Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVCIMA 7 MEDALJA, A ŽABALJCI SVE ZASENILI Featured

metalac bk

Na pojedinačnom prvenstvo Srbije u boksu tokom trodnevne manifestacije za  pionire, školarce i juniora,  i   za žene svih uzrasta u Valjevu najuspešniji su bili klubovi iz Bokserskog saveza Vojvodine. Mladi Valjevci članovi Metalca osvojili tri srebra i četiri bronze.

Čast izuzecima poput Žablja, Pančeva i klubovi sa Juga Srbije, svi ostali realno moraju više pažnje da posvete mladima ukoliko žele dobro boksu.

Valjevski Metalac je nastupio sa 7 boksera. Valjevci su dobacili do 3 finala, a četvorica mladih momaka su osvojila bronzane medalje. Srebro su osvojili pionir Uroš Pantelić (66kg), školarac Stefan Radović(52kg), i teškaš junior Luka Pantelić.

Najsjanije iako "samo bronzano" odličje sija na grudima Nemanje Tadića, oštećenog sudijskom odlukom (1:2) da izgubi dobijeni meč u polufinalu.1bss tesic  mv

Taj momak od svih mladih snaga ima predispozicije da jednog dana postane ozbiljan bokser, konstatovali su i gosti na turniru nekada veliki šampioni Dragomir Vujković i Živorad Jelesijević - Žika šnicla.

Zatajio je pitanje zašto,  prošlogodišnji šampion, sada junior  Miroslav Ivanović(48kg), poražen u polufinalu od  sada prvaka Ekrema Hanuše. Do bronze su stigli i Slobodan Mitrović (junior) i Marko Jelisavčić(školarac). Momke su vodili treneri  Andrić i Selaković.

Domaćin za poštovanje i  tehnički organzator turnira je bio BK Metalac iz Valjeva.

Valjevska publika uvek naklonjenja boksu ima pravo da se nada boljim danima. Videlo smo iskru, i jasno je da Metalac ima dovoljno unutrašnjih resursa da još više intenzivira rad na svim nivoima.

Novca od grada za boks  je premalo. Obećana  pomoći od saveza i još nekoga da se pokriju troškovi organizacije i takmičenja nisu ispunjenja. Turnir u Valjevu je odneo skoro 20 posto dotacija BK Metalac na godišnjem nivou!

Paraziti -milioneri, "ljubimci" svake vlasti u novom milenijemu, su do te mere bezobrazno prefavorizovani, od aktuelne kao nikada do sada,  da jednostavno rečeno ta vrsta poniženja svih drugih u valjevskom sportu  vređa ljudsku inteligenciju.

Baš taj faktor je motiv da  zdrave snage u BK Metalac zbiju redove i pojačaju rad sa mladima, uključujući sve koji su ostavili svoj neizbrisivi pečat,a mlade okupiti u još većem broju u uslovima  sportskog Centra Ingrap Omni, neuporedivo boljim od onih danas u sali za trening pored hale sportova 15.septembar.

U Valjevu su nastupili takmičari iz  52 kluba, od tog broja 32 su nastupuli samo sa bokserima, a osam sa bokserkama. Osam klubova je imalo takmičare oba pola.

Tokom 4 takmičarska dana viđeno je 116 borbi.  Nastupila su  123 boksera, i  42 devojke, ukupno njih165.

Dame su nastupile u 14 kategorija, muškarci u 35, za sveukupnih 49  finala.

Na merenju se prvog dana pojavilo  186 takmičara, međutim njih 19 nije nastupilo. Neki nisu imali protivnika u kategoriji, a većini su bile e neispravne takmičarske knjižice (kasna registracija), nažalost. Među njima su i  Nermina  Ajetović, Anđela  Branković  bez premca u svojim kategorijama.

Nastupilo je 18 pionira u 7 težinskih kategorija, 43 školarca u 14 kategorija i 62 juniora u 14 kategorija. Kod bokserki su nastupile samo 2 školarke u jednoj kategoriji (60kg), 14 juniorki u 4 kategorije, 6 mladih u 3 kategorije te 20 seniorki u 6 težinskih kategorija.

Prvenstvo je proteklo u potpunoj dominaciji Vojvođanskih klubova, što potvrđuju i nagrade najboljima.

Najbolja seniorka je Jelena Zekić Jelena (60kg) BK Šajkaši iz Žablja. Najbolja mlada bokserka je Grmuša Dajana (57kg) iz BK Čarnok iz Vrbasa. Najbolja juniorka je Bojana Dragičević Bojana (60kg) BK Šajkaši iz Žablja. Bez premca u  ženskoj konkurenciji je  ŽBK Šajkaši - Žabalj sa takmičarkama već viđenim i uspešnim na međunarodnim  turnirima. Bojana Dragičević je sve tri borbe dobila  prekidom.

1žabalj i naj zene 18 va

Posebna priča je Žabalj već  profilisan kao regionalni centar sa najačim ženskim boksom u Srbiji.

1sajkas

Što je tako zasluge pripadaju treneru Marku Tubiću, angažovanomu u badu sa devojkama, ali i sa dečacima. Sveukupno bez premca  BK Šajkaši iz Žablja lako su mogli biti  i najbolji klub u muškoj konkurenciji (zauzeli su drugo mesto ).

1sajkas svi


U  muškoj konkurenciji   najbolji pionir je Stefan Papić(33kg) iz BK Profesionalac iz Pančeva, školarac Rastko Simić(54kg) BK Rokica iz Loznice,  Semiz Aličić  (50kg) iz  šabačke Mačve.

1bss nagradjeni klinci

Najbolji bokserski klub u muškoj konkurenciji je: BK Profesionalac - Pančevo, čak sa 15 takmičara koje vodio trener   Zvonko Dimitrijević.

Sudile su NAT sudije: Krstin, Andrić,  Živanović, Miletić, Đuričić, Sarić i  debitantkinja Jovana Ugrenović iz Barajeva. Jedini AIBA sudija na ovom prvenstvu je bio Radiša Sarić (AIBA dve zvezdice) proglašen za najboljeg sudiju prvenstva.1bss sluz lica

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas