Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TRIKOLORI PONIZILI IPAK LIMITIRANU GENERACIJU SRBIJE Featured

1TRI KURAC 2

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva na Kritu mladu košarkašku reprezentacijU Srbije Francuska je eliminisala rezultatom 86:67, i od nove medalje za Vladimira Đokića i novu generaciju srpkih košarakaša nema ništa. Očigledno limitiranim igračima ovog jula inspiracija i želja nisu bilo dovoljni da  sruše trikolori, u čijoj zemlji je temelj košarke Akademija za najtelentoavnije devojke i mladiće. 

Besumučno "davljenje" Pena, “hapšenje” Vanje Marinkovića, gluposti bez kraja najlimitiranijeg Simanića, doneli su nemoć u odbrani katastrofalan napad, bez koša 4 minuta u 4. kvartalu,i šta drugo do eliminaciju.

Sjajni šuterski tajming bekova trikolora Okobea (25, 7/12 za tri) i Noue (21, 3/5 za tri) u finišu treće  i rafal trojki u 4/4 su su razbili Srbiju,

Da je u našem timu bio  Radanov i još po neko od onih što su otkazali možda bi sinoć bilo bolje.

Valja reći da se do poslednjih 13 minuta igrala koliko toliko dobro. 

Srbija je vodila, poslednji put 59:53. Međutim stalno kašnjenje i nemoć da se zaustavi šut za tri, odnosno loše preuzimanje, uz slabu organizaciju napada. "silovanje lopte" Pena, pa smo umesto brzog protoka lopte i igre na niskom postu doneli su radost trikolorima.

Peno nije znao da razigra unutrašnju liniju, gradio je napade i na kraju ih upropašćava. Francuzi su pored markacije Marinkovića, zatvorili su reket, tako da spasa nije bilo.

Čak 16 trojki iz 28 pokušaja, od kojih čak 10 u drugom poluvremenu su nas “zakopali”

Slabosti i limitirane mogućnosti pojedinaca bez izrazitog lidera u ekipu isplivale su na površinu. Francuzi su za razliku od Srba imali Okobu, koji iz driblinga ne maši, i Noua, bez sumnje prvog beka na šampionatu.

Stefan Peno sa 16 poena (šut 15/3) je bio najefikasniji, a dodao je i sedam asistencija Nikola Tanasković je ubacio 1 poena, a Vanja Marinković 8(š uz 15/3 igre). Nikola Rakočević upisao je osam poena, Marko Glišić sedam, dok je Simanić imao učinak od pet poena i i pet skokova(šut iz igre 7/1).

U pobedničkom sastavu Eli-Frenk Okobo bio je najefikasniji sa 25 poena, dok je Amine Noua ubacio četiri manje. U meču a sa Francuskom videlo se koliko je Srbija na šampionatu imala šuterski limitirane igrače u spoljnoj liniji.

Francuzi će se u polufinalu sastati sa selekcijom Izraela,a u drugom polufinalu sastaće se Španija i Grčka.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas