Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DISKRIMINISANI "ZVEZDAŠI" BLISTAJU I OBRAĆAJU SE PREDSEDNIKU DRŽAVE Featured

1kup bg mavašiJubilarni 10. po redu Mavaši Kup za mlade karatiste u Beogradu obeležili su  i  takmičari KK  Zvezda iz Valjeva, iako je klub voljom famoznog dela "komisije za sport" uskraćen u 2018. za maksimum minimuma. Na diskriminatorski odnos vlasti, KK Zvezda ne može da utiče. Obratiće se, i ukazati na aktuelnu situaciju u valjevskom sportu,   predsednika države, Aleksandru Vučiću.

Najperspektivniji valjevski karatista Uroš Milašinović u Beogradu je nadmašio sve rivale u katama u apsolutnom nivou  "B" - kategorija nada.  Kadetkinja Dorotea Radovanović je i pored pehova osvojila  bronzu  u apsolutnom nivou

 Turnir u Beogradu je nova u nizu potvrda talenta i uspeha takmičara Zvezde, u završnoj fazi priprema za  kvalifikaciona takmičenja i nacionalna prvenstva.

 U cilju unapredjenja i osposobljavanja članova kluba u disciplini kumite - borbe, KK Zvezda je sa KK Zanšin i trenerom Jovanom Bogdanovićem postigla dogovor o preduslovima za  potpisivanje memoranduma o razumevanju, kako bi mladi takmičari imali adekvatne uslove za rad.
Duško Sopčić trener KK Zvezda očekuje  tešku godinu.

"Teško ćemo ostvariti planirane programske aktivnosti. Ugroženi smo kao nikada do sada, jer su nam uskraćena sredstva, a novac i to u  najminimalnijem iznosu je preduslov za postizanje vrhunskih rezultata. Troškovi za učešće i odlaske na takmičenja su veliki, a roditelji nisu svemoćni".
Sopčić podseća da je Zvezdi u 2018. godini uskraćeno više od 60 odsto, ionako preskromnih  sredstava u odnosu na prošlu.

 "Sportski savez Valjeva je po utvrdjenim kriterijumima predložio iznos sredstava za KK Zvezda, a deo članova  Komisije za sport, nas je kao i većinu "malih"  klubova ponizio niskim iznosima dotacija. Ne poštuje se vrednosti. Podcenjuje se kredibilitet Sportskog Saveza, a usvojeni program i strategiju razvoja sporta grada Valjeva do 2020. godine gubi svaki smisao. Deca i mladi su svedeni na privilegovane i podobne pojedince. Bavljenje sportom postaje  privilegija, a ne  šansa za sve da se posle što masovnijih takmičenja iskažu, i najbolji stignu do vrhunskih rezultate" , smatra Sopčić i najavljuje obraćanje KK Zvezda predsedniku države Aleksandru Vučiću.

 "Dok drugi ćute i nemo gledaju mi ćutati nećemo. Od praznih obećanja, i "ljubavi" se ne živi. Nema nam druge, sledi obraćanje lično predsedniku države. Borićemo se gospodo, tek toliko da znate", pručuje Duško Sopčić "redak zver" spreman da kaže aktuelnoj vlasti  da to što radi valjevskom sportu, predstavlja diskriminaciju  dece i sporta u Valjevu.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas