Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JEDAN JE VALIS! Featured

vk valis zU svakom pogledu lider sportskog Valjeva VK Valis iz dana u dan potvrđuje  domimaciju. Seniori su su izborili u 2021. godini bez sekunda u svom bazenu u SRC Petnica opstanak   u ponovo moćnoj Super ligi Srbije, osvajanjem 7. mesta. A i mlađi valisovci nastavljaju putem starijih  kolega.

Bez zatvorenog bazena biti u egalu, pored neprikosnivenog  Beograda sa najvećim vaterpolo centrom u državi Novim Sadom, mogu samo  fanatici Valisa. Klub velike tradicije Vojvodina je sezonu u Super ligi završila u “Gornjem domu” posle remija sa Valisom, zahvaljujući samo boljoj sveukupno gol razlici!

Sledi  plef of i šansa da  eventualnim osvajanjem 5. mesta Valis  izbori  Evropu!

U Regionalnoj A-1  ligi, Valis  će od  4. do 6. marta, će igrati na trećem turniru, posle Rijeke i Zadra i u Kranju.

Treće mesto, niz od 6 pobeda, jedan poraz i remi, su nisu prošli bez  reakcije.

Usledio je  očekivani "reset”, i neki momci su napustili klub.

Stigla je ova  “sveža krv”.

Jači na svim nivoima Valis ide u Kranj u martu.

U  mečevima sa Vojvodinom Proleterom i domaćinom Triglavom pokušaće  da izbori jedno od prva dva mesta na kraju takmičenja i stigne om do elite eks YU vaterpola.

Trener Saković radi veliki posao za valjevski vaterpolo. Naštimovao je tim, i ne staje.

Prepoznat u Srbiji i na prostorima eks SFRJ u nastavku sezone Valis nastavlja svoj pohod.

Pola ekipe su Valjevci, a za ono što sledi stigle s mlade snage. Pavle Gavrilović doskorašnji golman VK Vojvodina”, bek Srđan Bucalo (2003.)  iz VK Taš, krilo Vuk Anđelić (2005.) iz VK Beograd i Bogdan Gavrilović, centar iz Radničkog, nova su četiri musketara Valisa.

Prvi rival u 3.krugu Regionalne A-1 lige u Kranju biće zrenjaninski Proleter, trenutno sa  Valisom deli 3. mesto sa 19 bodova, slede utakmice sa Vojvodom (25 bodova) I domaćinom Triglavom.

 Valis će se za turnir u Kranju pripremati i u Istanbulu. Valjevci će uzvratiti posetu  Galatasaraju, odigrati par  trenig mečeva.

Da je Valis  fenomen  u svakom pogledu potvrda je promocija Grada Valjeva  u zbratimljenom Zadru i Rijeci.

Valis je jedini srpski klub koji Regionalnu A-1 ligu igra  u inostranstvu.

Kakva je borba bila sa finansijama znaju dvojica ključnih igrača i aktera nestvarne priče  predsednik dr Nebojša Stojaković i sportski  direktor Saša Simić.

Pomoć države i tek ove 2022. rezultatima  “izborenih“ 9 miliona narodnih para, umesto realno duplog iznosa, odnosno 18 milina,  ali i konačno u funkciji  bazen pod balonom u SRC Petnica su   utiču da se lakše diše. 

Prijatelji iz Lajkovca,  rukovodstvo Opštine je ukazalo   gostoprimstvo  Valisu, i pomoglo da se “preživi” najteži deo bitisanja kluba od svog postanka.

Sportski izazovi su motiv, ali i činjenica da uspehe prvog tima Valisa prate i mlađe selelekcije.

Do juče “pačiči” danas su tinejdžeri, mlađi juniori(2006.godište) pokazuju karakter  pobednika. Momci idu stopama starijih  kolega (2004) na prvom mestu Aleksandra Kovačevića, šampioina Evrope,  pozvanog  za da oseti miris seniroske  selekcije Srbije!

Mlađani Valisovci su u Kup takmičenju  ove zime pokazali da su “štof” visokog kvaliteta.

VK Valis 2006 nis 1

 U Nišu su proteklog vikenda pobedili sve rivale. Domaćina NAIS, šabačku Savu i sugrađane iz VK Valjevo. Osvojili su KUP regiona Centralne i Istočne Srbije bez izgubljenog boda. Polufinale Kupa Srbije naredna je stepenica. Imena rivala  Partizan, Novi Beograd,  Vojvodina,  Bečej,  Singidunum, Banjica i  šabačka Sava sve govore. Trener  mladih “valisovaca” Dragan Milošević brine o generaciji 2006. Lično smatra  da su uspesi u Kupu nagrada i motiv za još više rada i posvešćenosti, kako bi momci napredovali

Infrastrukturni  objekti su rak rana valjevskog sporta.

Mazanje očiju sa 640 metara tartan stazice u Parku Pećina, košarkaškim terenom sa podlogom od podmetača za šerpe i lonce su deo predizbornih i postizbornih ispunjenih obećanja vlasti.

O mnogo veća obećanja ne koštaju ništa, a svi ih čuju.

Prilika za kraj praznih priča i početak delovanja su  zatvoren olimimpijski bazen, a po ugledu na Grad UB  atletski stadion  sa 4 tartan staze,  masovnost i rezultati AK VAK 014 obavezuju. Konačno i fudbalski teren sa plastičnom  podlogom umesto oranice na "River sajdu" je nada da će  fudbal preživeti.

 

A hala sportova od 16 miliona evra,sa zatvorenim bazenom je nezaobilazna tema.

arena spc va1       

Preko glave nam je  “varaždinke” sa sve Kongresnim centrom, i naravno bez cene!

Uspesi Valisa  obavezuju  da bezrezervno ODMAH počne izgradnja objekta  sa zatvorenim bazenom.

Jedan je Valis, da se zna!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas