Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ŠPANIJA POBEDILA, SRBIJA SUTRA SA UKRAJINOM U 20,15 Featured

1krit srb spanija

Sinoć je Španija pobedila Srbiju u trećem kolu grupe D Evropskog šampionata na Kritu u Grčkoj 88:87, međutim izabranici Vladimira Đokića su pokazali da u MALO važnijem meču, što sledi, nadamo se poslednjeg dana šampioanata, mogu ODUVATI crvenu firuju. Sa Ukrajinom sutra u 20.15 za četvrtfinale.

Srbija je u manje važnom, takoreći besmislenom delu takmičenja jer svih 16 selekcija idu u noakaut fazu, pobedila Italiju (77:69) i Sloveniju (82:57), izugubila od Španije, i  sutra igra sa Ukrajinom solidnom reprezentacijom, ali po kvalitetu daleko od Đokićeve armade..

Španci su sinoć bolje otvorili meč, ali na prvo “duvanje” bilo je jasno da će nas pored sjajnih šutera crvene furije najviše nervirati sudije. Nažalost tako je i bilo.

Sa 7:7 Španci za dva minusta skočili na plus 6(20:12). Da možemo da im pariramo bez preblema potvrdio  je nastavak meča. U serijama su Đokićevi skojevci lovili vođstvo Španaca( 20:12, 65;56) ali nesporno sporni kriterijum suđenja je bio pored sjaanih šutera rivala veliki problem.

Skidali su momci prednost Španije u završnici par puta na jedan koš razlike.. Međutm  uvek kada je trebalo. Španci su spretno i srećno nepogrešivo pogađali  trojke, taman za pobedu i prvo mesto u grupi. Trojkom Jovanovića na kraju Srbija je stigla na minus 1..

U mnogo važnijem mečevima što slede sa posvećenijim kolektivu i hladnijim glavama Penom, Simanićem, skoncentrisanijim Glišićem, i u standardnom izdanju Vanje Marinkovića, Jovanovića. Kapetanovića... i naravno  novom još većeom energijom na terenu, momci će oduvati sve rivale do novog obračuna sa firijom. Španci su sinoć ubacili 13 trojki iz 26 pokušaja. Mora se sprečiti pre svega šut spolja i to Justa, sinoć ubacio a 26 poena. Vile 14, Marti 12, a Lopez-Arostegija 11 poena.

Osim prestiža sinoćni meč je je bio prilika da oba selektora isprobaju što više igrača, i u pripremi narednih mečeva. U 4/4 drugom petorkom selektor Đokić je jurio minus, a ukonačnop utvrdio šta "klupa" može protiv najačih.

SRBIJA U20: Peno 5, Kapetanović 15, Glišić 4, Jovanović 15, Marinković 16, Tanasković 4, Đorđević, Simanić 13, Kenić 5, Stepanović, Musić, Rakočević 10.

ŠPANIJA U20: De La Rua 1, Garsija 7, Lopez – Arostaguj 11, Vilja 2, Žou, Riko 4, Justa 26, Sorolja, Marti 12, Vilja 14, Bareiro 11, Mazaira.

Link statistike: http://www.fiba.com/ls/#12929&12930-D-6

Grupna besmislena faza je prošlost i kreće nokaut faza osminom finala. Pobeda otvara vrata borbama za medalju. loš dan donosi borbu za opstanak.

Ukrajina je bez dileme ima jako dobru generaciju, i sva 3 dosadašnja meča su grupnoj fazi su igrali na visokom nivou. Pozicije 3 i 4 su im odlično pokrivene. Mihaljuk i Pavlov su , aktivni u oba smera, pa će Tanasković, Simanić i Glišić morati  da pokažu zube.

Ali Srbija ima Đokića I Čanka da spreme taktiku  na Španiju  i povedu momke da od sutra započnu  ključnu misiju pobeda.

U osmini  finala će igrati: Švedska –Island, Turska –Nemačka, Izrael –Italija, Francuska-Ćeška, Litvanija –Slovenija, Grčka –Crna Gora, i Srbija –Ukrajina (20,15).

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas