Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVSKIM RUKOMETNIM PEPELJUGAMA ZLATO I SREBRO U LAZAREVCU Featured

 ork metalac u lazarevcu

Sjajan uspeh zabeležile su valjevske rukometne "pepeljuge" na međunarodnom turniru u Lazarevcu. Pionirke Metalca su izborile zlato, a  seniorke u žestokoj konkurenciji Superligaša iz regiona, srebro!

Turnir u Lazarevcu je okupio 38 ekipa iz eks YU republika, Slovenije, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore.

Pionirke Metalca predvođene kapitenom Stašom Damnjanović, zatim Natašom Spasojević Nikolinom Tripković i najboljom golmankom turnira Marijom Đurđević zabeležile su do finala 4 pobede, a u borbi za zlato su posle bolje igre tokom celog meča nadvisile  Serbon iz Beograda 15:10.

Mirjana Obrenović prvi strelac turnira predvodila je seniorke Metalca, sa takođe zapaženim saigračicama, kapitenom Jovanom Cvetković, Anjom Vilotić i Željanom Milinković u velikom finalu sa Trebjesom, članom Superlige Crne Gore. Posle 4 velike pobede Valjevke su posustale u finalu. Nikšićanke, članice Superlige Crnge Gore  su  slavile sa 24.22.

Pre dve godine obnovljne Ženski rukometni klub Metalac se diže iz pepela poput feniksa. Danas iako svoj, bez upliva u vode i podrške politike,  sa minimalnim dotacijama, voljom vlasti, je na putu potpune renesanse.

Legenda valjevskog ženskog rukometa Novka Savić i rukometni lav  Dušan Novokmet  sa saradnicima u stručnom štabu i na terenu i pored terena, vuku prave poteze.

"Pepeljuga" rukometnog sporta, potvrđuje iz dana u dan sve više da je istinska princeza, pa će se valjda i vlast smilovati da dobije tretman od vlasti kao i  Ženski odbojkaški klub Srbijanka. Ne treba podsećati da bi sa dotacijama KK Metalac   bili prvaci države, i igrali Ligu šampiona.

 I bez “zlatnih cipelica” što godinama nose i u 2018. preprivilegovani i čašćeni milioneri, sa po 20-ak miliona dinara narodu otetog novca, strpljivo i uporno, čvrstim korakom ide ka svom cilju, sa svojim decom.

 Rade i napreduju, tiho i bez pompe. Svojim putem,  što je  jedino ispravno i najbolje hitaju ka društvu  potvrđenih i priznatih na sportskom polju.

 Motiv su im deca, njihova animacija, stručna obuka i uspesi. Ne grabe tuđi novac. Nisu  bahati beskičmenjaci. Nisu ni moralne ruine što u sprezi sa nameštenim nameštenicima, bez znanja i sposobnosti, otimaju što im ni po čemu ne  pripada.

 U vreme nebitnosti i nebitinih, valja podsetiti da narod ne kaže slučajno: “Šta ko radi, sve sebi”

 Radi dobro i časno, mirno spavaj, a ovi drugi što samo traže i uzimaju tuđe, i nikad ništa zarađeno troše, nek vide šta će!

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas