Menu

zaglavlje

LUKA MIHAJLOVIĆ  SENIORSKI ŠAMPION DRŽAVE U BOKSU!

LUKA MIHAJLOVIĆ SENIORSKI ŠAMPION …

  Valjevo je 10.maj...

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI SLOBODU VALJEVU PRE OSAM DECENIJA

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI…

Umišljeni da se istorij...

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RADOVANA-MIĆE TRNAVCA (1950-2024)

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RA…

foto đorđe đoković Slik...

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO SREĆU DELI"!

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO …

Foto TILA U odsustvu bi...

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA  MERA JE ODUSTAJANJE OD PRERADE JADARITA U JADRU

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA MERA JE …

Foto(BETAPHOTO/SAŠA ĐOR...

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NASTASIĆA

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NAST…

Matija Nastasić je novi...

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA U SVETLOST NEBESKU

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA …

U vremenu neljudstva i ...

LAZARE, NIJE DOBRO BITI "SATURN"  AKO SI  ČOVEK  POGURAJ  ŽIVOT "MALO" I U VALJEVSKOM SVETU SPORTA!

LAZARE, NIJE DOBRO BITI "SATUR…

Dođe vreme da gradonače...

PROF.DANICA POPOVIĆ:"G-dine JAKOBE ŠTAUSHOLM, PRESELITE KOMPANIJE RIO TINTA IZ LONDONA I MELBURNA U GORNJE NEDELJICE"

PROF.DANICA POPOVIĆ:"G-dine JA…

fotodiplomacyandcommerc...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OD KRSTOVDANA DO BOGOJAVLJENJA I JOVANJDANA SPORT POBEĐUJE SVE Featured

vucic 1Pravoslavni vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordanu. Jovan je najvaljujući Hristov dolazak, otuda Preteča, krštavao svakoga ko se pokajao .U narodu postoji običaj da se ljudi na Jovanjdan bratime i kume, jer se Jovan smatra uzorom karaktera i poštenja. Apre i posle Krstovdana i Bogojavljenja bilo je svega i svačega.

Svojim asketskim načinom života i odnašću veri nije bio prorok  Jovan po volji moćnima.

Kralj Judeje Iroda je naredio da se proroku Jovanu, odseče glava što je u učinjeno.

Danas ponovo neki izrodi odsecaju ljudima glave, i pretnja su svetu, oružje svojih tvoraca adanas pretnja baš njima što ih stvriše da budu takvi i(z)rodi kao i onaj iz Judeje.

Do Krstovdana , Bogojavljenja, i današnjeg Jovanjdana bi svega i svačega.

Srbija u nedelju pred Jovanjdan  uz gromoglasan višemunutni aplauz 505 prisutnih  dobi prolećne izbore u 2016.

Umesto hiljade novih radnih mesta, 100-tinak novih fabrika, makar toliko nivih puteva, koliko li miliona izvinjenja za smanjenje plate, pa čak i onih uvredljivo niskih, i molbe makar za oprost zbog nezakonitog uzimanja od oko 1.7.000.000 penzionera dela pošteno zarađjenih penzija, onaj što ispi čašu vod ena eks , izreče ne trepnuvši novo ničim izazvano  OBEĆANJE pod uslovom da vlada do 2020.  "stiže DOBITAK Srbiji"..

I pored gromoglasnih najava Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina da podaci Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje pokazuju da je broj zaposlenih u javnom sektoru smanjen za 4,6 %, od kako je počela da važi vladina uredba o zabrani zapošljavanja krajem 2013. godine, lako je utvrditi šta sve čini partijsko –partokratsko zapošljavanje, i koliko je danas partijskih kadrova na plati, čiji je radni zadatak da parazitiraju primaju platu i glasaju .

Tajkunski i krimnalnui milje i dalje je zabranjen za “rendgen, skener i magnetnu rezonancu” istražitelja u policiji, tužilaštvu i pravosuđu.

Na sva zvona najavljeno istrebljivanje korupcije  i pljačke države, zakon o poreklu imovine, odnosno sankcije za neosonovano bogaćenje svedeno je na uvredljivo niskih dodatnih 20 poreza na taj profit, umesto...

Šta  reći i dalje traje najobičnija retorička farsa zaštitnika interesa naroda i državnih interesa.

Država novcem poreskih obveznika preuzima miliajrdu duga najvećih gubitaša javnih preduzeća, čaććenih sa novih 250 miliona uzetih od poreskih obveznika.

Ušteda na protivustavnom smanjenju penzija je 210 miliona evra, uz sistem odmazde držva “racionalizacijama” pokušava da izbaci zviždače spremne ukažu na korupciju i kršenje zakona, je potvrda "uspeha vlasti".

Satanizacija medija svesno predatih iprodatih bud zašto krimosima prevarantima u službi svega, ali ne  samo naroda istine i pravde je okončano novom privazicijom  bez predsedana, produženoj do polovine decembra iako je rok bio 31.oktobar 2015.

Dobošari  lažima i pamfletima u kupljenim medijima lažima i optužbamam najavljuju dolazak “ boljeg  života” .

Za nikad veći medijski mrak, uzrok treba tražiti u činjenici da se ne diraju plate u medijskim kućama od pet do deset hiljada evra, a posao gube novinari – odvažni da govore istinu, ukazuju na probleme, kritikuju vlast, a sa primanjima od 200-300-400 evra, a sve u ime štednje.

Za “Kreacije „poslovodstva“ može se pretpostaviti po člijem nalogu, „izvođači radova“ su glavni urednicii predstavljaju provereni mehanizam. Otuda i objašnjenje zašto su njihove plate „poslovna tajna“, jer ako se zna “šta rade” postoji samo jedno pitanje, da li su plaćeni ili potplaćeni.

vucic pres ker

„Poslovodstvo“ i vlast su pokušali da vode uređivačku politiku u medijima u svetu ali ih dolekao  žestok otpor, štrajkovi u Španiji , Italiji, Grčkoj,odbrana „Monda“ u Francuskoj...

U Srbiji otpora nema jer novinara je sve manje, a ovo što radi  strahuju da ostanu bez posla, a i bez  bez zaštite su. Novinarska  udruženja samo pišu saopštenja , i izdaju novinarske kartice –povlastice za prevoz, muzeje, zoo vrtove, utakmice...i naravno rentiraju zgradu UNS-a.

Predsednici udruženja novinara u Srbiji nemaju poverenje “sedme sile” jer je nema, i otuda normalno što se ne bore za status i bolje sutra novinara,a u odnosu na novinare su bezobarazno i nepristojno visoko plaćeni !

Premijer je razgovoru sa televizijskim novinarom  ponudio rešenje i zapitao:

“Zbog čega se mirite s uslovima koji vam ne odgovaraju i zbbog čega prihvatate poniženje?

Ali on zna ugroženi novinari nemaju izbor. Gde će, najzad, otići u zemlji u kojoj se sa časnim i zanemarljivim izuzecima novine i ostali mediji razlikuju samo po manjem ili većem udvorištvu premijeru !

Novinari, a ima ih  sve manje, bez legitimacije premijefrove partije imaju sreću da prate rad iizveštavaju i komentarišu rezultate jedino uspešnih u Srbiji –sportista !

Najhrabriji, spremni da pozovu na Ustanak i bunu protiv fašisoidne vlasti bivaju streljani, poput Slavke Ćuruvije,a “beznačajni “ samo prebijani(Anđus).

Ubice Slavka Ćuruvije su još uvek nepoznate, a šibadžija Nebojša Čovića se ne uzbuđuje zbog počinjenog krivičnog dela jer presude nema,

Razlog nije teško naslutiti.

Posle otvorenog kriminala i pokradenih koliko li desetina, stotina, miliona evra, u dva najomiljenija kluba svih političara, čuli smo, ali ne i  videli  kako se vraća 15, 20, sutra 50 miliona evra pokradenih narodnih para, da bi dva državna projekta i lopine u njima živele, bez pomisli da će ikada morati da polože račune za svoja nedela. Slučajevi krađa će po proverenom scenariju zastarevati jer daleko je 2020. i nova šansa da se nešto desi.

Dakle, u dva srpska državna projekta FK-om sa 50 miliona duga, i onom drugom do juče neprikosnovenom, pa voljom politike od leta pod zime 2015, razbijenom u paramparčad, sada sa minusom od 15-ak miliona evra duga, odgovorni kao i i svi pre njih su posvećeni su ličnom, a od skora nikad otvorenije partijskom interesu.

Predizborno mazanje očiju je počelo !

Kopajte bunkere dolazi smak sveta, poruka je za sportski crno beli svet, ali izgleda da baš nije sve tako loše !

Aleksandar Džikić je seo na klupu, da nije kasno “Marko na Kosovo stigao” potvrda su i dve pobede zaredom, pred meč sa premijerovim milionerima narednog ponedeljka.

Loša vest ili bolje rečeno dojava (nadamo se netačna prim.aut) da je  srpski abaligaš Metalac već ubačen u smederevsku peć i da je “istopljen” jer valja otvoriti vrata i trasirati put projektu iz predgrađa, ali i kazniti profesora.

Sumnju je podgrejao  i tandem Vojinović-Obrknežević baš na  Krstovdan u Beogradu na utakmici Crvena zvezda Telekom –Metalac.

Za ne daj Bože ako slučajno Metalac krene "garda" je bila spremna da ga saseče. Međutim, nisu ovoga puta morali da “okrvave” ruke. Zvezda  je bila bolja u Pioniru i zasluženo pobedila, i samo DOSTIGA, ali ne i  ne i prestigla Cedevitu na 2.mestu ABA lige, što slagaše udvorički  mediji otvoreni naklonjeni državnom projektu, na iskušenju za par dana da ponovo padnu na nedostižni  munisu u odnosu na i dalje drugolasirani najbolji hrvatski klub. 

Osveta profesoru i pokušaj “ubistva” Metalca, već kruži priča da klub iz Valjeva ispada iza ABA lige i da je “namešten”,  je samo  posledica hrabrosti Valjevca da drsko kaže uvek šta misli, ma koliko to bilo isitinito, nepoželjno i neuputno.

Čovek je takav, radi, greši, posebno u odabiru saradnika, i skupo plaća cenu što je preosetljiv prema nekima koje je "napravio", tom prilikom gazeći i rušeći mnogo vrednije.

Miljenici mu pažnju i poštovaje vraćaju šamarima, pesnicama, pamfletima, smenom!

Ipak vera u ono što radi vodiće ga kao i do sada da pobeda,  za većinu u izgubljenim bitkama, ali za njega nikada!

Pobeđuje profesor sve protivnike ma koliko bili jači moćniji, i trenutna sitauacija im davala neverovatnu prednost!

Utisak je da se čuda dešavaju kao i slučaju pofesora i nemoguće postaje moguće !

Posle istorijske velike, sjajjne igre i možda stigao je mžda i najveći uspeh  istoriji KK Crvena zvezda  Telekom u Atini protiv smešnog seleketora i njegove još smešnije taktike, protiv velikana Pantinaikosa.

U sportskom smislu senzacija kao i u političko pravosudnom da gle čuda baš predsednik tog dana prvog državnog sportskog projekta  Nebojša Čović kako ga "obožavaoci" iz milošte zovu “ otrovni patuljak” dođe na tapet!

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu potvrdilo je da je stigla optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal protiv bivšeg vladinog zvaničnika Nebojše Čovića i još šest osoba, kojima se stavlja na teret zloupotrebe prilikom kupovine stanova i izgradnje objekata za raseljene sa Kosova.

Optužnica je podignuta u petak, 15. januara, i u narednom periodu biće ispitana.

Optužnica se odnosi na period od početka 2003. godine do sredine septembra 2005, i Čoviću i “šestorci”se stavlja na teret da su u poslu otkupa i izgradnje nekretnina zloupotrebili službeni, i položaj ovlašćenog lica i primili mito. Pored Čovića, optužnica je podignuta i protiv bivše sekretarke Koordinacionog centra Anđelke Radenković, bivšeg načelnika Kosovskomitrovačkog okruga Dragana Kalabe i vlasnika privatnih firmi “Komgrap gradnja”, “Daki” i “Masters”.

Svi su optuženi za pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko 10 miliona evra.

Istraga protiv Čovića i ostalih pokrenuta je tek u avgustu 2014. godine.

Čović je početkom februara 2015. godine saslušan u ovoj istrazi i prema saznanjima medija negirao je svoju krivicu.

Bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju  tvrdi da je priča o proneveri 459 miliona dinara državnog novca namenjenog za gradnju stanova za Srbe na Kosovu i Metohiji bila poznata tadašnjem državnom vrhu, ali da tim povodom niko ništa nije uradio.

Zašto se optužnica protiv Čovića i ostalih podiže tek sada, zašto je istraga protiv njih pokreće tek u avgustu 2014 godine, da li je to neko ispisivao scenario zastarevanja.

Očigledno je da je sada pod optužnicom godinama uživao političku zaštitu kao nosilac javne funkcije . Ali pravda spora, i stigne kad tad sve što se usude da sramno kradu svoj narod, u trenutku kada doživljava egzodus i nacionalnu tragediju.

 Nebojša Čović je u vladi Zorana Ðindića bio jedan od potpredsednika i šef Koordinacionog centra za jug Srbije, kao i Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, dansa je predsednik KK CZ Telekom i vlasnik KK FPM.

Kao takav bio je na čelu državnog projekta dužnog i ružnog da ne može da postoji i bilo kojoj normalnoj državi, ali je danas kako kaže generalni direktor Zvezdan Terzić "izmedju  izmedju 36 i 39 miliona evra i da potpunu finansijsku stabilizaciju očekuje za dve-tri godine". dominantan u srpskom fudbalu, zahvaljujući pre svega čoveku sa dva lica, već na putu kako reče lice sa poternice Interpola vešt da i elimiše  dug državi po scenariju  kao i košarkaški. Dakle poslednja predviđanja su da će to biti   2018. godine, ali sa kim na čelu i KK i FK, da li možda sa sa nekim od onih kojima je ukraden identitet, lična karta, ili šta još već.

Videsmo kako politički proteran, pored Valjevca Vladimira Đokiča, najbolji trener u Srbiji Duško Vujošević preko noći pokaza znanje, snagu i trenersku veličinu i moć.Pakosno su licemeri primetili da nije doneo sreću lada se pojavio na prvoj utakmici u Francuskoj, ali sa novim klubom Limožom postao je senzacija na Bogojavljene posle ubedljive  pobede u Valensiji protiv tima bez poraza od početka sezopne u Evropi i španskoj ligi.

Reče Vujošević na polasku u Fracusku: “Odlazim da bih se vratio” najavljujući da će ponovo, a ko drugi do Partizan opet harati Evropom.

Može li tako nešto da se dogodi i Srbiji sa svim svojim manama i vrlinama, krađama i prevarama i najnovijim padom cene nafte, jedino bez efekta u Srbij, koja dans ostade i bez JUžnog toka, uz najavu u Davosu da sneg pada,a Rusi se spremaju da se vrate na Kosovo danas jednu od najopasnijih tačaka na planeti.

Dakle sve je moguće, pa i da Srbija "ožedni" i kao  kao premijer posle saopštenja "idemo  na izbore",  popije na  na eks punu čašu vode!

Biće teško malo i  neprijatno, a  na narodu da uradi šta mu je volja, kaže  NE SVEMU ŠTO NE VALJA i okrene se DOBRU, ILI NASTAVI DA TRPI!

U to ime pre nego što stigne  glas o dobru koje svi želimo jedni drugima, ali iskreno,

SREĆNA NAM SLAVA JOVANJDAN !

Novak je najbolji na svetu, hara Australijom, Srbija svetskim i evropskim vaterpolom, a sa Mađarima ili Crnogorcina igra  finale u Areni u subotu!

Konačno Srbija je dobila domaćinstvo kvalfikacija za OI u Riju, od 5. do 11 jula u Beogradu.

To smo saznali od Italijana domaćina u Torinu pre koliko li dana.

Država će pomoći sa 2 miliona evra narednih para, a Miša Teodosić će odvesti ovaj srpski tim gde još nije bio, na Olimpijske igre u Rio, Još da se Đorođeviću pridruži Vladimir Đokić na klupi medalja nam neće izmaći !

RIO KOS.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas