Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FIBA SA RUSIMA U ŽENEVI, HRVATI PRETE, SRBI ĆUTE ! Featured

kirilenkoPosle ničim izazvane pretnje savezima 14 država FIBA da će ih izbaciti sa EP 2017, zbog podrške Evroligi, Rusi su već doputovalu da čuju kome to prete umišljeni gospodari evropske i svetske košarke. Čelnici srpskog saveza ćute, a hrvatskog prete izbacivanjem Cedevite i Zadra iz nacionalne lige jer su se pridružili svim klubovima iz ABA lige. Svi osim Cibone enmaki dilemu, igraće  Evrokup a ne FIBA ligu šampiona.

Posle najnovije odluke FIBA, predsednik KS Rusije Andrej Kirilenko odmah je seo u avion i u toku dana stigao u Ženevu. Sa generalnim sekretarom Natalijem Galkinom večeras će sesti za sto i upozoriti generalnog sekretar Patrika Baumana da to što pokušava FIBA neće doneti nikome dobro, prenose ruski mediji.
Epilog “druženja” u Ženevi sigiurno je da će uticati na čelnike FIBA da se dozovu pameti i da pod hitno prestanu da izigravaju gospodare “života i smrti”.

Sa Rusima jasno je nema šale, ali svi nisu i ne mogu biti Rusija.

U Srbiji Crvena zvezda Beograd-Telekom skida odgovornost sa svojih pleća, jer FIBA ne smetaju evroligaši, pa je pritisak na KK Partizan da odustane od Evroliginog Evrokupa. 

Ali da se zna: četiri srpska kluba, pored Paartizana, Crvene zvezde Beograd-Telekom, Mega i Metalac su se sa još 7 klubova iz regionalne lige "zakleli" i pismeno overili da su za Evroligu i Evrokup a ne FIBA ligu šampiona.

To to bi Đilas i Čović da okrive Partizan  sve govori i novom bezuspešnom pokušaju spinovanaja i usmeravanja odgovornosti na jedan klub Partizan. 

Ako bi Partizan igrao FIBA ligu šampiona oslobodio bi  KSS pretnje da će reprezentacija Srbije biti izbačena sa EP 2017, i  narednog leta ostati bez kvalfikacija za OI u Riju, odnosno prava  da učestvuje u kvalfikacijamaaš loše zvuči !

Za razliku od “dobro obaveštenog” Dragana Đilasa,koji tvrdi da je Srbija uzbačena sa velikih takmičenja, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dejan Tomašević, ističe da je stiglo pismo iz FIBA Srbiji da nema slova o isključivanju naše reprezentacije sa Evropskog prvenstva 2017. godine, već je samo u pitanju samo o upozorenje iz evropske kuće košaarke.
"Nismo izbačeni, ali iImamo ozbiljnu pretnju i sazvaćemo sastanak sa ostalim Savezima u regionu, ali i klubovima kako bismo doneli odluku. Optimista sam, ali trebalo bi da se vidi ko je kriv za ovu situaciju", nema dilemu Dejan Tomašević.

Sportski direktor KK Partizan Dragan Todorić upozorava da je klub uvek stradao kada je radio u interesu srpske košarke i da će od sada slediti samo svoj interes.

"Kad god smo radili nešto što je u interesu srpske košarke, mi smo nadrljali, tako da ćemo ovog puta slediti svoj interes. Mi smo svoju odluku doneli i ne znam šta bismo sada i o čemu razgovarali.Došao nam je predsednik kluba iz SAD (Nikola Peković) i bićemo u kompletnom rukovodećem sastavu. Razgovaraćemo o svemu o čemu bude bilo potrebno da se razgovara", kažeTodorić.

Ističem ponovo svi srpski klubovi Partizan, Mega i Metalac, a na prvom mestu Crvena zvezda Beograd –Telekom su dali svoj glas za takmičenja Evrolige. Dakle odgoornost je na sve  podjednako raspoređena.

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije (KSS) će u ponedeljak i utorak razgovarati sa predstavnicima klubova učesnicima Jadranske lige i posle sastanka Upravnog odbora biće poznat stav po pitanju najavljenog izbacivanja sa Evropskog prvenstva 2017. godine

Bude li usaglašavanja i konsenzusa u skladu sa zahtevima FIBA, ABA lige postaje besmisleno takmičenje, jer će šampioni nacionalnih liga (eks republika SFRJ) će u FIBA ligu šampiona.

Na vidiku je i nezapamćen apsurd!

Lako se može desiti da najbolji srpski klub svih vremena, ali i i akteuelni šampion ABA lige i Srbije neće hteti da budu prvaci države kako bi izbegli učešće u FIBA takmičenju.

Hrvatski savez nema dilemu, kao ni Cibona, listom su uz FIBA, i prete Zadru i Cedeviti da će ih suspendovati ako i dalje budu podržavali Evroligu, jer interes hrvatske reprezentativne košarke je prioritet.

Reprezentacija i nacionalno prvenstvo su svetinja, kažu u Hrvatskom košarakaškom savezu.

Valja istaći da su u pitanju samo pretnje, odnosno uslovne kazne, na snazi do srede 20. aprila , do kada po nalogu FIBA u klubovi iz 14 nacionalnih saveza moraju odustati od Evrokupa.

Dakle Cedeviti i Zadru preti suspenzija u utorak, na sednici UO-a HKS., Predsednik HKS-a Ivan Šuker nema dilemu: “Ne odustanu li od podrške Evroligi, moraćemo ih suspendovati , jer moramo štititi interes hrvatske košarke. Meni su reprezentacija i nacionalno prvenstvo svetinja. Ako pak neko misli da mu je budućnost u ABA ligi, neka u njoj igra, no mi kao savez moramo se držati onoga što nalaže FIBA.. Koliko je to korektno ne bih želeo govoriti

U Cedeviti su bez dileme igraju  Evroligin Eurokup.

"Ako  ako nas zbog toga HKS želi izbaciti iz hrvatskog prvenstva, neka to i učini. Možda je to nekome i u interesu. No, i za to postoji pravni lek i odmah ćemo se sudski žaliti, jer ne znam na temelju čega nas oni imaju pravo izbaciti kada se nismo ogrešili ni o jedno slovo pravila, a i sve naknade savezu uredno plaćamo. Stalo nam je da igramo u Evrokupu, a ne u FIBA ligi šampiona jet to nam je jedini put da narednih deset godina igramo sa najboljim evropskim klubovima. Preko FIBA ne moženo u Evroligu. Ima više scenarija za raspetljavanje ovog evropskog košarkaškog klupka upozoravaju iz Cedevite.

"Prvo nije nemoguće da se suspednovane zemlje udruže i osnuju novo organizaciju jaču od FIBA. Scenario na lokalnom nivou je osnivanje regionalne lige od klubova izbačenih iz nacionalnih prvenstava. Jedan od ključnih ciljeva FIBA je uništenje regionalne ABA lige”  upozorava predsednik Cedevite Mladen Vebera.

Direktor ABA lige  Krešimir Novosel prepznaje krajnji cilj FIBA, uništenje regionalnog takmičenja.

“Žalosno je da FIBA mora da preti sankcijama i tako  prisiljava klubove da igraju u njihovo takmičenje. Ako 11 klubova iz regionalne lige koji su se opredeljeni za Evroligu od toga odustanu, pod znakom pitanje održivost ABA lige jer se u FIBA ligu šampiona ulazi kroz naicionalne šampionate. Bojim se da će sudovi imati pune ruke posla, a u pitanju bi mogle biti i velike odštete i neko to mora biti spreman platiti. Mogu li Cedevita i Zadar promeniti svoj smer, bez obzira na to što su to učinili u sklopu Skupštine klubova ABA lige ali bi u tom slučaju izgubila licencu Evrolige, ali ne bi morala plaćati finansijske penale” ističe Novosel.

Nameru da ostvari svoje  pretnje FIBA je potvrdila  ponudom Nemačkoj i Francuskoj da umesto Srbije i Italije  preuzmu domaćinstvo kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Riju narednog leta. Takođe traži i sve koji su spremni da uskoče umesto ostalih suspendovanih učesnika kvalifikacija, a iumesto Španije i Litvanije već sa vizom za Rio Udarci ispod pojasa pljušte na sve strane. FIBA nečasnim radnjama pretnjama i ucenama da nadoknadi sve propušteno neznanjem i nestručnošću čelnikakoji su satanizovali evropsku kuću košarke, a Euroliga ne odustaje da bude gospodar evropske klupske košarke.

Potvrda apsurda su i medjusobne optužbeu sudski procesi  FIBA –ULEB !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas