Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ARGENITINA ŠAMPION SVETA, MESIJU BOGINJA! Featured

sp arg 22

foto fb U svom 6-om finalu  na Svetskim prvenstvoma Argentina je večeras osvojila treću tutulu Svetskog šampiona, u Kataru.

Tango Argenitno se pleše posle  1978. i  1984, i ove  2022.godine.

Golovima najboljeg igrača SP Mesija iz penala, zatim  i Di Maria Gaučosi su Gaučosi su poveli   2:0 već u 36.minutu.

Dešan je reagovao dvostrukom izmenom, a u  78. minutu Otamendi pravi penal, i Francuska sa bele tačke, golom Mbapea smanjuje na 2:1.

Posle samo dva minuta Mbape volejom  iz snova poravnava na 2:2.

Sad je Argenitina na kolenima, Francuska ima  dve nove šanse za gol,  Argentina  zicer da pobedi  pre produžetaka, ali Ljoris brani šut  Mesija.

U prvih 15 minuta produžetka Argentina ima nova dva zicera, ali Lautaro Martinez ne pogađa.  Ono što nije "ušlo" u prvom, ušlo je u drugom produžetku.  Martinez u novih 15 minuta je ispred Ljorisa, šutira, a odbijenu loptu Mesi ubacuje  u gol za 3:2.

Ludnica dostiže vrhunac kada u 117. minutu posle kornera, Marčinjak svira  penal,  zbog  ruke Montijela. Mbape je nepogrešiv i rezultat je 3:3. U  120. minutu posle nove kontre Francuska stiže do mrtve" šanse, ali tu je Martinez, i brani nemoguće. Sledi u kontri zicer, za  Argentinu., Gola nema, i slede rulet sa "kreča".

U penal seriji Martinez, ne slučajno najbolji golman SP,  brani penal Komanu, a Čunameni šutira pored gola.

Argentinci su nepogrešivi, i stižu na krov sveta sa sveukupnih 4:2 u penal seriji.  

Bravo ARGENTINA!

Mesi je u Kataru potvrdio da je najbolji fudbaler  svih vremena.

Leo je  ispisao istoriju, prvi je igrač u istoriji svetskih prvenstava strelac  u svakoj fazi jednog turnira. Zatresao je mrežu  Meksika i Saudijske Arabije, Australije, Holandije, Hrvatske i konačno  Francuske. Mesi je  prvi strelac, kojem je to uspelo. Pred momcima u  budućnosti je pokušaju  da ponove, ili nadmaše  rekord koji je nemoguće nadmašiti.

Novi svetski šampion je Argentina, a spektakularni dvoboj  u finalu  obeležili su Mbape i Mesi, saigrači iz Pari Sen Žermena.

Mbape je postigao sva 3 gola za Francusku,  dva iz penala, a Mesi je bio dvostruki strelac za Argentinu, jednom sa bele tačke, pa iz igre,  i treći   kada se pristupilo izvođenju penala posle spektakularnih 3:3, kao i Mbape.

Prvi strelac Svetskog prvenstva u Kataru  je Kilijan Mbape (Francuska) 8 golova. Slede  Leo Mesi (Argentina) 7, Julijan Alvarez (Argentina) i Olivije Žiru (Francuska) po četiri pogotka.

Kako i dolikuje Hrvatsku je dočekalo 80.000 ljudi u Zagrebu posle osvojenog 3.mesta u Kataru i pobede  nad  od Marokom  od 2:1.

Zamerke, da su "vatreni"oštećeni, jer ovaj onaj, Hrvat bio najbolji, su samo ogledalo vremena u kome živimo. Svako može da kaže šta mu je po volji.

Dela čine ljude, Argentina je šampion sveta, a šampionu pripadaju sve počasti!

Tako da samo na kraju  valja reći: Bio jednom jedan Leo, kakav Leo – strašan Leo, osvojio sve, baš kao što je je i hteo!

U Kataru je bila i Srbija. Saldo je remi sa Kamerunom, i dva poraza, od Brazila i Švajcarske, moralo je bolje, ali to je sport, a u fudbalu,  ponekad pobede i stvarni najbolji.

 I zato još jednom: Bravo Argenitina!

Dakle, broj jedan je Argentina, druga je Francuska, treća Hrvatska, a četvrti Maroko. Peta je Holandija, šesta Engleska, sedmi je Brazil, osmi Portugal, deveti je Japan a deseti je Senegal. Srbija je 29. mestu od 32. ekipe, a slabiji su samo Vels, Kanada i Katar

.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas