Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

UNS I NUNS PROTIV ZLOUPOTREBE MEDIJSKOG PROSTORA U RADIO VALJEVU ! Featured

1UNS-logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje vređanje urednice portala kolubarske.rs Darije Ranković u programu  Radio Valjeva i traži od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita da li se radi o zloupotrebi frekvencije.

U programu Radio Valjeva u utorak, 4. jula, na svakih sat vremena je emitovano  otvoreno pismo Zorana Majdaka, vlasnika kompanije u okviru koje posluje Radio Valjevo, a u kom on vređa portal kolubarske.rs i njegovu urednicu.

Majdak je iz  UNS u više navrata pozivan, ali se nije javljao na telefon.

Kako je UNS-u rekla Darija Ranković, reakacija je usledila dan nakon njenog teksta o rekonstrukciji zgrade u kojoj je nekada bio Radio Valjevo, i podsećanja  da su posle iseljenja radija na novu lokaciju, februara 2016. godine u  zgradi bile isečene instalacije za grejanje, poskidani radijatori, počupane elektroinstalacije i poskidani štekeri i prekidači.

UNS podseća da je Majdak i januara 2016. na talasu Radio Valjeva, na svakih 15 minuta, emitovao preteće saopštenje krivičnom prijavom  urednici portala kolubarske.rs pretio krivičnom prijavom, posle objavljivanja  izjave zamenika gradonačelnika da su vlasnici Radio Valjeva tražili novac iz gradskog budžeta za plate zaposlenih u novembru i decembru 2015. godine.
Kako je UNS-u rekla Darija Ranković, prošle godine je  podnela  Regulatornom telu dva puta predstavku, ali odgovor do danas nema.

Radio Valjevo je prodato krajem 2015, a za 2016.godinu je dobilo iz gradskog budžeta 500.000 dinara. Svi  zaposleni su napustili nekad perjanicu valjevskog stručnog, časnog, objektivnog i nezavisnog novinarstva, u 2016. godini odnosno ubrzo posle privatizacije ovog medija koja se dogodila u novembru 2015. Radio Valjevo je osnovano i počelo sa radom 27.novembra 1967.godine.

Sveopštoj bežaniji svih, poslednji je pobegao glavom bez obzira direktor, predhodio je niz sramnih poteza Stanka Terzića i sličnih "poštovalaca" ove medijske kuće iz  vlasti, posle 2000.godine.

Ključni akcenat je bio na kadriranju i postavljenju direktora, od smene danas pokojnog Zdravka Rankovića.

Najpre je bez saglasnosti zaposlenih u dogovoru sa predstavnicima vlasti, izbegnut povećanje zarada ali se inenziviran  prijem  podobnih "eksperata" .

Usledio je niz  još pugubnijih poteza.

Zgrada Radio Valjeva je poklonjena gradu, radio je postao "dobošar" i pr vlasti, sa kulminacijom  odlaska prodavaca magle, garniran novcem iz  socijalnog  programa.

Na isti način je  otuđenja zgrada, zemljište, emisiona tehnike u Beloševcu. Vozni park je prodat u bescenje. I pored podnetih krivičnih prijava protiv odgovornih lica u tužilaštvu Višeg suda u Valjevu, je utvrđeno je da nema mesta krivičnoj odgovornosti i pokretanju postupka protiv bilo kog živog direktora, od 1995. do 2015. godine,  zbog zloupotrebe službenog položaja.

U 2015. zaposlenima je uskraćen socijalni program, i svoja prava ostvaruju sudskim putem.

Danas Radio Valjevo ima svoj specifičan  program, a u realizaciji ne učestvuje niko od zaposlenih radnika pre privatazacije.

Iz budžeta grada Valjeva za Radio Valjevo je u 2017. opredeljeno nešto više od trećine sredstava iz 2016. godine.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas