Menu

zaglavlje

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA  I NADU DA JE VALJEVO IPAK  ŽIV GRAD

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA …

Đino Vaneli(Gino Vannel...

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

„NOVA NORMALNOST“ OD KNINA RUŠI  NORMALNOST, A LOPOVLUK NIKOGA NE DOTIČE Featured

oluja profimedia

Slike se smenjuju, dok sila Boga ne moli,, nova normalnost" hara.

Razijanje Jugoslavije doživelo je kulminaciju u Kninu 4.avgusta 1995.godine.

Srbi se i ovog 4. avgusta sklanjaju iz Knina u brda, dok slave njihovu nesreću. Tužan dan za Srbiju i srpski narod. Godišnjica progona najmanje 200.000 Srba iz tadašnje Republike Srpske Krajine u  „Oluji“ pre 28 godina obeležena danas slavljeničkii ponosno  u Hrvatskoj i Kninu. U Republici Srpskoj (RS),  u Prijedoru u RS položeni su venci i cveće na  spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti u blizini Bosanskog Petrovca, gde je hrvatska vojska u „Oluji“ bombardovala izbegličku kolonu, iz nekadašnje Republike Srpska Krajina.  U Prijedoru, je održana centralna komemoracija, sećanje na stradale i prognane.  Godišnjica zločina, stradalo je preko 2.000 ljudi, žena dece i staraca, obeležena u Srbiji parastosom u crkvi Svetog Marka u Beogradu. 

„Oluja“ je počela 4. avgusta 1995. godine napadom hrvatskih snaga uz podršku na tnu.adašnju Republiku Srpsku Krajini.

 Spoljašnje ideja o menjanju svesti,  silovanjem zdravog razuma, širenjem nove zapadne normalosti lešinara, protivne svemu što je oduvek bila vrednost, su nas preplavile. Vlast, mediji nevladin sektor  uzdržana crkva, gledaju i ne reaguju na implementiranje  lbgt ideologije. Banalizovanje svih  segmenata života, da je sve nenormalno normalno, moguće, rastakanje elementanih ljudskih vrednosti, traje.

Najpovlašćeniji probleme  rešavaju isključivo u svoju korist.

Normalnost postaje da jedemo veštačko meso, da se živi u istopolnim brakovima, i  gomila nakardnih američko-proveropskoih “vrednosti.

Antiharmonija uzdiže štetočine, zločince, bahata i osiona stvorenja bez kredibiliteta i odgovornosti.

Drastičan primer ponižavanja u društvu bez ikakvog reda je sport.

Od svih sportova najugroženji je  devastirani fudbal.

Svi koji  je lepo   žive,  od fudbala,  bezgranično lažu i ponižavaju svakoga ko pokuša da im se suprotstavi, bez nedostatka osećaja za realnost.

Ali sve dolazi na naplatu.

Krenuo je novi srpski šampionat, a umesto fudbala  sramno suđenje je u centru  pažnje, i to  u B. Topoli i u Beogradu.

Poput “mudraca” Makrona i Šolca spremnih da “rešavaju” Kosovo i Metohiju, a Hil to čini na svoj “intelektualan način” videsmo na premijeri kako se otima fudbaska “kruna” u Srbiji.

Katastrofični postupci lica sa pištaljkom u ruci nisu prošla bez reakcije.

Oštrim i dokazima potkrepljenim  saopštenjima stiglo je  upozorenje  čelnicima fudbalske organizacije, da je  FK Partizan  u Bačkoj Topoli  pokrao sudija Milan Mitić. Crno beli zahtevaju najstrožije kazne, iako samocenzurisani dnovinari, ništa sporno, u suđenju nisu videli.  

Uzvratili su “eksperti u pokušaju". Nemušto, neistinama branili su neodbranjivo, čak se lice politkantski ubačeno u fudbal stavilo na stranu “fudbalskog lopova”.

Nažalost nesrećnika u žutom usledile su samo još  dve  jedino realne reakcije.

Najpre je stari fudbalski vuk Milorad Kosanović,  istupio i ukazao  na sramno suđenje u Bačkoj Topoli, ali na  “Rajku”.

“Velika je sramota za srpski fudbal,  da  Partizan žestoko bude oštećen  protiv TSC-a, dok je C.zvezda protiv drugopozivaca Vojvodine, opet voljom sudija “pogurana” do ubedljivog trujumfa”, sasuo je u oči “zamagljivačima” istinu u lice, stari vuk  Kosanović.

Konkretne mere preduzeo je i nekadašnji potpredsednik Partizana profesor Vladimir Vuletić. Podneo je  krivične prijave protiv Dejana Filipovića, predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Milana Mitića, sudije na utakmici TSC-Partizan, Momčila Markovića,  glavnog u VAR sobi na pomenutoj utakmici i  pomoćnika  Mitića, ali i “mahača” Stefana Vojnića i Miloja Milićevića. Vuletić ih terete za krivično delo Zloupotreba službenog položaja iz člana 359, stava 3 u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika, ili za neko drugo delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnost.

Nazivajući “oružanu pljačku” Partizana u Bačkoj Topoli  brojnim kontroverzama dnomediji, svi do jednog, ipak ima par koji to ne čine,  u Srbiji, po ustaljenoj praksi, veličali su pobedu “ponosa” Srbije na "Rajku", uz neizostavnu mogućnost osvajanja LŠ. Posle nove smehotresne premijere  protiv drugog tima Vojvodine, "grupa građana" iako kompletna  (ne)očekivano) je  “ometlana" iz Evrope na "Karađarđu" od Kiprana.

Partizan je argumentima  ukazao na krađu. Od nove utakmice nem ništa, iako svaka materijalna povreda Pravila igre,  iziskuje  baš to. U Bačkoj Topoli došlo je  minimum 5 puta do materijane povrede Pravila igre!

 “Zaštitinici” Mitića, izloženog telefonskoj torturi, čak navode  dnomediji i pretnjama ubistvom, kvazieksperti su svojim ostrašćenim i nebuloznim monolozima, pod refektorima i uključenim tv kamerama, bezuspešno su  pokušavali  da pojasne kako je TSC, a ne Partizan oštećen u B Topoli. Za razluku od pp FSS koji tvrdi je je vse bilo u redu, predsednik sudijske komisije je inspirativno pojasnio da Mitić nije imao svoj dan, i da su greške sastavni deo svakog posla, da bi zatim, ne zna se da li po naređenju, ili mu je savest proradila,  polizao što se ne liže, i Mitić je  "ohlađenjen", nema ga na listi sudija za  u 2.kolu. Najmanja kazna za nekoga ko mora naglavačke da leti iz fudbala.

Očekivano nedelja, posle utakmice u B. Topoli je protekla bez  ijednog kritičkog  komentara dnovinara, ali se iz nebuha bljesnula je kao grom iz vedra neba, svetlost i pojavio se glas istine.

Oglasio se  Milorad Kosanović, nekada trener C.zvezde, i danas veliki zvezdaš.

 "Hoće da unište Partizan, a ne samo da ga ponize. U pitanju je  velika sramota za srpski fudbal, Partizan je žestoko oštećen  protiv TSC-a. Nemam prave reči da  opišem događaje na startu Superlige. Svi napadaju Partizan, a on jadan sam nema snage ni da se izbori da odbrani mesto koje je osvojio prošle sezone. Mnogima smeta njegovo ime i hoće, ne samo da ga ponize, već da ga ugase. Tuga i sramota  za srpski fudbal. Sramno suđenje je centru pažnje” smatra  Kosanović, oštar  posle viđenog na “Rajku u “derbiju” prvog kola  nacionalnog šampionata.

“Loše  suđenje je bilo i na utakmici  Crvena zvezda -Vojvodina.  Penal i crveni karton, su katastrofalne odluke sudije. A tek Vojvodina, u cilju "višeg interesa" na derbi izađe sa drugim timom, i bude ponižena. I vidim “Zvezda igra strašno, nepobediva je” pišu i govore mediji.  Evropa će dati odgovor o mogućnostima  šampona Srbije ", oštro je upozorio  popularni Kosan.

Posle upozorenja iz Partizana da su oštećeni, stav je  Sudijske komisije  da je sudija Milan Mitić „imao loš dan“ i da nije imao nameru da ošteti bilo koji klub, jednostavno, desila se… Ali ne lezi vraže, oglasila se Discilpnska komisije FSS.

Pokrenut je postupak C. zvezde, ali i ne protiv Partizana.  Disciplinci još broje zapaljene baklje, došli su 100-tke, bačene topovske udare, petarde, dimne bombe. 

“Komentarisanje suđenja” u B.Topoli se nije našlo na udaru “disciplinaca”. Ne zna se, da li je izostanak postupka protiv Partizana,  "naređenja"  da se skine popučica sa gasa,  ili istina je “potopila” uzaludni  pokušaj zaštite kriminala.

Nekadašnji potpredsednik Partizana profesor Pravnog fakuleta Vladimir Vuletić je otišao korak dalje iod svih.

Vuletić je podneo krivičnu prijavu protiv pet lica zbog “krađe” protiv Partizana u Bačkoj Topoli.

„Predali smo krivičnu prijavu, protiv  Dejana Filipovića, Milana Mitića, Momčila Markovića, Stefana Vojnića i ostalih učesnika u ovom, čini mi se, belodanom nepočinstvu koje se dogodilo na utakmici TSC – Partizan, ali ne  samo zbog te utakmice već zbog niza sezona u kojima ne samo FK Partizan, nego fudbal u Srbiji je doživeo jednu opštu devastaciju“, rekao je  Vuletić pošto je u  Novom Sadu u Višem tužilaštvu podneta prijava.

Profesor  Vuletić ističe da se mora stati na put višegodišnjem uništavanju i getoizaciji fudbala, što potvrđ i  primer gen.direktora C,zvezde  Terzića.

“Pre dva dana, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić je  oslobođen prvostepeno posle 13 godina, jednom presudom u kojoj se, čini mi se, oslikava sva vrsta nasilja nad pravosuđem u Srbiji. Ja se pitam hoćemo li u subotu možda šetati zbog takvog jednog nasilja. Ovo je nasilje nad fudbalom, sportom, pravosuđem... to su potpuno ignorisana nasilja o kojima niko ne vodi računa“, bez dileme je profesor Vuletić.

Vuletić je pre dve godine  podnosio krivične prijave protiv predsednika republike Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, zbog objavljivanja u medijima audio zapisa njegovog telefonskog razgovora sa osumnjičenim Veljkom Belivukom, za koji Vuletić tvrdi da je montiran i isečen. 

Vučić je i dalje predsednik SR Srbije, a  Sjedinjene Države su uvele 11.jula sankcije sada direktoru Bezbednosno informativne agencije Srbije Aleksandru Vulinu. Američki analitučar Danijeo Server  ocenjuje da je "Aleksandar Vulin je važna, pro-ruska ličnost u vladi Srbije koji je tesno povezan sa idejom “srpskog sveta. Optužen je  optužen za trgovinu oružjem i narkoticima, kao i za omogućavanje širenja malignog uticaja Moskve.Ovim potezom se probija zaštitni mehur nekažnjivosti oko najviših nivoa srpske vlade. Biće zanimljivo videte kako će reagovati predsednik Vučić – da li će zadržati Vulina na poziciji, ili će ga smeniti", stav je  Servera.

Novi apsurd, samo u srpskom fudbalu moguć, desio se danas.

Odložena je utakmica  drugog kola Mozzart Bet Super lige: Crvena Zvezda- Napredak. Umesto u subotu biće odigrana u nedelju u 16,55 sati, razlog je najava kako se tvrdi, nevremena u Beogradu, kao i u ostatku zemlje. Igraće se u u nedeju od 16:55. Čudno je samo što će u Pančevu (20km od Beograda), sutra u "zvezdinom terminu" igrati debitant Železničar i Mladost iz Lučana, a u  dva sata ranije u Ivanjici Javor i Novi Pazar.

Ni prvoligašma iz Beograda, i okoline  ne smeta najave elementarne nepogode. Igraće u subotu od 17,30 na Novom Beogradu,  Smederevu, na Ubu, i a malo dalje od prestonice, u Užicu i u Gornjem Milanovcu.

Možda nije zgoreg  pomenuti protest "protiv nasilja" u Beogradu  je zakazan za subotu u 19 sati.

Da li se ovde neko nekoga plaši, samo pitam, zbog druga.

Sutra u 19 časova ispred Skupštine Srbije počinje 14. protest "Srbija protiv nasilja". Najvljeno je šetnja, ma kakvo vreme bilo, do Gazele, koja će zatim biti blokirana za saobraćaj.

Nema  najava da će krenuti ka Autokamandi, ali što je sigurno, sigurno,  novi derbi" na "Rajku" je pomeren za nedelju.

Atmosfera vladavine mraka iz prestonice prenosi se u "provansu" gde kabadahije haraju. Vladali su i Turci 500 godina, danas ih više nema.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas