Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PROLETER, ZVEZDA I VALJEVAC ĐERMANOVIĆ NAJBOLJI NA RVAČKOM ŠAMPIONATU U-23 U VALJEVU Featured

RVANJE VA DO 23

foto RSS U valjevskom Omni centru održano je prvenstvo države  rvanju grčko-rimskim stilom U-23. Organizator je bio  Rvački savez Srbije, a domaćin valjevski RK Mladost.

U muškoj konkurenciji prvi su rvači Proletera iz Zrenjanina, drugi  Kragujevac, a treći  Partizan. 

Rvači Proletera iz Zrenjanina su predhodno u klupskom šampionatu osvojili su 18. titulu šampiona države. Za dominaciju Zrenjaninaca  najveće zasluge  pripadaju šefu stručnog štaba Vojislavu Trajkoviću,  proglašen za najboljeg trenera u Srbiji za 2022. godinu, kome je ovo od 2014. godine, već šesta titula sa Zrenjanincima.

„Sve počiva na  odličnoj školi za mlade rvače koju Proleter ima već godinama, na  kvalitetnom radu stručnog rada“, nema dilemu Trajković, posle osam pobeda u 9 ligaških kola. Proleter je u plej ofu pojačan najiskusnijima Miaholom Kadžajom i Zarubi Da tunašvilijem stigao do titule šampiona Srbije.

 Za najuspešnijeg takmičara prvenstva U-23 u Valjevu proglašen je Strahinja Đermanović iz valjevske Mladosti. Drugi je bio Bojan Dončić iz Kragujevca, dok je treće mesto pripalo Branku Đukiću iz zrenjaninskog Proletera.
rvanje U 23 VA 23FOTO: RVAČKI SAVEZ SRBIJE U konkurenciji dama  Crvena zvezda je prva, drugi je Partizan, a treće Potisja iz Kanjiže. Član domaćina Mladosti Strahinja Đermanoivić je  u kategoriji 130 kilograma osvoja zlato, to posle  4 pobede izveijevane prekidima u prvoj rundi što mu je donelo pored zlatnog odličja i titulu najboljeg rvača na turniru.
rvanje strahinja djremanovic 1 u23

Bojan Andrić i Luka Pavlović sa po 3 pobede i jednim porazom su stigli  do bronze, iako više godina mlađi od svojih rivala, i narednih pet godina mogu da se takmiče u uzrastu do 23 godine.

„Svakako najveća radost je zlato i priznanje za najboljeg rvača turnira Djermanovića, ali bronze Andrića i Pavlovića sijaju kao zlatnim sjajem. Ono što je takođe lepo videti da rvanje kao sport u Valjevu živi, hala prepuna mladih rvača, veterana, ljubitelja borilačkih sportova i svi navijaju iz sveg glasa za naše momke. Ako uzmemo u obzir da je na manje od 2 km od rvanja održan turnir u karateu u organizaciji Karate kluba 014 sa preko 300 učesnika možemo slobodno da kažemo da je subota bila dan borilačkih sportova i  da Grad Valjevo oostaje i grad borilačkih sportova. Dinamika takmičenja ne dozvoljava predah već narednog vikenda imamo dva Kupa Srbije za kadete i juniore nadamo se novim medaljama.“  poruka je Dušana Arsenijevića, prvi čoveka Mladosti i potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije

"Čestitam svim rvačima, rvačicama i klubovima na izuzetno visokom kvalitetu rvanja i ostvarenim rezultatima. Ponosan sam što imamo progres u svim uzrastnim kategorijama, a to pokazuje da Rvački savez Srbije ima odlično definisanu strategiju i način rada. Čeka nas dinamična i uzbudljiva godina i siguran sam da će se o rvanju i našim rezultatima u Srbiji tek govoriti", izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, na kraju izuetno usele rvačke smotre uz Valjevu.
U Valjevu je rvalo 113 rvača i 20 rvačica iz 25 srpskih  klubova.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas