Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ČERUPANJE, KRIMINAL... DUPLO GOLO, MALIGNI MLADEŽ VALJEVSKOG SPORTA Featured

so va novembar "Odmetnuti" odbornik SPS, Đorđe Pavlović kome je prekipelo partijsko bezpogovorno slugerisanje i poltronisanje imenjaku, deceniju i duže, “zaposlenom” u Skupštini države Srbije, ne odustaje od svog "donkihotovskog" pohoda, i borbu za  istinu.

Dok svi ćute, Pavlović govori!

Sticajem okolnosti u prvi plan poslednjeg skupštinskog zasedanja iskočila je  predsednica Skupštine Grada Snežane Rakić, u pokušaju da brani brani  naodbranjivo.

Na sednici Skupštine Pavlović je dobrano “osvetlio”  delovanje ŽOK Srbijanka, kluba, ne od juče izuzeteno povlašćenog.

A prča pod imenom VA 014, je počela tako se zvao klub na početku, baš tako zvao, ambiciozan da okuplja decu, da bude škola odbojke, jednostavno razvojni klub.

Apetiti su rasli sa  pristizanjem narodnih para, pa je muška selekcija "doletela" do elite, na jednu sezonu, a danas sa decom iako sa izborenim plasmanom u viši rang, samo u jednoj od tri grupe Treće lige.

Ambcije ženskog kluba preimenovanog u ŽRK Srbijanka si rasle na sličan način. Samo što su u viši rang stigli kupovinom mesta. Dovođenje  igračica sa strane i trenera je iziskivalo troškove, da bi se poslednjih godina favorizovala čista komercijala. Deca sa za sve pare svojih rditelja išla na "sveCko  prvenstvo u Ankoni" iako je tim istim novcem po jednom detetu, četvočlana porodica mogla van sezone u Grčku na 10 dana. "Vodič" u Ankonu je u međuvremenu  avanzvao  i"privatizovao" ŽOK Srbijanka, da bude danas predsednik i gle čuda i trener, iako po profesiji, "čekičar". Ali, do diplome je danas najlakše doći.

Pored  članarinske  pljačke, roditelja devojčica, odavni patentiranog  izuma u fudbalu i košarci, vaterpolu,  a što ne bi i u odbojci, rukometu, atletici... ŽOK Srbijanka ima gratis “jahanje” u studentovoj  halici od jutra do mraka, kao i svi drugi korisnici.

Po izrečenom za skupštinskom govornicom ispade da se samostalni odbornik Đorđe Pavlovoć obratio lično supruzi, “ličnom odvokatu” supruga Milovana Rakića, poznatijeg po nadimku iz mladosi iz košarkaških dana u KK Student ”ćuskija”.

Pavlović je otvaranjem Pandorine kutije o raspodeli  budžetskih sredstava za sport,  "ciljano gađao"  ŽOK Srbijanka.

"Napadnuti" klub u rukama predsednika i trenera Milovana Rakića, supruga Snežana (SNS), i predsednica Skupštine pokušala je odbrani, upozorenjem Pavloviću da će  Skupština, (umesto suda, tužilaštva i policije, ako ima osnova prim.aut))  pokrenuti pitanje Pavlovićevog trošenje novca JKP Vodovod pre osam godina, kada je on bio direktor Vodovoda.

Na poslednjoj sednici Skupštine prošlog petka Pavlović je  tokom  izveštavanja o realizaciji budžeta za prvih devet meseci ove godine, upozorio da je "Valjevski budžet burazerski i klijentelistički,  prijatelja, braće i kumova", sa apostrofiranjem o izdvajanjima za sport, gde je  se u kase sportskih klubova u 2023. godini od 101. miliona dinara, do 1.oktobra slilo  80 miliona dinara.

“ Ulaganje u sport, ostvarenje  ciljevi i strategije razvoja sporta u Srbiji – masovnog, i rekreativnog sa uključivanjem što većeg broja aktera u sport, se svelo na “duplo golo”. Umesto razvoja klubove,  i sportske infrastrukture, dobili smo  nezdrave građane Valjeva”, rekao je Pavlović, a zatim se posebno osvrnuo na “čuvenu”  Komisiju za sport, bez osvrta na sukob interesa, gde godinama traje predstava "cirkusa Korona"(prim. aut).

“Komisija raspoređuje sredstva poreskih obveznika Valjeva, po sistemu burazersko, kumovsko, prijateljsko,  porodične veze” bez dileme je Pavlović.

“Jedan živ, specifičan, plastičan i koloritan primer,  je ŽOK Srbijanka, sa 3.250.000 dinara, odnosno 28.000 evra godišnje, a vodi ga bašsuprug gospođe predsednice Skupštine. Pored novca iz budžeta građana Valjeva, nijedan jedini termin u sportskoj hali Student ne plaća, ali sve naplaćuje od roditelja dece. Članarine, putovanja, sportska oprema, sve se plaća”

Pavlović je na primeru Rakića i ŽRK Srbijanka potvrdio šta i koliko  građani Valjeva imaju od sporta. Samostalni odbornik je  upozorio da se za predškolski sport izdvaja tri miliona dinara, a u rekonstrukciju hale Partizan je pored koliko li desetina  do 2023, u ovoj godini izdvojeno još 4,6 miliona dinara.

"Nema birača, ni člana stranke (sns) koga ćete ubediti da Ženski odbojkaški klub Srbijanka nije dobio 3.250.000 dinara, samo zato što je na čelu kluba Milovan Rakić",  upozorio je Pavlović, i zapitao  odoborničku većinu da   li je to ulaganje u razvoj sporta?

Predsednica Skupštine, javno  prozvana, uzvratila je da ŽOK Srbijanka postoji 10 godina, da Pavlovič govori  neistine, da sledi na  narednoj Skupštini detaljna analiza o radu ŽRK Srbijanka, broju selekcija, dece, i  rangu takmičenja...

“ Zašto ne govorite o iznosima drugih klubova? Zašto govorite samo o ovom odbojkaškom klubi, šta je sa Odbojkaškim klubom Valjevo? Ali nema veze, bavićemo se ovim klubom, ali ćemo se baviti i drugim stvarima", zapretila je Rakić, bez  odgovora šta  je to rekao Pavlović, a što nema veze sa realnošću i istinom.

Usledio je "dijalog" o potrebama da priča šta je kome volja, optužbi  Pavloviću za “gomilu izrečenih laži” ali i istini, odnosno lako  proverljivim  podacima, zatim potrebama i  željama  da mužu, inače osuđivano lice(prim. aut),  dodeli 3.250.000 dinara, kao i  optužbi na račun Pavlovića da je za vreme rukovođenja  javnim preduzećem(Vodovod Valjevo prim. aut), lično trošio novac  iz budžeta preko reprezentacije, a i da vodio  javno preduzeća, iako nije ispunjavao uslove. Za predsednicu  Rakić " ŽOK je verovatno  najznačajniji klub,  pokriven sa rezultatima",ali i replika da nije pravo vreme da se predsednica Skupštine poziva na rezultate kluba,  i da se proziva drugi klub.

Valjevo ima dva ženska odbojkaška kluba, Ženski odbojkaški klub Srbijanka,  osnovan je 2014. godine. Drugi odnosno prvi klub, je ženski  OK Valjevo postoji od  1975 .godine.  U sezoni 2022/23   ŽOK Srbijanka je ispao iz Prve lige Srbije, sada je u Drugoj ligi "Centar", a OK Valjevo i daje igra Prvu ligu. ŽOK Srbijanka je miljenik akteulne vlasti, nema dileme.

Da istera istinu na čistač, Đorđu Pavloviću, je potrebno vreme, podrška roditelja dece, odnosno šire društvene  zajednice. Naravno ima mesta i za reakciju policije, tužilaštva i suda. 

A pre nekoliko dana otišao je Bogu na istinu jedan mladi Valjevac, mediciski  radnik, samo zato što je pre bubrega, zatajila struka.

Samo neka svako radi svoj posao.

Istina baš boli, zar ne!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas