Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TIĆA BOŠKOVIĆ I SRPSKE HEROINE POKORILE PONOVO PLANETU! Featured

srbija sp 1 22 15 10Odbojkašice Srbije su šampionke planete, drugi put uzastopno. Posle Japana (2018) titula je odbranjena večeras u Holandiji.

Srpske herione stižu u nedelju  u Beogradu, a na terasi gradske Skuštine biće u 20 sati, valja pozdraviti, šampionke sveta!

Na putu do zlata posle ršuma po grupama i devet pobeda,  u nokaut fazi Poljska i Amerika su osetile gorčinu poraza protiv Srbije, po po drugi put, da bi večeras u finalu deklasirana  selekcija Brazila. 

Posle spektakularnih nastupa  u poljskom Lođu u Areni „Gljivice", i eliminacije domaćina na jednu loptu, pa nešto lakše pobede sa Amerikankama, u  holandskom Apeldornu izabranice selektora Danijelea Santarelija odigrale su najbolji meč na SP. Raznele su  Brazilke   sa 3:0 (26:24, 25:22, 25:17) za samo 92 minuta.

Set ipo Brazilke su bile u igri, a sve posle toga bila je fascinanatna dominacija Srbije,  i neponovljive Tiće Bošković gromovnice kakvu planeta nikada nije videla.

U  najvažnjim trenucima kvalitet naših devojaka, je dolazio do izražaja, za potvrdu dominacije Srbije.

Bojana Drča i Tijana Bošković su donele ključne poene u prvim setu  26:24. Kao i prvi Brazilke su ponovo bolje otvorile drugi set, ali su zaustavljene pri vođstvu 16:13. Odbrana za udžbenike, od prijema do neprobijnog bloka, i serija od 6 servisa Jovane Stevanović je donela  6:0  Srbiji, i  nagoveštaj pobede. Brazilke kidišu i za tili čas su na 20:21. Slede tri poena za Srpkinje, i blok  Jovane Stevanović,  za   25:22 i 2:0  setovima. Danijele

Santareli je za 8 meseci koliko je selektor Srbije upoznao ekipu prepoznao formulu. i postavio timsku igru, sa Bojanom Drčom, „vezivnim tkivom“ nestvarne i pobedničke hemije ekipe.       

Već propisno izrešetane Brazilke  nokautirane su u setu odluke.

Rapsodija i eksplozija srpkog tima,  sa neizbežnom solo partiturom najbolje igračice planete gromovnice Tiće Bošković su bile kruna finala. Bilećanka je zgromila  Brazilke,  verovatno i srećne što agonije nije dugo trajala. Konačnih 25:17 za tim srpskih  odbojkaških  heroina ozvaničile su 12-i trijumf nepobedive Srbije, za 18  dana koliko je trajala ova odbojkaška bajka, na putu do druge uzastopne planetarne  titule.

Po dva zlata u novijoj eri imaju, pored Srbije, još samo Kina i Rusija, a po jedno Italija, i SAD. Pre  toga po tri su imale Kuba i Japan, dok je  SSSR sa 5 svetskih titula je i dalje  je neprikosniven.

Kapiten Tijana Bošković je upisala 22 poena, Jovana Stevanović 11, Bjanka Buša 8. Kod Brazilku Ana Karolina da Silva i kapiten Gabrijela Braga Gimaraes zabeležile su po devet poena.

 MVP Svetskog prvenstva i najbolji korektor planete je TIJANA BOŠKOVIĆ, najbolji tehničar je je BOJANA DRČA, libero TEODORA PUŠIĆ, a blokeri KAROLINA DA SILVA „ANA KAROL“ (BRAZIL) I ANA DANEZI (ITALIJA). Najbolji  primači su GABRIJELA GIMARAEŠ BRAGA „GABI“ (BRAZI) I MIRJAM SILA (ITALIJA).

sp odbojka 22 naj igracice

NA SP u Holandiji i Poljskoj Srbiju su do zlata vodile 14 igračica u izboru selektora Italijana Danijelea Santarelija.

TEHNIČARI: Bojana Drča (Crvena zvezda) i Slađana Mirković (Alba Blaž, Rumunija). KOREKTORI: Ana Bjelica (Valefolja, Italija) i Tijana Bošković (Ezačibaši Istanbul, Turska). LIBERA: Teodora Pušić (Drezdner, Nemačka) i Aleksandra Jegdić (Potsdam, Nemačka). BLOKERI: Jovana Stevanović (Busto Arsicio, Italija), Mina Popović (Fenerbahče, Turska) i Maja Aleksić (Vilero Le Kane, Francuska). PRIMAČI: Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković (Hemik Police, Poljska), Katarina Lazović (Monca, Italija) i Sara Lozo (Proton Saratov, Rusija)

Srbija je svetski šampion, Brazil je drugi, Italija je pobedila  SAD sa 3:0 (25:20, 25:15, 27:25) i osvojila bronzu. Amerikane su četvrte, Japan je peti, Kina je šesta,  Poljska sedma, Turska osma,  Belgija deveta a Kanada deseta. Hrvatice su 22. u konkurenciji 24 zemlje učesnice Svetskog prvenstva. Za naredno u najavi je još veči broj zemalja učesnica, ali ne i ovako veliki broj nastupa za najbolje.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas