Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DECA SU BUDUĆNOST VALJEVA, PROFI SPORT SAMO NENARODNIM PARAMA! Featured

 1ratkoviciŠID Permanenti uspesi i u 2017. valjevske dece –sportista nova su u nizu potvrda da se trend besmislenog bacanja desetina i stotine miliona narodnih para konačno mora prekinuti, a novac uludo bačen u profi sport, konačno preusmeriti u školski i sport za edukaciju i napredak najtalentovanijih dečaka i devojčica -sportista.

Poslednji je čas za privatizaciju Centara troška profi klubova (FK Budućnost Krušik 2014 i KK Metalac) naviknutih samo da troše, sa čelnicima koji nikad svoj dinar nisu uložili, već samo gledali da se ovajde. Bahatost i drskost je otišla u krajnost bez granica, pa čak  predsednik kluba prima platu(!?). Sa kesama  bez dna i trunke morala i društvene odgovornosti, kucnuo je čas da se skorojevićima i profiterima u sportu, zavrnu slavine.  

Vlast grada  konačno mora prestati  da se skriva iza kojekakvih kvazi komisija, i praznih priča o tradiciji i sportkim brendovima. Konačno se mora odgovorno i stručno finansirati aktivnost sportske mladosti Valjeva, a ne lažni kvalitet, i obećanja nikada ispunjena.

Mali biciklisti, atletičari, plivači, gimnastičari, rvači, bokseri,karatisti, odbojkaši, rukometaši, vaterpolisti, odbojkaši, konačno fudbaleri i košarkaši u klubovima sa naglašenom stručnošću, društevno odgovorinim i moralnim kodeksom ponašanja, i vrhunskom obukom moraju konačno dobiti, ono što i zaslužuju. Uslove za rad, stručne pedagoge i trenere, takmičenja, i to bez ikakvog ataka na kućni budžet roditelja, odnosno besmislene članarine.

U prilog istine i informacija o najnovijim uspesima najmlađih Valjevki i Valjevaca u srpskom svetu sporta.

SESTRAMA RATKOVIĆ ZLATO I SREBRO U ŠIDU

Na poslednjoj trci u 2017-oj obeleženoj brojnim nastupima, pobedama i titulama na ciklo kros u u Šidu, vozilo se na snegom pokrivenoj stazi male Valjevke Nika i Zoja Ratković u dresu u BK Boba na svojim dvotočkašima osvojile su zlato i srebro!

ANJI PAVLOVIĆ DVE MEDALJE U BEOGRADU

1 Anja 2

Na Mitingu budućih šampiona u atletskoj dvorani u Beogradu obeleženog nastupom više od 1.100 takmičara uzrasta od 8 do 17 godina Valjevka Anja Pavlović je osvojila druga mesta na 50 metara i 200 metara u uzrastu atletskih skola. Uspeh je  značajan ako se ima u vidu činjenica da je u Anjnoj kategoriji bilo više od 100 takmičarki iz Srbije i zemalja regiona(republika eks SFRJ). Anja je bila jedina atletičarka iz Valjeva iako nastupa za beogradski Partizan. Hendikep za Anju su uslovi za rad. Pobednici su mahom takmičari iz Beograda i Novog Sada gde postoje uslovi za zimski trening. Anja je došla u Beograd sa terena i staze neuslovne za rad, što zbog vremenskih uslova, a najviše zbog katastrofalnog kvaliteta šljake na stazi na Petom puku.

TAMARA, DIMITRIJE, MATIJA I LAZAR SJAJNI U SURČINU

1ak metalac surčin

Mali atletičari Metalca u Surčinu na mitingu istoimenog kluba osvojili 4 odličja. Tamara Panić i Dimitrije Gajić u trkama na 500 metara osvojili srebrne medalje, a do bronze su stigli Matija Ristić na 200, i Lazar Andrić na 500 metara. Konkurencija je bila izuzetno jaka, jer su nastupili predstavnicii najboljih škola atletike u Srbiji.

MLAĐI PIONIRI-RVAČI MLADOSTI VICEŠAMPIONI SRBIJE!

1Pioniri rvači mladost

Mlađi pioniri –rvači grčko rimskog stila valjevske Mladosti u Beogradu na takmičenju Superlige Srbije osvojili su drugo mestu u konkurenciji devet ekipa.

Na putu do finala savladali su čačanski Borac (5:0), beogradsku Žandarmeriju (3:2) i obrenovački Soko (4:1). Valjevce je tek u finalu zaustavila Crvena zvezda rezultatom 4:1. Zvezda je u svojim redovima u konkurenciji mlađih pionira imala dva Bugarina i jednog Nemca. Do srebra su stigli Filip Krstivojević, Ognjen Stanojević, Dušan Pavlović, Uroš Kojić, Strahinja Dragojević, Bojan Andrić, Luka Ranisavljević, Luka Pavlović, Mihajlo Marković i braća Milan i Nikola Banović. Istorijski rezultat valjevskih pionira rezultat je rada besplatne škole rvanja, tokom cele godine uz podršku Grada Valjeva organizovane u sali mesne zajednice „Nada Purić“.

Valjevski kadeti i juniori, su na međunarodnom turniru u slobodnom stilu „ Pobednik“ u konkurenciji preko 150 takmičara iz devet zemalja,  takođe bili uspešni. Kadet Ilija Lazarević je bio prvi u kategoriji do 76 kilograma, Strahinja Đermanović drugi u uzrastu juniora do 96 kilograma, a Bojan Đurđević treći u istom uzrastu u kategoriji do 84 kilograma. Nastupima u Superligi pionira i na turniru „Pobednik“ stavljena je tačka na izuzetno uspešnu sezonu Mladosti, obeleženu sa pet titula u različitim uzrasnim kategorijama, dvoje Valjevaca je učestvovalo na Evropskim prvenstvu, a jedan na Balkanskom prvenstvu, uz mnoštvo nastupa u reprezentativnom dresu na međunarodnim turnirima, čime je nastavljen kontinuitet sjajnih rezultata iz poslednjih nekoliko sezona

RUKOMETAŠI METALCA UBEDLJIVI NA STARTU INTER LIGE

1mali rukoemtaši 2002

Visoke pobede valjevskog Metalac Gorenje na prvom turniru INTER lige mlađih kategorija u rukometu Srbije i Bosne i Hercegovine sezone 2017/18. U Valjevu je počela treća takmičarska sezona INTER lige mlađih kategorija u rukometu. Nastupaju ekipe iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Sezonu 2017/2018 započeli su dečaci rođeni 2002. godoine. a učesnici su ORK Metalac Gorenje, Valjevo; RK Gučevo, Banja Koviljača; ORK Barič, Barič; i MRK Loznica, Loznica. U prvom kolu postignuti su ovi rezultati: Metalac Gorenje – Gučevo 24:11 (11:4); Loznica – Barič 6:14 (2:7); Barič - Metalac Gorenje 11:18 (7:9); Gučevo – Loznica 13:21 (6:13); Metalac Gorenje – Loznica 18:11 (8:5); Barič – Gučevo 25:17 (12:8).

Mladu generaciju rukometaša Metalac Gorenja vode Ivan Radojčić i Momčilo Smiljanić, nastupili su : golman Aleksandar Petrović, Luka Lekić (1gol ), Ilija Puzović (5), Vuk Jovanović, Nemanja Vesić (3), Nikola Rakić (2), Stefan Kovačević, (10), kapiten Kosta Nedeljković (5), Nemanja Kelečević (15 golova !), Marko Radosavljević (5), Petar Marković (1), Đorđe Pantić (4), Milan Višić, i Ilija Nešković  (8 golova).

1ORK  m 2002

U sezoni 2017/18 održavaju se četiri turnira. Posle Valjeva, slede 24. decembra u Bariču, 28. januara i četvrti 25. februara kada će  biti dodeljena przinanja najboljima.

23 MEDALJE ZA PLIVAČE VALISA U UŽICU

U Užicu je na prvom plivačkom mitingu "Sloboda open" u konkurenciji 11 klubova i 231 plivača iz BIH i Srbije 32 plivača valjevskog"Valisa" je osvojilo 23 medalje.

Najuspešnije su bile Tijana Todorčević, Jana Tomašević i Maša Cvetković pobednice trka u svojim disciplinama. Do medalja su stigli i Mihailo Ilić, Martin Gođevac, VukTešanovićk, Jana Mitrović, Maša Radojević, Mima Nikolić, Nina Pantelića, Teodora Ilić , Nora Damnjanović, Teodora Subotić, Anja Radojević, Teodora Tripković, Nemanja Pavlović, Luka Vukosavljević, Emilija, Aćimović, Anđelina Grujičić i Ognjen Novaković. Ženska štafeta Valisa: Radojević, Cvetković, Tomašević i Todorčević je bila najbolja u disciplini 4puta 50m slobodno. Na kampu Kragujevcu za talentovane plivače plivačkog saveza Centralne Srbije, učestvovala su i dva člana plivačkog kluba "Valis", koordinator kampa Vladimir Bošković, i takmičarka Tijana Todorčević.

KARATISTI KLUBA 014 VALJEVO ODLIČNI NA “UŽIČKOM POBEDNIKU

Na " Užičkom pobedniku", desetom po redu,  karatisti kluba " 014 Valjevo" su u osvojili 7 medalja, dve u disciplini borbe i 5 u disciplini kate.U borbama, su David Petrović i Aleksandar Milošević osvojili srebrne medalje. U katama,  Andrea Krstić  osvojila je zlato, Ana Živanović i Andjela Pavić  srebrne medalje, dok  su se Stefan Vučićević  i Ivana Matič okitili bronzanim medaljama.

MEDALJE ZA BOKSERE METALCA

Na 60-ojn jubilarnoj “Zlatnoj rukavici", uspehu reprezentacije Srbije, osvojila je tri zlatne, četiri srebrne i osam bronzanih medalja, doprineli su i bokseri Metalca. Aleksa Marković i Nikola Živanović koji su osvojili bronzane medalje, Saša Milovac srebro (u finalu poražen od Cvetkovića iz Hrvatske sa 3:0), a zlatnu medalju doneo je Dušan Janjić u kategoriji do 52 kg. Janjić je u finalu savladao Mutakaragea iz Šri Lanke sa 3:0, i potvrdio svoj kvalitet, dokazan u Regionalnoj ligi i meču protiv reprezentacije Italije u Podgorici protiv prvaka Evrope.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas