Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VUČIĆ NAJAVIO BOKSERSKI SPEKTAKL U NOVEMBRU I PODRŽAO REGIONALNU LIGU Featured

av1 boks

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske bokserske federacije Umara Nazareviča Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza. Ragovaralo se o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, planiranom u Srbiji u novembru ,i saradnjI i unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport. 

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić u društvu  predsednika OK Srbije Bože Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića danas  je  primio je u zgradi Generalnog sekretarijata predsedsenika Republike   predsednika Svetske bokserske federacije Umara  Nazarevića Kremleva. Povod  je   Svetsko prvenstvo u boksu krajem novembra u srpskoj prestonici. Skupu su  prisustvovale   i delegacije  BSS,  i i saveza iz eks eks  iz eks SFRJ repubika  (Slovenije, BiH, Hrvatske, Crna Gora  i Severna Makedonija), kao i Miloš Biković promoter Svetskog prvenstva u Beogradu.

boks svi napolju

Glavna tema   je bila predstojeće Svetsko prvenstvo u boksu, u  "Areni Štark" “ uBeogradu, krajem novembra.

Bokserski savez Srbije,  započeo je  realizaciju vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa. Tačan  datum održavanja biće određen  naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju kovid-19

Umar Kremlev je istakao da je prezadovoljan koliko predsednik Vučić  poznaje  boks, i da je  mnogo važno da prvi čovek države podržava i voli sport.

boks av 0

"Oduševljen sam  sastankom kod predsednika Vučića, sjajnog lidera neverovatnog poznavaoca boksa. Vučić nam je rekao nam je da će biti predsednik Organizacionog odbora Svetskog prvenstva i sada sam još sigurniji da će Srbija, Bokserski savez Srbije i AIBA napraviti spektakl od Svetskog prvenstva. Velika stvar je i  Regionalna liga klubova, koja će doneti promociju boksa, regiona ali i mira na ovim prostorima", smatra  Kremlev.

Kao je saopšteno iz kabineta predsednika.  Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu, i najavu  povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

boks va

"Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati  plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima. LIga će  doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačaće  duh saradnje i međusobnog razumevanja",  rekao je predsednik Vučić, naglasio da će   Srbija snažno podržati Regionalnu ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Da nismo baš kratkog pamćenja  podsetiću da je  Regionalna liga postojala, ali samo  jednu sezonu.

Loznica je bila pobednik, a  valjevski Metalac se uz pomoć Lazarevčana kroz Regionalnu ligu 2016. godine vratio u svet boksa. U ligi su pored srpskih klubova učestovali ekipe iz  Bosne i Hercegovine i Makedenije  i Hrvatske.

Agilni predsednik BSS Nenad Borovčanin  je 2017.  uspeo da "nagovori" klubove iz Srbije da odustanu  od Regionalne lige i predsednik Ivica Runtić, Splićanin, u mladosti vaterpolo golman, nedavno i kandidat za predsednik velikana Hajduka, nije imao izbora. Podneo  je neopozivu ostavku.

Slatkorečivi Borovčanin je na osnivačkom skupu na Avali obećao  šampionu Bokserske lige Srbije, sada preimenovane u Superligu Srbiju,  nagradu od 5 miliona dinara.

Valjevski Metalac je osvojio titulu. Od 11.maja 2019.godine i osvajanja šampionskog pehara, do danas  od obećanih  5 miliona nije video ni jedan jedini dinar.

Bilo je pokušaja "mazanja očiju"  u dva navrata darivanjem   sportskih rekvizita i opeme.

I bez 5 miliona nagrade klub iz Valjeva sa minimalcem" od grada 2 miliona dinara samo deset  puta više je inkasirao nižerazredni fudbalski mutant, je doneo prvu titulu državnog prava u oplimpijskom sportu.

BK Metalac je od osvajanja  titule do danas na ringu izborio  polufinale plej pfa i častan oproštaj od od titule 2020.

Agilno rukovodstvo uspelo da osim vraćanja dugova iz prošlosti,  renovira salu trenig i pretvori  je  u hram boksa "Slobodan Lazić- Cimer".

Metalac u godini pandemije kovida 19 se ne takmiči u ligi, izmedju ostalog i zato što je gradska vlast   umanjila  za četvtinu dotacije.

Nema predaje, kategoričan je predsednik Metalca Predrag  Damnjanović.

"Danas je naš mladi takmičar Miroslav Ivanović na Omladinskoj zlatnoj rukavici u Beogradu izborio polufinale pobedom protiv Denisa Veljkovića iz BiH. Očekujemo da sutra boksuje još bolje, i u nedelju  finale. Radujem se ponovo Regionalnoj ligi. Uz podršku predsednika Vučića boks će ponovo biti u vrhu srpskog sporta. Znamo šta nam je činiti i već smo krenuli u akciju. Vrhunski borci koji su nastupali za Metalac, i ponovo će na obostrano zadovoljstvo, u ring,  u dresu našeg kluba.  Valjevo je grad boksa, to dobro znaju svi u Srbiji i regionu".

boks risko 2

"Sa prijateljima  Acom Risimićem iz Loznice danas članom srpske delegacije i gostom predsednika Vučića,  i prijateljima iz Kragujevca, Sombora,  Novog Sada, Niša   i naravno Beograda  bićemo akteri  nove priče sa kkubovima iz  eks YU. Boks je kao i feniks, diže se iz pepela", kategoričan je od skora prvi medju jednakima u valjevskom boksu, predsednik  BK Metalac Predrag  Damnjanović, pred kojim su brojni izazovi od kako se prihvatio teškog  i odgovornig zadatka umesto predhodnika Dragana Vićentića i voljom čelnika sps e najvećeg gubitnika na izborima prošlog juna Đorđa Milanovića, momka za koga nema predaje.  Za očekivati  je  da ga vidimo ponovo na "frontu" ali ne u dresu  gobtnika, već pobednika što u biti i jeste. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas