Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SLOBODA, PRAVDA I ISTINA SU JAVNI TUŽIOCI VJT BOJANA I JASMINA! Featured

 

sud

Slike stanja društva u kome živimo smenjuju se svakodnevno. Okupirane  medije "ugasile su  hrabre žene, zamenice javnog tužioca, hrabre da javno kažu  istinu o neviđenij šikani,  zbog toga što su samo radile svoj posao. 

Poslušni dominiraju a  hrabri, slobodni pravdoljupci, se po komandi provlače kroz blato tabloida, i postaju mete najprizenijih uvreda i šikaniranja.

Zamenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, posle vođenja jednogodišnje istrage oko EPS-a,  prošle srede je naložila policiji hapšenja šest osumnjičenih osoba za višemilionsku štetu nanetu EPS-u, i odmah je premeštena na drugo radno mesto, a predmet joj je oduzet.
Slučaj „EPS“ više nije u nadležnosti  još jednog zamenika tužioca. Na drugo radno mesto premeštena je i Jasmina Paunović.
 Bolje upućeni kažu da je  da je ovo samo vrh ledenog brega,  šteta od malverzacija u EPS-u se procenjuje na milijarde evra. 
Bojana Savović je u Utisku nedelje, nikada viđenoj emisiji ISTINE,  interpretacije i boreb za pravdu u društvu nedodirljivog za svaku vlast, sudije Apelacionog suda Miodraga Majića,  javno govorila  o svom slučaju i stanju u srpskom tužilaštvu.
Dragoslav Ljubičić, poverenik sindikata "Nezavisnost EPS", je u  Utisku nedelje" i pružio podršku tužiocima, sklonjenim sa predmeta "EPS", uz ocenu da su na "vrhu pravosudnih organizacija u Srbiji "definitivno kadije, a da je ono što su  one otkrile vrh ledenog brega, jer u EPS-u se dešava mnogo veće zlo i pljačke.
Pošto su lica uhapšena, osumnjičene je ispitivala tužilac Brankica Marić.
Više javno tužilaštvo u sredu nije obavestilo novinare o akciji hapšenja, već je to učinila policija, iako se radi o najznačajnijem predmetu u vezi sa korupcijom, poslednjih meseci.

VJT u Beogradu tvrdi da tužiteljke nisu smenjene, već da su iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačene u Odeljenje za opšti kriminal.

„Tačno je da je Savovićeva redovnom izmenom godišnjeg rasporeda, a po sopstvenoj ranije izraženoj želji, prebačena iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Odeljenje za opšti kriminal. Pored pomenute zamenice, još jedna zamenica javnog tužioca je iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačena u Odeljenje za opšti kriminal, dok je treća zamenica iz Odeljenja za opšti kriminal prebačena u Odeljenje za maloletnike”, saopštili su iz tužilaštva. Dodali su da je realizacija krivičnog predmeta EPS i hapšenje osumnjičenih izvršena po nalogu višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i prvog zamenika za suzbijanje korupcije Brankice Marić, kako bi se postupanje ubrzalo, a s obzirom na to da je pomenuta zamenica odugovlačila predistražni postupak.

Viši javni tužilac Nenad Stefanović ocenio je da je "cilj medijske kampanje protiv Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu i njega lično skretanje pažnje javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije.

"Tokom te kampanje izneto je nebrojeno laži, neistina i insinuacija. Kao javni tužilac ne želim da odgovaram na manipulacije koja izlaze iz domena rada VJT-a, već zalaze u domen politike i ličnih ambicija pojedinaca. Mogu da dodam da će VJT u Beogradu nastaviti svoj rad u skladu sa Ustavom i zakonom, koji su jedina brana od neprimerenih uticaja politike i medijskih napada", rekao je Stefanović.

Zamenik tužioca Bojana Savović odbacila je navode Višeg javnog tužilaštva. Savovićeva je za agenciju Beta izjavila da je predmet u vezi sa malverzacijama u EPS-u pripremala godinu dana i da joj je on oduzet nakon hapšenja osumnjičenih.

"Oni mi uzimaju predmet i daju nekom drugom ko ne zna ni šta treba da pita (okrivljene), ne zna predmet. Do sada je nezabeleženo da vam neko oduzme predmet u momentu hapšenja, predmet sa kojim ste samo vi tako dobro upoznati”, kazala je Savović demantujući navode  tužilaštva da je „odugovlačila predmet".

"Predmet sve vreme bio u policiji, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a ne kod mene. Imam sačuvane sve urgencije poslate  SBPOK-u. Nelogično je da mi predmet nije oduzet ranije ako sam „odugovlačila”, već da je čekano da naredim pretres i hapšenje tih osoba".

"Tvrdnja  tužilaštva da je viši javni tužilac Nenad Stefanović izdao nalog za hapšenje,  je netačna, jer ja sam to učinila. Nikada nisam podnela molbu da pređem u neko drugo odeljenje, ali poznato je da  javni tužilac ima diskreciono pravo da određuje premeštaje, i da tu odluku ne mora da pravda i objašnjava".

Hoće li javni tužioci iz srpskih sudova stati u odbranu svojih koleginica iz VJT Beograd, nema dileme da hoće, da svi zajednilki na   braniku istine odbrane profesiju i pravdu, i integritet svih časnih tužilaca i sudija.

Advokati Srbije će, kao i uvek, biti na visini zadatka, do sada samo kada je trebalo braniti lične interese. Danas se brani nešto drugo i mnogo više i značajnije: Sloboda, istina i pravda!
Tokom rasprave o amandmanima na više međunarodnih sporazuma u Skupštini Srbije  opozicija je pozvala sve hrabre ljude da dođu na skup 2. marta ispred Vlade Srbije, u znak podrške tužiocima Jasmini Paunović i Bojani Savović.
Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić smatra da  viši tužilac u Beogradu Nenad Stefanović "štiti korupciju i kriminal u koji je umešan režim" i da je zbog toga smenio tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović koje su radile na slučaju preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS) i osoba koje su ga oštetile za 7,5 miliona dolara.
"Pozivam ministarku pravde Maju Popović i Visoki savet tužilaštva da hitno isprave samovolju i staljinizam koje sprovodi Stefanović. On je smenio dve tužiteljke zato što su radile svoj posao po zakonu i pritom je brutalno slagao da su one tražile da budu skinute sa predmeta. Umesto da budu nagrađene, one su smenjene", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, prenela je ta stranka u saopštenju.

Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke je poručio:  „Ne“ naprednoj mafiji’  „Ne damo tužioce, ne damo vam Srbiju, ne damo ove tužiteljke. Srbijo ne daj svoje hrabre ljude koji se bore protiv napredne mafije i kriminala“, rekao je Milivojević i dodao da su u firmi Bauvasen uhapšeni ljudi bliski SNS, a da su tužiteljke, Bojana Savović i Jasmina Paunović, ekspresno sklonjene, i da mi je predmet posle hapšenja kriminalaca oduzet.

„Sad je trenutak da pokažemo solidarnost sa tim ženama. Sad je trenutak da kažemo da smo spremni da se borimo protiv kriminala i korupcije. Sad je trenutak da kažemo ne naprednoj mafiji“, istakao je Milivojević.

Novi protest podrške zamenicama javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Bojani Savović i Jasmini Paunović, zakazan je za četvrtak, 2. mart u 15 sati  kod Vlade Srbije.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas