Menu

zaglavlje

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA SVETU U IZBORU AKADEMIJE "LAUREUS"

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA …

Foto: JAVIER SORIANO / ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVAC IVAN VESELIĆ PETI OBARAČ NA PLANETI! Featured

1tuta zgSportski spektakl obeležio je početak jula i leta u Zagrebu, gde se   više od 200 takmičara iz celog sveta nadmetalo  u obaranju ruke. Šampion Srbije u apsolutnoj kategoriji Valjevac Ivan –Tuta- Veselić je izborio visoko 5.mesto levicom,  u konkurenciji 39 boraca, a   u egzibicionom okršaju je pobedio najboljeg hrvatskog obarača ruke Viktorija Sovića.

Šampion "STRONG  KUPA ZAGREB 2017"  u asplutnoj kategoriji je azerbajdžanski div Mirtaleh Aslanov, sa svojih i “samo” 145 kg.1aslanov 0

Apsolutni pobednik uprkos manjoj kilaži i nižem rastu je Bugarin, višestruki evropski i svetski prvak Sašo Dimitrov Andreev. Prvo je "počisto" konkurenciju u svojoj kategoriji levicom i desnicom, a zatim je slavio i u Open kategoriji (nastupaju pobednici u svim težinskim kategorijama). Kući se  vrača bogatiji  za novčanu nagradu  i dva dijamanta,  Yakutski, za pobedu u svojoj i Open kategoriji.

Valjevac Ivan Veselić je u šest nastupa zabeležio 4 sjajne pobede, što je bilo dovoljno za odlično peto mesto na  petom a Strong Kupu Zagreb 2017. što je za dva mesta bolje u odnosu na prošlogodišnji rezultat.

U egzibicionim meču najjačeg Srbina i Hrvata, Valjevac je savladao Viktoria  Sovića, bez premca u obaranju ruke u svojoj zemlji u Apsolutnoj kategoriji.

“Mnogo faktora utiče na konačan plasman. Sa svojih 183 cm i 114 kilograma parirao sam i do 3o kilograma težim rivalima. Tehnika, iskustvo, znanje pre svega, trenutak kada pojačati tempo da slomiš rivala, i naravno sportska sreća, sve to određuje konačni plasman. Koristim priliku da se posredstvom portala Moj svet sporta, zahvalim Svetlani –Ceci-Krstić direktorki hotela OMNI i SPA centra. Bez Cecine podrške i pomoći ne bih večeras bio u Zagrebu” , poručio je večeras Ivan Veselić.

Vladimir Savić iz Trstenika je imao zapažen nastup. U kategoriji do 95 kg je osvojio 4.mesto. desnicom, a takođe Trsteničanin Nenad Smiljkovic je u istoj kategoriji bio peti.

Srpski i crnogorski šampioni(na slici) večeras su  bratski bodrili jedni druge u Zagrebu.

1tuta srb i cg

U glavnom gradu Hrvatske  večeras viđena nova eksplozije snage, a osetio se i dah glamura.

Pod organizatorskom "palicom" Hrvatskog saveza uspešan je bio četvrtu godinu zaredom Svetski kup ZG STRONG 2017, obeležen nastupom više od 200 najboljih boraca iz dvadesetak država Evrope, Azije i Afrike.

Za razliku od prošlogodišnje manifestacije održane na Cvetnom trgu, ovogodišnji Kup održan je na najvišem, 17. spratu sprtau zagrebačkog hotela Westin, s panoramskim pogledom na Zagreb, što je dalo posebnu dozu glamura ovom vrlo dinamičnom i sve osim uobičajenog sportskog takmičenja. Osim novčanih nagrada za dobitnike prva dva mjesta po težinskim kategorijama, prvi put u istoriji osam najboljih iz svih težinskih kategorija na obaranju leve i desne ruke u OPEN klasi osvojili su dijamante u vrednosti kamena 2500 američkih dolara po ruci. Na Svetskom kupu nastupile su i pripadnice nežnijeg pola u kategoriji do 70 kg a, za najbolje je obezebeđen dijamanski nakit vredan 1000 dolara.

Ukupni fond nagrada iznosi 60.000 kuna, odnosno 977.000 dinara!

Značaj manifestacije prepoznali su sponzori, ugledne hrvatske kompanije  EPL yakutski dijamanti, HEP te Westin Zagreb, a pokrovitelji su bili:  gradonačelnik Grada Zagreba, predsednica RH, te  Zagrebački sportski savez.

Zvezde takmičenja su bili evropski prvak u super teškoj kategoriji Azerbajdžanaa Mirtaleha Aslanov (145 kg), prvak Azije,zatim  Iranac Mehdija Albdovanda (150 kg), Talijan Ermes Gasparini, svetski prvak u kategoriji do 90 kg, kazakhstanske i bugarske svetske prvake, njih desetak, te Slovakinja Lucija Debnarova i Mađarica Brigita Ivanfi, svetske prvakinje u kategoriji 65, odnosno 70 kg.

Na portalu jutarnji.hr te TV snimak takmičenja  će se naknadno emitovati  na televizijskim stanicama  u Hravatskoj  i  inostranstvu.

Podpredsrdnik Evropskog saveza za obaranje ruke i glavni organizator Svetskog Kuapa u Zagrebu, Aleksandar Jakovac, je istakao zašto je da je ovogodišnje takmičenje drugačije od prethodnih.

  “Ovo je jedini turnir na svetu  gde osim novčanih nagrada ukupni pobednici levom i desnom rukom  osvajaju vrlo vredne dijamante zbog kojih dolaze neki od najboljih i najjačih sportista na svetu” 

HSOR osnovan je 2009. godine u Zagrebu, a danas ima i deset klubova članova iz većine županija u RH. Član je Evropske i Svetske federacije za obaranje ruke, a od 2015. godine i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas