Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TRIJUMF METALACA POSLE 186 DANA, MUTANT REĐA „ČETVORKE“A BEZ SKANDALA NE MOŽE! Featured

fk bk kkm oktobarU vikendu što izmiče videsmo svašta. Od SKANDALA, kako se može pobediti, nenameštena utakmica, videsmo u Šumaracima. Sekretar na pravdi boga zeznu klub, trenera i igrače. Bilo je onog lepšeg, buđenja fudbala i košarke na valjevski način.

Predstavnici dva najpopularnija i najprestižnija sporta, u Srbiji fudbalu i košarci, u Valjevu daju ponovo daju „znake života“.

Metalac je sinoć pobedio u prvenstvenoj utakmici, posle samo 186 dana. Prošlo je šest mesecu i još koji dan od pobede nad Slogom iz Kraljevu 4.aprila u Valjevu. Sinoć tek bez tatinog sina ekipa je  „progledala“ i  konačno osvojila bodove. Ako ne vara utisak, baš protiv konkurenta za opstanak u KLS Mladosti iz Zemuna 84:73, i to sa trenerom kome ovo prva prvenstvena pobeda.

A tek,  kakvo čudo nikada viđeno u novom milenijumu, je napravio fudbalski  mutant  iz Parka Pećina. Prvog dana oktobra, je ipak odloženo najavljeno otvaranje evropskog stadiona  na Lagatoru, ali se desila što nikada do nije.  „Četvorkom“ je isprašena  Loznica. Bolje u Klupcima nego da bruka pukne na „evropskom“ stadionu na kome ni trava bezobrazno neće da se primi. Momci su juče u Parku Pećina, posle Lozničana  spakovali 4 komada i Tutincima, a svedoci kažu moglo je biti i deset. „Poleteli “ su nebu pod oblake u oktobru,  i to posle samo „pola“ gola po utakmici, proseka u prvih šest kola.

U KK Metalac tek što završeno zimsko-prolećno, počelo je letnjo-jesenje cirkuziranje.

Nikada viđena predstava, pretvorila se  u neviđenu šikanu,  dovođenja i  „otpuštanja“ igrača, pred ostavku, za etar, jer predsednikovanje ne prestaje.

Ni krivi ni dužni Bandi, Frenklin, Protić, Lakić, Mušikić, Stanković, Čabrilo, Đuran, Tomas, Novković, Munižaba, Vuksanović, su videli Valjevo, ali  „čvarkovdan“ dočeka samo Filip Đuran.

Da ne zaboravim, trener Branislav  Ratkovica je sastavio čitava tri dana, pre nego što je shvatio da je u najavi nastavak već viđenog filma, ali sa novim „scenaristom i glumcima“.

„Preživelom“ Đuranu  su se pre brukanja po Kini, ali zarađenih 10-ak hiljada dolara pridružili Kuk Grin, Keni Dej, Layons Lešić, Sinovec Grubor i mladi Kinez Hu.

Posle startnog paraza u Leskovcu( 92:101),  po viđenom mogao se lako izbeći, sinoć je usledila prva ovosezonska pobeda u halu sportova, zabranjenog imena 15. septembar.

Narod se uželeo košarke, potvrda su, kako nezvanično saznajemo  i 300 prodatih ulaznica. Dobro je što se posle   duže  pauze,  gledanje košarke se konačno plaća, i to samo po ceni od 200 dinara.

Početak protiv Zemunaca katastrofalan, 0:9,  nije obećavao ništa dobro. Vrludalo se sa  postavom, dok klupa konačno nije „oporavisala“. Posle  3:12  kretoše  Keni Dej, i Kuk Grin, i stare „kuke“ Stefan i Sava, Sinovec i Lešić. Već u 12. minutu  bilo je  24:20, kao  prvi  znak najave  preokreta. Ipak dva puta po 17 poena, u prvih 20 minuta, nisu bili garant uspeha. U trećem kvartalu i najboljem na utakmici, Metalac konačno počinje da igra svoju igru. Od  32:24, stiže do  rekordnih 11 razlike (70:59)  u 33.minutu. Ali da sa  Zemuncima nema šale potvrda je i novi „minimalac“ 75:71 tri  minuta kasnije.  Metalac pestaje da trči, momci lete po terenu u  odbranu pršti a  Keni, Grubor Kuk i Lešić vode valjevskii tim do konačnih 84:73, za potvrdu da bude li zdravlja, a biće ga valjda, osnovni cilj, opstanak, nije nemoguća misija.Kuk Grin je potvrdio o kakvom se igraču radi, sa  19 koševa i 9 skokova, za indeks 30. Savin dabl-dabl,  20 koševa i  12 uhvaćenih lopti, za indeks 25, sve govori, sam po sebi.  Miloš Grubor je pored 11 poena potvrdio karakter pobednika, a po treći put, valjda u Valjevu, Stefan Sinovec je svojom „desetkom“ takođe bio jedan od momaka koji su izneli meč. Kod gostiju trojka  Živojinović 17, Gašić  15 i Milenković 11 koševa su doprineli da ekipa dobaci do 58 indeksih poena, u onosu na 91 Metalca.

Još jedan beskompromisni bek gladijator, što kida, preko je potreban da se Metalac energetski  podigne  na još viši nivo, kako bi se „pazarilo“ nešto i  gostima. Prvu pobedu u zvaničnim meču ostvario je Saša Milićević sa svojim novom saradnikom Vladom Panićem, što nije mala stvar, ako se zna šta se sve događalo u Kini.

Sledi serija teških iskušenja. Najpre gostovanje ABA-2 ligašu Vojvodini. Zatim u Valjevo stiže najbolji tim lige Spartak sa Vladom Đokićem, prvi favorit za ABA-1 ligu. Serija se nastavlja  gostovanjima u Vršcu i Kraljevu. , da bi  uoči Đurđica, 11.novembra  Metalac dočekao  Dorćolce, ekipu Dinamika. Daleko je Đurđic, šta nas ćeka samo Bog zna.

 OSMICA  MUTANTA ZA POŠTOVANJE  

Od kada su 12.jula 2014. godine na dno septičke jame bačena dva kluba FK Budućnost i FK Krušik, i napravljen mutant   nazvan    BK FK 2014, u čijem grbu se sudaraju dva pisma, ćirilično i latinično, desilo se  zlo. Klub je postao centar troška, voljom štetočine, i postavljača „sposobnog“ da spiska ni u šta 300 „milki“ narodnih para. Posle 10 godina  ničega,  i naprasnog odlaska virovačkog  prodavca magle,  počeli su da ispadaju   kosturi iz ormana. Uzeta je kirija unapred za „Bulevar" nekoliko godina, da klub preživi. A da može  „bez pare i dinara“  posle  dve  godine tabanja u mestu,  potvrda je oktobarsko "prženje".

Kakav takav start  je zaboravljen,  jer  oktobarsko „isijavanja“ baš prija.

Za samo  nedelju  dana  Loznica i Tutin „popiše“  8 komada,  ravnopravno raspoređena  po četiri svakome.

Sa malo više sreće izabranici trenerskog tandema Simić-Jovanović, juče su mogli ubaciti u  mrežu Tutinaca i celo tuce. Nikada ni jedan  klub iz Valjeva nije pobedio Lozničane u gostima sa tri gola razlike. Ali dođe i taj dan. Senzacija se desila  1. oktobra. FK BK 2014 je pobedio  Loznicu  u Klupcima  4:1, a repriza, i isti rezultat je bio juče protiv Tutina. Mlada ekipa oscilira, izgubila je 4 boda u Parku Pećina od Mladog radnika i Reala, a poražena od FAP-a, uz skandalozno  suđenje u Priboju(0:3). Za čišćenje u  Jošanici (1:5)nema opravadanja. Pored Tutina i Loznice,  pobeđeni su Zlatibor  i Polet,  za potvrdu da  mlada ekipa raste. Trenutna podela trećeg mesta sa Loznicom( 14 bodova)  sve govori.

Dokle će momci dobaciti, videćemo, samo da ne bude greške u protokolu.

Tek će da smrdi, ali nedeljeno istrčavanje  duha koji sve pobeđuje, dan posle zadušnica u Šumaracima, je mahinacija bez presedana.

Igrači i trener nisu hteli da se sklone, učesniku Lige šampiona. Pošteno su izgubii 3:4, ali za svaki slučaj, da ne bude greške, pobrinuo se sekretar, već u ostavci. Zaboravio je da upiše ime igrača sa spiska dobijenog od trenera. Momak je bio na klupi, ušao je u igru, sa sve kapitenskom trakom. Propust je promakao "caricincima" delegatu  i sudijama, ali ne i Negiću predstavniku  šampiona. Epilog 3:0 pf zna se za koga i zašto. A što su momci krvarili na terenu, koga to je brine. Nevinost bez zaštite,  e neće moći, piatnje je samo dokle!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas