Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU I ENGLESKI SKEPTIZICAM Featured

FAŠIZAM BBRE

Prva lekcija skepticizma: Porediti bilo koga sa Hitlerom, je želja da se napravi paralela sa negativnim likom u našoj svesti. Spin izjava, izumitelja skepticizma, naravno Britanaca je aktuelna kao i sneg što pade kad vreme nije, biće ga još danas, ali sutra ne.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonston rekao kako mu je muka od pomisli da lider Rusije Vladimir Putin likuje zbog Svetskog prvenstva u fudbalu.

STOKA

foto Gettyimages/Stefan Rouseeau

Džonson je na sednici odbora za spoljne poslove Britanskog parlamenta se složio sa laburističkim poslanikom da je Svetsko prvenstvo u Risiji identično Hitlerovoj upotrebi Olimpijskih igara 1936. kao propagande za nacističkog režima, preneo je Asošijeted pres.

"Mislim da je poređenje sa 1936. sasvim ispravno. Mislim da je mučno misliti  kako će Putin likovati  na ovom sportskom događaju", ustvrdio je Džonson.

Velika Britanija zbog trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, ali će engleska reprezentacija igrati.

Džonson je rekao da britanska Vlada ne podstiče navijače da ne idu na prvenstvo, ali je je zabrinuta za njihovu bezbednost. Zvaničnika u ambasadi u Moskvi nadležnog za bezbednost navijača je sa još 22 diplomate Rusija proterala kao uzvratnu meru na proterivanje ruskih diplomata iz Londona.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je zastrašujuće što Boris Džonson predstavlja nuklearnu silu.

“Bilo kakvo poređenje naše zemlje, koja je izgubila milione života boreći se protiv nacista, koja se protiv neprijatelja borila na sopstvenoj teritoriji, a potom oslobodila Evropu i nacističku Nemačku je apsolutno neprihvatljivo“,

Jedan "covek" je davno rekao "Zasto vidiš trn u oku brata svog, a trupac u svome ne osetis."

Kako bi tek na izjavu Džonsona  predstavnika jedne velike kolonijalne sile, vreagovao  Bernard Montgomeri, britanski vojni heroj, poznat i po jasnoj poruci svojim zemljaciima:"  „Prvo pravilo, na prvoj stranici knjige ratovanja je – ne napadaj Moskvu.” Biće da Džonson nije pročitao  knjigu i gura svoju zemlju u sukob sa Rusijom.

Uz duzno postovanje svih i prava da kažu šta im je volja, istoriji i istini se ne može uvek podvaliti.

A g-dina Džonsona valja podsetiti  i na istorijski aspekt veza fudbala sa Hitlerom.

Podsećanje ne škodi,  nekome prija a nekome smeta.

14. maja 1938. fudbalska reprezentacija Engleske gostovala na tom Olimpijskom stadionu u Berlinu. Pred 110.000 navijačca salutirala je nacističkim pozdravom pred početak utakmice. Nenmačka –Engleska. Čuveni Stenli Metjus (Stanley Matthews) odlikovan titulom Sir je bio medju njima!? Ekipa Derbi Kauntija (Derby County) je u Nemačkoj 1934. godine na sve četiri utakmice salutirali dizanjem ruke!?

Golman Dzek Kirbi (Jack Kirby 1917-1994) je jedini odbio i pored svih pritisaka britanskih diplomata da podigne ruku i pozdravi sve nacističkim pozdravom !

Uvek se na pravom mestu bude jedan pravi džentlmen Englez!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas