Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NJIHAO KINI ZA POŠTOVANJE USKORO PRIVATIZOVANOG METALCA ! Featured

1kkm kina1Kina i Srbija u svim sferama sve više povezuju. Kroz svet sporta ljude dve prijateljske zemlje stvaraju nove neraskidive veze, pa otuda i turneja KK Metalac u najmnogoljudnijoj zemlji na planeti.

Košarkaši, niko nema parafiran ugovor za narednu sezonu osim kapitena, predstavljaju Srbiju u Kini u misiji jačanja prijateljstva i poštovanja dva naroda.

Već su pobedili tri utakmice. Preostala dva meča na programu su   28, i 30.jula.

Svojom pojavom, ponašanjem i igrama ekipa iz Srbije je   izazvala ogromno interesovanje, oduševljenje i poštovanje Kineza. Momci imaju tretman košarkaših bogova.

1kkm kina 7

Svojim skromnošću i osmesima,  ali pre svega majstorijama u igri pod obručima osvajaju Kinu. Neće biti čudo ako se neko vrlo brzo nastavi košarkašku karijeru baš u tamo gde je danas.1kkm kina5

Prvi meč Metalac je dobio 88:82, drugi 93:77, i danas(šest sati unapred u odnosu na naše vreme, večeras po kineskom vremenu) najubedljivije 88:63. Uslovi su sjajni, organizacija vrhunska, hoteli, smeštaj, hrana kao na dvoru.

1kkm kina2

Jedini problem su vrućine i rashladjivanje u dvoranama, ali i to se zanemari kad počne utakmica. Sudije kao i svuda na strani domaćina, ali kvalitetniji tim se ne da iznenaditi. Kineski tim je reprezentacija regiona, sa dva A reprezentativca Kine.1srbkkm kina 8

Vodeći deo valjevske političke strukture je podržao "spasioca" danas na vođe puta na  najspektakularnijoj turneji Metalca. Nema lekara,što je nezamislivo, kod Milinka je torba sa medikamentima, a u Kini nema ni jednog od toliko podobnih valjevskih novinara.

Valja ponovo podsetiti da je deo vlasti valjevske otvoreno prošle godine podržao je “spasioca” brenda u funkciji jedne porodice deceniju ipo, a o trošku Valjevki i Valjevaca.
“Osvešćeni” su se javno ogradili protiv dalje zloupotrebe KK Metalac, pod plaštom Udruženja građana u kome već 15 godina svi gube a samo jedan dobija.

Pred novu sezona, loših reči, optužbi na račun neistomišlejnika, te besmislenih obećanja, a sve u cilju opstanka i pravdanja besmislenog trošenja narodnih para, turneja po Kini je kec iz rukava.

Valja po povratku, za Srbiju se kreće 31.jula, pored ovih 10 miliončića iz budžeta grada, na kontu turneje po Kini “upecati” još koje milionče od sponzora, za još  jednu sezonu u ligi bez briga.

Prijatelj Čović, će i dalje imati dva kluba u ABA ligi, sa sve prisutnijim smradom nesnosne diskrimnacije. Karpoš sokoli su drakonski kažnjeni za primer svima koji se usude da javno kažu svoj stav, ali ih kazna nimalo ne dotiče jer će igrati FIBA Ligu šampiona.

Valjevo je imalo obećanje za pomoć prijatelja Čovića u trci za mestu u Drugoj ABA ligi, ali razmljivo nije dobilo što mu ni po kom osnovu ne pripada.

Metalac sa 10.mestom u KLS u protekloj sezoni “spasavanja” tuđim novcem je na neizbežnom putu konačne prodaje i privatizacije, ostaje tamo gde na ovaj način organizovan i samo može da vegetira i bude ono što je bio deceniju ipo, Centar troška i ništa više.

Do neminovnog prelaska na samofinasiranje KK Metalac bićemo svedoci novih očajničkih pokušaja “spasioca” da ostane i dalje prvi, a cilju isključivo vlastitog interesa.

Pod plaštom pravljena nekakvih timova, diskriminacijom i čerečenjem Valjevaca nikada bez ijednog svog uloženog dinara u projekat za “prosperitet sporta opšte dobro svih” Valjevke i Valjevci su svedoci neviđene farse plaćenog predsednika, predstavnika Udruženja građana.

Sa isključivo podobnim trenerima, igračima, ali i “crnogorcima, a ne crncima” kako je to nekad rado isticao, čovek dominira, ali samo na rečima.

Sve  i svašta je  naobećavao, a predsedničku platu, delimično je pravdao mora se priznati veštim prikupljanjem novca od sponzora za “opšte dobro valjevske košarke” .

Danas je KK Metalac samo prepoznatljiv po trošku, koliko li stotina miliona narodnih i para sponzora, za proteklih 15 godina, dugovima.

Metalac nije stvorio ni jednog igrača, i dalje ima škole košarke u pokušaju, od prošle godine prepoznatljivu po preuzimanju dece od onih što pronalaze i bruse talente.

Da ne bude greške, dve uspešne sezone u ABA ligi, su posledica selekcija igrača i umešnosti Vladimira Đokića.

Bilo je to vreme kako je rekao Badnje večeri 2014,  a od  kraja septembra 2016.  “spasiolaca” brenda nezamenljivi i nesmenjivi predsednik kluba.

Bez ijednog jedinog uloženog dinara, što je fenomen nad fenomenima predsednik, vođa puta ili šta već, je naravno u Kini. Po  povratku kući videćemo šta ga čega, a i sve nas što bi da Valjevo vidi svoj Metalac u Valjevskoj ARENI, i u  Evrokupu, a ne u ligi bez briga.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas