kao što je  "na vreme" stiglo obaveštenje o subvencijama države narodnim parama za radna mesta u Gorenju i Valiju, i danas aktivnim, ali i dalje u potrazi za radnom snagom. Razlog "bežanije" i nezadovoljstva radnika su niske zarade. U blizni nove industrijke zone u Popučkama investitor iz Nemačke je otvorio pogon SCHOEN AUTOMOTIVE DOO VALJEVO, za proizvodnju delova od gume za auto industriju. Kako tvrde zaposleni firma je preporodata vlasniku već 50-ak sličnih firmi. Uvereni su  da im se sprema najgori scenario poput onog u Srbijanki, Stefilu, Gradcu, Elindu...

Dok ćekamo da odgovorni za uništavanje privrede u Valjevu izađu pred lice pravde valja podsetiti da su u proteklih 30 godina po nečijem nalogu  uprošaćeni i nestali nosioci razvoja valjevske privrede: prehrambeni gigant Srbijanka proizvođać nameštaja STEFIL, GP Jablanica, Elind, MK Uzor, štamparija Milić Rakić, fabrike Elind, Gradac, Milan Kitanović, "Poljokop", Mlinsko preduzeće  i pekara 15.septembar... Valjevska pivara, iako prodavana i srozavana do dna,  i danas je živa, i ponovo u prvatnom vlasništvu. Krušik sa Namenskom, Armaturama, Akumulatoruma, Lovačkim municijom, Kovačnicom, Alatnicom, Kalionicom... bio i ostao  posebna priča.

Sve pomenute fabrike su činile  Valjevo  posebnim Gradom, u eks SFR Jugoslaviji.

Valjevo je 30 godina “zaključan” Grad, prepušten na milost i nemilost, lošim ljudima, neznalicma, jednostavno bezvrednim osobama, samo vrhu vlasti pogodnim.

Lažna i nikada ispunjena  obećanja još uvek prolaze, Ističe im rok trajanja. Kuka i motika ćuti, a biće baš kako je velik Njegoš rekao:

"Budale su s očima slepe, što ljudi hoće, to i vreme trpi. Laktom vjere glupost čovjeka mjeri, a ozbiljnost djelom i vrlinom. Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može"

Read more...

FIBA ISTRAŽUJE DA LI U KLS PREDUZEĆE "CVETA CVEĆE"

kls logoZa razlIku od UEFA odlučnoj da ne spreči  mešanje  politike u fudbal, "slepoj" godinama na sva dešavanja u fudbalskoj Srbji, gde je sve idealno, i gde u “naše preduzeće cveta cveće”, košarkaška kuća FIBA radi MALO drugačije. 

 FIBA naime ima dojavu  da je čak 38 igrača KLS učestvovalo u maniplativnim radnjama i nameštanju rezulata. U ovom trenutku nema detalja na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u  manipulativnim radnjama - stoji u saopštenju. Srpski mediji pišu o skanadalu u košarci. Naime, tvrdi se kako je čak 38 košarkaša  pod istragom. Sumnja se da su u saradanji sa  kladioničarskim miljeom dugi niz godina nameštali  utakmice. Posle prijava o nameštanju u Košarkaškoj ligi Srbije, što je uobičajena nenormalnost godinama, usledila je reakcija iz evropske kuće košarke.

Da je istraga u toku, potvrdio je Aleksandar Grujin, direktor KLS, nije nikakva tajna čovek od poverenja neformalnog "gazde" KLS, od koje  klubovi kao "benefit" isključivo  imaju obavezu, da slepo izvršavaju nametnute obaveze. KLubovi u KLS nemaju nikakvu  korist od prenosa svojih utakmica na kablovskoj  televizi Arena sport, ili od generalnog sponzora ovog takmičenja, ali su u obavesti da ispune sve obaveze koje im nameće direktor sa svojim saradnicima.

Ima indicija da je u FIBA stgla prijava  prptiv dva kluba sa razlitičim imenima, ali istog porekla,  da nešto ne rade po propisima. Naravno reč je u FMP-u i Crvenoj zvezdi. Tako od kada postoji Crvena zvezda nikada nije izgubila utakmicu od kluba iz Železnika.

KLS  u svom saopštenju obaveštava javnost da aktivno sarađuje sa FIBA kako bi se disciplinski postupci rešili u što kraćem vremenskom periodu i kako bi se nadalje obezbedio integritet takmičenja.

"Pošto su disciplinski postupci u toku, KLS u ovom trenutku ne može pružiti detalje na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u nameštanju. Detaljnije informacije oko disciplinskih postupaka pružiće se nakon istražnog postupka kako bi se  siguralo nesmetano vođenje postupaka, kao i presumcija nevinosti samih učesnika u postupcima"stoji u saopštenju.

KLS dalje ističe da kroz FIBA SWISH program,  FIBA usko sarađuje sa nacionalnim savezima na suzbijanju manipulacije takmičenja i osiguranju čistog sporta, KLS pruža relevantne podatke, neophodne za pokrenute disciplinske postupke. 

KLS dalje istiće da je “KSS  ušao u SWISH program 2022. godine, te je imenovao nezavisnu osobu nadležnu za integritet takmičenja koja zajedno sa FIBA-om sprovodi istrage i preduzima korake koji imaju za cilj otkrivanje manipulativnih radnji. Jedan od osnovnih postulata SWISH programa je ispravna implementacija FIBA etičkog kodeksa integriteta na nacionalnom nivou kroz edukaciju domaćih liga, klubova i ostalih lica koja su uključena u košarkaška takmičenja, te upravljanje nacionalnom platformom za prijavljivanje kršenja etičkog kodeksa, koje sprovodi osoba nadležna za integritet takmičenja", stoji u sapštenju KLS.

Pred početak naredne sezone 2023/24 KLS organizuje edukativnu radionicu koja će biti usmerena na edukaciju klubova, igrača i ostalih lica uključenih u košarkaška takmičenja. Kroz edukativnu radionicu pružiće se relevantne informacije za implementaciju FIBA etičkog kodeksa, prepoznavanje manipulativnih radnji u sportu i načini prijave. KLS je odlučan u svom naporu da očisti naš sport od bilo kakvih manipulativnih radnji, te oštro osuđuje bilo kakvo kršenje FIBA etičkog kodeksa i preduzeće sve mere potrebne za osiguranje integriteta takmičenja“, zaključak saopštenja potpisanog od strane  Vršačanina  Aleksandra Grujina, već dve godine  direktora KLS.

Read more...

ŠKOLA AMERIČKOG FUDBALA RADI PONOVO U VALJEVU

amer f deca 2

Preplavljeni smo školama fudbala, košarke, plivanja, vaterpola, rukometa, atletike, i odbojke,  posebno. Naravno ništa džabe, sve za članarine, opremu, kampove,mahom čerupanje roditelja, "zaslađeno" obećanja  o avionima i kamionima. 

Od  skora u Valjevu ponovo radi “biskop” i  postoji i škola Američkog fudbala. Priču na svojk način pravi i gura difovac Lazar Mandić(24). U Srbiji je 2017. bio juniorski šampiom sa jagodinskim "Crnim stršljenovima"(Black Horets) Američkog fudbala. Trenutno je član "Divljih pasa" iz Novog Sada.

"Čovek koji nije optimista treba da se se zabrine za svoje zdravlje, Optimizam, vera  u sebe, entuzijazam, istrajnost i  posvećenost, su osnovni postulati svakog ćoveka. Život nosi svakojaka iskušenja. Baš to je bilo dovoljno pozovemo decu, i da im odmah kažemo  šta očekuje  našoj školi, sporta. Zdravi, sa nadom da sutra  mogu biti bolji i uspešniji od nas, deca se igraju” kaže Mandić.

amr f deca 2

Devojčice i dečaci trenutno vežbaju u OŠ Žikica Jovanovič – Španac, premeimenavanoj,  voljom loših ljudi  u Prvu školu, jer poslednjih 30 godina nije, poželjno poštovati revolucionare, heroje,  borce za slobodu, svog  naroda, Bitne su neke nove- stare face, nametnute u izopačenim i lažnom sistemu vrednosti, ogrezlom u korupciju, kriminal i pljačku sopstevnog naroda. 

Svoju ideju  da okupi da decu da bi  igrala Američki  fudbal Lazar Mandić lako objašnjava.

"Trenutno smo u centru grada u "Žikici". Trudimo da rešimo pitanje terena. Obećanja su tu, ali nećemo stati dok ne rešimo ključnu stavku. Članarina za decu jesimbolična,  1.500 dinara mesečno. Svi roditelji znaju, da ako neko nije u mogućnosti da plati, dovoljno samo da se javi, i neće biti problema. Svako dete koje želi da trenira imaće svoje mesto sa drugarima. Nema limita za sve curice i dečake od 7 do 18 godina, pa čak i starije. Svako ko želi može da proba, ako mu se dopadne, igraćemo se. Ako bude dovoljno starijih formiraćemo  i kadetske, juniorske i seniorske selekcije”

Lazar je po vokaciji optimista, uveren da to što radi ima smisla, i posebno ističe.

am fuz d

“Deca u startu ne igraju Američki fudbal.  “Naouružavamo ih  optimizmom I proveramo njihive pshofizičke mogućnosti.  U početku  deca igraju  fleg fudbal, bezkontaktnu verziju ovog sporta. Nema kontakata, bodičeka, obaranja. FLeg fudbal se  igra tako što igrači nose zastavice oko kukova. Da bi igrač bio zaustavljen, umesto obaranja protivnčkog igrača,  što je slučaj, u pravoj verziji Američkog fudbala, ovde je potrebno skinuti protivniku  zastavicu sa kuka.  Naš cilj je da se deca igraju, druže i razvijaju na normalan i zdrav način".

amer fz deca

Koliko puta deca dolaze na treninge.

“ Treninzi su četiri puta  nedeljno, utorkom, četvrtkom,  subotom i nedeljom, a često organizujemo i druženja. Trudimo se da se deca druže, bolje upoznaju,  saznaju nešto više jedni o drugima, popiju sok ... Čekamo vas dođite" poručuje momak koji je već igrao u Americi njihov fudbal.amer fuz igra

A Valjevo je pre deceniju imalo svoj klub, Nije bio na nivou  klubova Američkog fudbala, što je normalno. U Srbiji postoje  Gorile, Indiansi, Vukovi, Orlovi Divlji veprovi, Kraljevske krune, Plavi zmajevi, Pastuvi, Mamuti, Vrane, Ajkule, Panteri… Evo sada imamo u valjevske "Vukodlake.am er f vukodlaci

Američki fudbal je  lepa  prilika da se se deca zabave, možda i zavole, sport prenet od “omiljenih  nam “prijatelja“ s druge strane bare. Malo "većih" od evropejaca što bi sa pomentum robovlasnicama da nam uzmu srce Srbije.

Škola Američkog fudbala je jedinstvena prilika da naša deca baš igrajući njihov fudbal, jačaju i pokažu zube, kad bude trebalo, ako se već mi ustručavamo, posle svega što su nas “častili”,  samo u poslednje  tri decenije.

Bliže informacije za svi koje žele  u školu Američkog fudbala dobiće od Lazara Mandića. Kontakt tel:.  061/6206448

Read more...

PLIVAČICA MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNA VALJEVSKA REKORDERKA!

maša c jun 23 11

Jedintvena u svetu plivanja Valjevka Maša Cvetković je na prvenstvu Srbije  u apsolutnoj i uniorskoj konkurenciji, na  bazenu SC 11 april  u Beogradu od 24-27 juna osvojila neverovatnih 11 medalja.

Veličanstveni uspeh  nezabeležen i  istoriji valjevskog plivanja Maša je izborila u konkurenciji 39 klubova i 363 takmičara iz Srbije.

Maša je  seniorski prvak Srbije na 200 m delfin i 1500 m kraul, seniorski  vicešampion na 800 m kraul i bronzana na 400 m kraul. Seniorsko srebro osvojila je sa štafetom  4x200 m slobodno.
U juniorskoj konkurenciji  zlata je osvojila na 400, 800 i 1500 m kraul i  na 200m delfin.  Do juniorskog srebra doplivala je u trci na  200 kraul, a do juniorske bronza u štafeti 4x 50 kraul.   
Posle neslavne epizode u Ljubljani, gde se i dalje  oseća gorak "ukus" naconalizma,  i dobro znanih odnosa u valjevskom PK Valis, Maša je već tri meseca  član   PK Ušće iz Beograda.
Read more...

SRBIJA U NOKAUT FAZI SP U-19 VEČERAS U 19.30 PROTIV JUŽNE KOREJE

srbija.u19 DEBRECINKošarkaši Srbije na Svetskom prvenstvu U-19 u Debrecinu  sinoć su zabeležili treću pobedu u C grupi, i večeras u 18,30 u nokaut fazi, u osmini finala  igraju Južnom Korejom.

Posle  Egipta 74:59,  u meču sa  Brazilom na jednu loptu,  prolaza kroz iglene uši 72:70, Kalderon je promašio trojku za pobedu “karioka”  sinoć je pobeđen i Japan 76:65.

Preokretom, iz munusa  49:58 protiv samuraja, Srbija je serijom 21:1 stigla do nedostižnih 70:59, taman dovoljno za konačni trijumf 76:65, i prvo msto u grupi.

  Izabranici Vladimira Đokića su i protiv Japana igrali po sistemu vruće-hadno. Lako su sticali prednost, i još lakše gubili. Japanci su skupo prodali kožu. Iako unapred otpisani samurajski su se borili do kraja . Izborili su častan poraz, a Srbiju su do uspeha vodili Đoković sa 17 poena i 9 skokova, Milijašević sa istim brojem koševa, plus 7 skokova i 4 asistencije. Radaković je ubacio 8 poena i uhvatio 7 lopti Milenković 7 poena i 4 skoka, a  Šarenac 7 poena plus 6 skokova. Kod Japana Tajon Akira je ubacio 17,  a Kavašima 10 poena.

Kako se moglo i pretpostaviti najteži zadatak plavi su imali protiv  Brazila. Najjače oružje  šut nije previše bio saveznik Srba. Nervoza, brojna  ishitrina rešenja, “spavanje” u odbrani... uticali su na da meč bude neizvestan od početka do poslednje sekunde.

Kad je bilo najpotrebnije  Vladimir Đokić je reagovao i  pravovremenim tajm autima ilio je dodatno samopuzdanje momcima, da smanje  greške  na minimum. Odbranom, krađom lopti, ali I konačno preciznim šutevim izborili su  najvažniju  pobedu u grupnoj  fazi SP u Debrecinu.

Srbija je trojkama pokušavala da raznese  zonu “karioka”. Pucaćki ni izbliza  od očekivanog nivoa Srbi su dozvoli i Rejnanu Santosu da se razigra i pdržava Brazil u igri. Đoković nosi Srbiju, na kraju prve četvtine  trojkom Borovićanina sa zvukom sirene, smo samo na -1(21:22).

Ilija Milijašević,  potvrđuje da je lider tima pred kraj poluvremena sa dve trojke pokazuje da Srbija ima municije  da se nadmeće sa "kariokama" u prednosti e 42:37.

U trećem kbvartalu, nervoza  i “ćorci” i lične greške. Šut iz igre je nemoguća misija za obe ekipe. Ipak Srbija sa košem prednost ulazi u poslednjih 10 minuta.

Brazil zonom 3-2 “ubija” srpski napad, ali na scenu stupa Vladimir Đokić. Saveti selekora  u dva tajm auta "hlade" usijane glave, a  vrele "ruke"  Đape i Radakovića, i nove trojke za novu prednost Srbije. Posle tri pokušaja u jednom napadu karioka stiže do ipak 67:67,  Neizvesnost  dostiže vrhunac. Milijašević pogađa  trojku na minut i po do kraja za 70:69. Sledi rampa pa krađa” lopte Milenkovića, i  faul u kontra napadu, ali i  samo jedno ubačeno slobodno bacanje, za plus 2 za Srbiju  71:69.

Odgovornost  u napadu odluke preuzima Borovićanin,   i 42 sekunde do kraja nakon prodora poentira, uz faul, ali promašuje slobodno bacanje. Đoković izborio novi posed na 73:70 za Srbiju, 36 sekundi pre  kraja.  Nema koša, i Brazilici stižu do poseda I sa liniie slobodonih bacanja na 16 sekundu  pre završetka na 73:72 Milijašević je fauliran. Polovičan je sa penala, a  šest sekundi pre kraja  Brazil ima posed i šut za pobedu. Kalderon umesto trojke  iz kornera  pogađa vrh table i Srbija  slavi.  Milijašević je bio najefikasniji sa 21 poenom i devet asistencija, 15 je ubacio  Borovičanin uz sedam skokova, dok je Đoković meč završio sa 14 poena i osam skokova. Kod Brazila  Rejnan je imao 18 poena, a Kalderon  12 poena i četiri skoka.

Egipćani su bili prvi rival, a do pobede Srbiju su predvodili  Milijašević sa 16,  Borovičanin i Đapa sa po 8 koševa.  El Šakeri sa 17 poena i 13 skokova i Amer sa 10 poena, bili su najzapaženiji kod Egipćana . 

Bez prava na grešku počinje nokaut faza. Srbiju kao prvu u grupi C čeka u 18,30 Južnu Koreju, četvtu u grupi D, a sutra pobednik meča Francuska- Madagaskar.

U nokaut faza nema prava na grešku, a to znaju ratnici Vladmira Đokića.

Večeras  je novi korak  u pohodu  ka  medalji.

Znači ratnički, hrabro, mudro i kako se već zahteva igra pobednika!

Read more...

PRESS “PROFESIONALIZAM” I TERORIZAM ZLA SRPSKOG SPORTA

KKPFC KP1

Borba u Srbiji jača sa nadolazećom plimom istine, sada postaje cunami, što  ruši i vlast i opoziciju. Sport, košarka i ponovo nadmoćni Partizan sa kapitenom Kevinom je  pokazao da  nema cilja do kojeg se ne može stići, beskrajno  bezočnima se može stati na put.

Otete penzije, u bescenje data dobra stvarana skoro pola veka, dovođenje  investotora-robovlasnika, otimanje prirodnih bogastva, prodaja rudnika, trovanje prirode zemlje vode i vazduha, pljačka svega što se može oteti ne staje. Razoreni obrazovni sistem imao je posledicu dva masakra nedužnih 20 devojaka I momaka, tek zakoračilih u život. Afera Krušik, i one  “sitnija” poput Beograda na vodi, najveće plantaže droge u Evropi u Jovanjici, afera helikopter, naplatna rampa, konačno teror svih medija pod kontrolom režima su samo vrh primide zla.

 Srpski sport  pod okupacijom  kriminala, mafijaša, i ubica je posebno na udaru.

Spremni da ubijaju, da gaze preko leševa samo da bi njihova Crvena zvezda bila šampion u svemu, što ima veze sa sportom, je radost za najvećeg od svih zvezdaša, i nema cenu.

U srpskim medijima “stanuju”  kriminalci i huligani dovedeni na stadione, leglo zla nikada veće  u svetu sporta.

Još malo biće decenija ipo trajanja  vladara i  SNS Crvena Zvezda  sinonima nezamislivog silovanja zdravog razuma, nikada viđenog  u  svetskom sportu.

Nekada Dinamo iz Berlina, bukureštanska Steaua, a danas Crvena Zvezda su neviđeno zlo u  sportu.

I taj simbol “srpstva”  podržava nešto što se bi da se zovu, srpski novinari i mediji, svi do jednog  okupirani, usrani i hipnotisani   predsednikom i njegovom moći.

U atmosferi linča prema svakome koji misli svojom, a ne Vučićevom glavom, i onih nižih  predsednikovih lakeja Terzića, Čovića, Vučelića, Vazure, Gangule…su izdajnici srpstva. Na meti su za odstrel, i moraju stati, ili će nestati.

Lišeni prava da misle svojom glavom, skoro svi,   ne libe se da budu marionete režima.

Obećanko titule, jedine što donosi vrednu  nagradu, Evroligu,  trener Duško Ivanović, drsko je zimus, posle nokauatu u Pioniru, bez suvislog osnova tresnuo u  lice morbidnu tvrdnju. “Svi znaju da  će Crvena zvezda biti šampion, od zvezdaša,  do onih drugih što su sad pobedili, iz Partizana”

Ivanovič je već tada pokazao koliko je   “ozbiljno" neodgovoran čovek. Pod pritiskom kriminalaca, učinilo mu se u svojoj obesti da je nedodirljiv i nepobediv.

Podržale su ga sve fukare iz 99,9% svih srpskih mediji,  pod kontrolom SNS.

Minimum 1 a najviše 3 medija,  pisana, elektronska, ili internet portala, od kojih 1 pod kontrolom pomenutih lica, su pokazala karaktet u medijskom mraku, jer danas   nema novinarke i novinara u Srbiji da smeju da kažu istinu, da  kritikuju Crvenu zvezdu. Čim se pomene ime  lica sa poternice, i ostalih što krše zakon, Čovića, Vazure, Vučelića… i naravno glavnog im zaštitnika Vučića, sledi tortura.  Valjanje u blatu režimskih fejnjzera,i “topli zec” za početak.  

Saopštenja i jutarnja seirenja u prorežimskim medijima su recepet Čovića, kome je  Dejan Anđus, poslužio za demonstraciju sile, i. uterivanje straha, sve u cilju discilpinovanja  “sedme sili”

 Danas treba biti stvarno lud pa se baviti, istinskim istraživačkim sportskim novinarstvom, naravno u svom trošku, i sa glavom u torbi.

Ali na sreću, “ludaka” ima još uvek, neustrašivih otpornih na  pretnje i ucene.

Mrak  u okupiranoj Srbija je bio u noći posle nadužeg dana u godini, Došao je s Erne sport  22. juna oko 22 sata.

Prenos meča za titulu u ABA ligi, i prolaza u Evroligu, trijumf  Partizana i pad Crvene zvezdu, trajao je samo na Areni sport, do onog trenutka, kada je trebalo  dodeliti  pehara i medalje. 

KKPFC CZ LESOR

Strah posle očigledne reakcije, istakli su opozicioni lideri,  najvećeg navijača, imao je očekivanu reakciju ”gašenje” slike iz ARENE BEOGRAD.

U MRAKU Arene sport  nestao je i najmanji deo časti "profesionalnih novinara".

Partizan je u tri meča sa  “komšinicom”  sebe častio 2 miliona evra, milionče od prodatih 30.000 ulaznica, i još toliko je uštedeo jr nema plaćanja vajld karte za Evro ligu. Taman koliko košta danas vajld karta za narednu sezonu. Pedantni brojači su brojali, ukupno neverovatnih 6 miliona evra, od 341.833 navijača u Evroligi, i 206.325 u ABA ligi, ukupno njih 548.158 pratilo je Partizan u Areni Beograd. Ako se doda još 50-ak hiljada na 19 gostovanja , jasno je ko je danas najzaslužniji za renesansni procvat Evrolige!

kkpfc cy svi 22 6

  Željko Obradović je osvojio, po sopstenom priznanju  najdraži trofej u karijeri, šta mislite zašto!?

A do ovog jubularnog 70-og ima  “samo” 9 titula Evrolige, na 18 fajnal forova, I još 60 trofeja i priznanja!

 IMA LI KO BOLJI!

žoc 1 aba

Žoc je doneo Partizanu sedmu ABA ligu, niko toliko titula nema. I to baš bezočno je ometlana  "ljubimica" da  se najveći  navijač, baš raspameti. Uzalud su bačeni u Zvezdu milioni evra, i obareni svi rekordi u sportu,  kupovinom Vildoze i Kampaca. Obrisane desetine, miliona  duga ugašenog kluba,  se ne  zaboravljaju, iako Čović I slični misle da je zaboravljeno. Čuti se još uvek o neplaćenom porezu Partizana, u iznosu od 8 miliona evra, obdaništima, bolnicama...

Ostaje nada da Turk Telekom sponsor Evrologe, što puca na vajld kartu, neće proći pre  mezimice, pa će samo sa novim  miliončetom narodnih para opstanak u  elitnom  takmičenju, biti moguć. Ali sa Tucima se nije šaliti.

Punih 12 godina traju  gafovi i tiranija onih što su umisli da je moguće ugasiti crno belli svet.

Čovićeva igranka počela u finalu Kupa 2011, kada je posle hulaganskog divlljanja, i pene iz vatrogasnih aparata Dragan Đilas, “največi” politički openent Vučića, naredio prekid, odnosno lično  doneo Kup Radivoja Koraća Crvenoj zvezdi.

Usledilo je gašenje kluba sa Malog Kalemegdana, preimenovanje FMP-a u Zvezdu, za Simovovićevu krađu pehara, u režiji Čovićevih  huligana.

Pehar je  polomljen u sred Pionira, pred svekolikim  košarkaškim poslenicima, i nikom ništa. Niko živ nije video, ni snimio krađu  pehara, jer pored trofeja su bili ljudi iz  Crvene zvezde, domaćina utakmice. Rigorozne  kazne  su izostale, poput one na Marakani, kada su huligani napali fudbalere i uravu Partizana, a da sankcija nije bilo. Zvaničnici, od Nikole Jockovića pa redom su znali da odrade prljavi posao do kraja.

Divljaštvo je nastavljeno ponovo na Kupu u niškog Čairu. Čovič je naredio, napuštaj ceremoniju proglašenja pobednika i dodelu medalja  pobedniku Kupa Radivoja Koraća". Naravno kao i bacanje kesa sa mokraćom na teren u Pioniru, drmanje koševa i pljuvanje u Železniku, odgovorne nikada nije  stigla kazna.

Hrvate je 1995. posle  bežanja iz dvorane sa progašenja  Jugoslavije za  najbolju na svetu, stigla karma.

Stigla je i preimenivani FMP.

Umesto u maju 2020. kada je prekinuta ABA liga, i Partizanu otet  trofej,  KARMA je stigla tek 22.juna 2023.godine.

Peče i boli poraz, a mrlju i MRAK režimski medij  ne može  ničim obrisati.

 Arena sport ostade u mraku, čudno baš, i  kad je trebalo oteti pobedu u Pioniru ZA PRVO MESTO U ABA LIGI, Mrak je nastao u  VAR sobi kad  crkne osigrač, i nma  penala nema  protiv Crvene zvezde. Ili  kada sudija bez Var provere, opet zbog “licne”  poništi gol Zvezdinom rivalu,  i tako ga spreči  da ni slučajno neko  pobedi lažnog šampiona.

I gle čuda tu je uvek Arena sport.

Novinari što sebe  tako zovu,  su samo sluge režima i  huligani. Nakotilo ih se medijima. Skotovi,  mindžusi, jakoje, brkata pudlica,  krekuće iz bara i ne staju. Redom svi bi  da pojasne kako su u dva pehara u srpskoj košarci, jedan je osvojen igrajući sam protiv sebe, važniji od  trofeja Regionalne ABA lige, iz koje se jedini može u Evoligu.

Drugo, grme, sve je to država dala Partizanu, bez pomena  šta dobija “ljubimica”

Za takve likove je veći uspeh u dva privatna takmičenju. U jednom je  pobediti FMP, veći uspeh  nego igrati četvrtfinale Evrolige.

Jasno je ko dan da su sva takmičenja od 2011. godine na ovamo neregularna.

Razlog je, a ko drugi  do Nebojša Čović vlasnik  FMP-a u drugom, preimenovanom FMP-u u "Crvenu zvezdu",  predsednikuje.

Na planeti nema takmičenja u kojima se igraju klubovi, sa istim vlasnikom i predsednik, u kojem  Crvena zvezda, ima unapred zagarantovane makar dve pobede. Onaj prvi  FMP,  nikada još nije pobedio preimenovani FMP-2. Regularnost, dakle ne postoji, jer su obe  utakmice nameštene.

Partizanu je u maju oteta Evroliga,a ni reč zamerke nije stigla iz crno bele kuće. Real je osvojio Evroligu.

Četvrtfinale je puki san za komšinicu. Igrala ga je jednom za 10 godina. CSKA  jeometlao u tri utakmice. Broj pobeda u Evroligi i ABA ligi Partizana i Crvene zvezde je posebna mera vrednosti, crno belih “kamerunaca” kako ih iz “ milošte” zovu “cigani”, što ipak nisu najbolji, kako inače vole da zapevaju.

Grmljavina iz Arene Beograd kad Partizan igra protiv bilo koga,  sa porukom Vučiču se ne čuje na Areni sport. Rečenica istine  odvažne  novinarke sa prorežimske B92, da kaže da su “navijači Crvene zvezde” pokazali svoje pravo lice u trećoj utajmici u Pioniru”, izlazak pored naroda, konačno i studenata, na beogradske, i proteste širom Srbije, dakle glas poniženih građana, jasan su znak da aktuelni režim  puca. Teror Crvene zvezde, Čovića, Terzića, Vazure, Vučelića  i ostalih miljenika Aleksandra Vučića se je olabavio.

Što pre režim padne,  mnogima se ne piše dobro. Moraće tamo gde im je mesto, neki dok su živi.

O kriminalu u srpskom sportu se naveliko priča, a prorežimski mediji, što je razumljivo, istrajavaju u ćutanju.

Proevropski su za davno čudo, takođe neaktivni.

Istina dolazi sa dva ili tri mesta, za početak  dovoljno.

Pandorina kutija je otvorena. Četiri titule Partizana, tri odbojka, i ABA liga košarkaša, predstavljaju neverovatan udarac režimskoj zvezdani sa pet trofeja, po  dva u fudbalu, i u košarci i jedan u vaterpolu.

Dovoljan znak da se kola krenula nizbrdo, I da kraj zla, nikada viđenog u srpskom sportu konačno dolazi.

Read more...

SRBIJA U-19 SA VLADOM ĐOKIĆEM KREĆE PROTIV EGIPTA U LOV NA SVETSKO ODLIČJE

srbija u 19 crni vrh 23

Mladi košarkaši Srbije,  reprezentacija  U-19  u Debrecinu počinje pohod na svetsko odličje. Prvi rival danas u 14,30 je Egipat.

LINKza meč: https://www.youtube.com/watch?v=f8-tzc4C6IE&feature=youtu.be

Do  2. jula izabranici Vladimira Đokića če se boriti na Svetskom prvenstvu sa najboljim selekcijama sveta.

"Danas smo na papiru apsolutni favoriti, ali to moramo potvrdiiti na terenu. Ne sumanjam da će momci  dati  sve od sebe da u najtežoj utakmici,  prva je uvek najteža, da zabeleže pobedu. Pogledali smo snimke utakmica selekcije Egipta na delu, i saznali mnogo o rivalu. Idemo iz utakmice u utakmicu".  kaže za naš portal Vlada Đokić, prezadovoljan  urađenim  na pripremama.

vlada dj 1

"Imali smo izvanredne uslove u hotelu Crni Vrh na Divčibarama i a zatim i u Zrenjaninu. Sproveli smo plan u potpunosti,  zadovoljan sam radom momaka. Igrali smo četiri kontrolne utakmice, i  u hodu peglali sve što nije bilo dobro. Optimista  sam pred Svetsko prvenstvo", a to znači da ćemo se boriti da donesemo medalju, jer momci su motivisani i spremni, za sva iskušenja što slede ", rekao nam danas pred prvi meč Vladimir Đokić, sa selekcijom Srbije U-20 šampion Evrope 2015, a treći  prošle godine na EP za juniore.

U Mađarskoj Srbiju predstavljaju: Ilija Milijašević, Luka Vudragović, Filip Radaković, Jovan Ristić, Aleksa Milenković, Filip Borovićanin, Nikola Đapa, Vuk Bogunović, Marko Šarenac, Đorđe Ćurčić, Lazar Đoković i Aleksa Čovičković. Neki su izostali, ali ako im nije čast da igraju za svoju zemlj, i bolje što nisu u Debrecinu. Ova selekcija Srbije je  prošle godine osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina u Turskoj.

Uspeh  dobija na vrednosti, samo novim dokazivanjima i medaljama, ovoga puta na  Svetskom prvenstvui.

Pored selektora Vladimira Đokića u stručnom štabu su još: Mihailo Sušić, Stevan Mijović, Aleksa Ruso, Aleksandar Smiljanić, Đorđe Milošević i Srđan Marinković.

Prvi meč na Šampionat u Debrecinu Srbija igra protiv Egipta, danas 24. juna od 14,30 časova. Slede utakmice protiv Brazila (25. jun, 12,30) i Japana (27. jun, 20 časova).

Sistem takmičenja je takav da sve ekipe idu dalje, prvu rundu igraju za raspodelu pozicija pred plej-of runde.

U osmini finala C grupa ukršta sa D grupom gde su: Argentina, Južna Koreja, Mađarska i Turska.

Osmina finala igra se 28. juna, četvrtfinala su na programu 30. juna, polufinala 1. jula, a finale i meč za bronzu 2. jula

A grupa: Kanada, Francuska, Kina, Španija

Prvo kolo (24. jun): Francuska – Kina u 19,30, Kanada – Španija u 20.
Drugo kolo (25. jun): Španija – Francuska u 14,30, Kina – Kanada u 15.
Treće kolo (27. jun): Kanada – Francuska u 12,30, Kina – Španija u 12,30

B grupa: Liban, SAD, Madagaskar, Slovenija

Prvo kolo (24. jun): Liban – Slovenija u 12, SAD – Madagaskar u 12,30
Drugo kolo (25. jun): Madagaskar – Liban u 19,30, Slovenija – SAD u 20.
Treće kolo (27. jun): Liban – SAD u 15, Madagaskar – Slovenija u 15.

C grupa: Srbija, Japan, Brazil, Egipat

Prvo kolo (24. jun): Srbija – Egipat u 14,30, Japan – Brazil u 15.
Drugo kolo (25. jun): Egipat – Japan u 12, Brazil – Srbija u 12,30
Treće kolo (27. jun): Brazil – Egipat u 20, Srbija – Japan u 20.

D grupa Argentina, Južna Koreja, Mađarska, Turska

Prvo kolo (24. jun): Argentina – Turska u 17, Južna Koreja – Mađarska u 17,30
Drugo kolo (25. jun): Turska – Južna Koreja u 17, Mađarska – Argentina u 17,30
Treće kolo (27. jun): Mađarska – Turska u 17,30, Argentina – Južna Koreja u 17,30

Read more...

OBEZBEĐENA SREDSTVA ZA TRANSPORT TRAGIČNO NASTRADALOG VALJEVCA U AMERICI LUKE ĆUKA

Luka u Ameriku otišao da ostvari san, mesec dana pre tragedije diplomirao: Tužna sudbina Srbina koji je stradao u SAD

Sredstva za transport i sahranu Valjevca  Luke Ćuka (29), tragično nastradalog u teškojn saobraćajnoj nesreći u Sjedinjenim Američkim Državama, su prikupljena.

Akcija je proteklih dana pokrenuta, i apel na društvenim mrežama, preko sajta "Gofundme".

Luka Ćuk unuk najvećeg košarkaškog trenera, u mladosti izuzetno svestranog sportiste Grada Valjeva, Luke Stančića,  po kome je dobio ime, je nastradao u SAD, prošlog ponedeljka  u državi Indijana.

Luka je vozio kamion, i prilikom obilaženja je udario svojim vozilom u prikolicu drugog kamiona koji se kretao presporo. Pokušaj da izbegne sudar nije uspeo i Luka nije bilo spasa.

Luka Ćuk je  u Ameriku otišao da ostvari san, da studira, igra košarku, u kasnije da postane menadžer.

Mesec dana pre tragedije diplomirao na fakultetu za menadžment.

Kako je rodbina ispričala, Luka je bio vredan mladić, ali je njegove velike snove prekinula stravična nesreća. Luka je poginuo u Indijani kada je svojim kamionom pokušao da pretekne drugo vozilo, koje se kretalo drastično manjom brzinom od dozvoljene. Pokušao da izbegne sudar, ali nažalost nije uspeo.

Kako su rođaci nastradalog mladića ispričali Luka je pre 11 godina otišao je u Ameriku, da potraži sreću.

"Bio je predivno dete, nema reči kojima se može opisati koliko je bio dobar. Nije se ustručavao da  vozi kamion. Tek što je diplomirao na  fakultetu  za menadžment, desila se tragedija", pričaju šokirani  rođaci. 

Kako su pojasnili   za portal Nova, Luka je zbog košarke otišao u Sjedinjene Američke Države. 

„Bio je dobar košarkaš, praktično dete kada je otišao u Ameriku. Vukla ga je košarka, a ljubav je nasledio od  dede, po majci. Luka Stančić, poznati igrač, najbolji sportista Valjeva, pedesetih prošlog veka. Postao je trenerm ne tamo neki, već najveći  trener u istoriji Metalca. Uveo ga je u Prvu ligu  Jugoslavije, pre pola veka. Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije Luka je osvojio evropsko zlato 1976, a na seniorskom Svetskom prvenstvu u Kolumbiji Juglaslavija  je bronzu, tada kao prvi  saradnik selektora Ranka Žeravice. Luka Ćuk je po dedi dobio ime. Otišao je u Ameriku da bi imao bolji život, a ovako se sve završilo“, rekli su kroz suze očajni  članovi Lukine porodice.

Rođaci su naveli takođe i da su informacije u vezi nesreće šture, i da ne znaju još uvek sve detalje o tragediji  nesrećnog mladića.

IZVOR: NOVA FOTO: NOVA   Portal Chicagodesavanja.us

Read more...

SEDMOM YU ABA MAGIJOM CRNO BELI SVET SRUŠIO "NEOSVOJIVO"

žoc 1 aba

Otet 2020. šampionski prsten ABA lige blista po 7. put na ruci košarkaša Partizana  najmoćnijeg košarkaškog kolektiva Jugoslavije, Balkana i Evrope. Oni najzagariženiji kažu i sveta, jer ni  NBA, ni prebogati Denver Nagetsi nemaju ono što ima Partizan. Žoca, "kamerunce",  ljubav, crno belu porodicu posvećne i neponovljive navijača, sinoć, svi  beskrajno srećni.

Svetlost trijumfa  u ARENI BEOGRAD spojila je pocepane i razdeljene. Osvetlila je put  bolesnima i  donela im saznanje da novac ni lažna moć ne donose sreću. Samo ljubav, ljudskost i borba za istinske vrednosti, slobodu i pravo i mogućnost  da raskineš lance ropsta, beksrupulozne korupcije,  vode do pobede dobra, i pad zla i pošasti.

Zadat je udarac  zlu izniklom iz beščašča i obesti.

Mutant sa imenim velikana sa Kališa, ali i sjajnim košarakašima je uveličao spektakularni trijumf. Kraj pošasti,  nastaloj,  vraćanjem imena ugašenog velikana se nazire. Prekršteni mutant  sa svim benefitima beščasne sile,  vraćen je u noći  22.juna 2023. u surovu realnost. Trijumf posvećenih znalaca, velemajstora košarke kreirao je največi od svih na Starom kontinentu Željko Obradović. Nije ga nokautirao oteti trijumf u Evroligi. Naprotiv samo je dodatno motivisao pobedničku selekciju "kamerunce" i naše dece, isceđenih ludom serijom  od 11 utakmica. Na krilima neponovljivih najvećih od svih na svetu, malo više od dva miliona PARTIZANOVACA, vraćen  život  i osmeh na lica svakom, normalnom i sposobnom da prepozna dobro. Nemoć gubitnika potvrđuje i tvrdnja  da je naređenje iz vrha države  da Srbija ne vidi dodelu pehara šampionima, ako je stvarni tačna je "nečuvena i bolesna" odluka. Kablovski  operater je preskočio  u direktnom prenosu dodelu trofeja.

Posle  skoro  deceniju i ipo ponižavanja, počelo je sa  Đilasom i vatrogasnim aparatom,  u kragujevačkom "Jezeru" 2011. na finalu danas obesmišljenog nacionalnog Kupa kao i KLS-a i trajalo je predugo. 

Sa dva kluba lažni bos i specijalac za saopštenja je harao, trošio narodni novac, optuživao, pretio da će ugasiti crni beli svet.

Sinoć je konačno on lični "ugasio" i leti beznom svetlosti ka smetlištu istorije, kaoi svako zlo što je  zagađuje  i truje košarku i sport u Srbiji.

Klub osuđen na poniženja voljom pojedinca snagom neuništvih gladijatora  je ponovo šampion, za potvrdu da sa  pravim ratnicima i stretegijom, kosmički natprirodno vlada i može da sruši svako zlo, umišljeno da su sila i moć trajanja zla neograničeni.

A Areni Beograd su pali svi rekordi, i to na megdanu dobra izla.

Normalnost se vratila, u deo života svih nas. Sport je pobedio, partizanovci i zvezdaši jutros piju kafu, ćaskaju smeju se. Samo zajedno mogu sve, konačno svesni da moraju nastaviti borbu  protiv  "usrećitelja" i nepismenog polusveta osuđenog na propadanje i nestanak.

Trun  tog nesretnog dela Srbije  sinoć nije pokazao dodelu tofeja i šampionskog prstenja u  u Areni Beograd.

Kao i mnogo puta do sada pokazao je lice zlog medija,  u kome je dozvoljeno  da je pokuša da zabrani gledanje radosti  onih što se bore protiv zla i pošasti.

Dva nesretna beščasnika su ponovo učestvovala u morbidnoj farsi gubitnika, ogoljenih licemera  i beščašsnika  do kraja.

Istina je da Srbija danas slavi pobednike, a Partizan i partizanavac biti je  kao i uvek danas posebna privilegija čast i ponos!.

Rekordi se ruše, Partizan je u Evroligi, 7. put je osvojio ABA ligu, a 29. juna Srbija dobija odgovor na još jedno zanimljivo pitanje, ako uopšte bude postavljeno. U vremenu okovanom lažnim sistemom vrednosti  lažni svet  moralnih gmizavaca nestaje

Osećaj da moć raste, da je je zlo  savladano, čini čoveka srećnim, savršenim tek kada je podeli sa drugima.

Pohod  znalaca ispisan je gladijatorskom posvečenošću. Sloboda je zakucala na vrata, ponovo spojena jezikom, poštovanjem istinskih vrednosti i osećanjem da je 22.juna 2023. počela nova bolja budućnost Srbije! 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas