Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OLUJNI VETAR, KIŠA I GRAD "ČASTILI"DEO VALJEVA Featured

1oluja kisa grsd

Oko 17 sati centar Valjeva, Peti puk je zaobiđen, zahvatilo je olujno nevreme, praćeno obilnim padavinama, a  par minuta i sitnim gradom.Oluja je trajala 15-ak minuta.

grad 3

grad 5

 Po  toliko puta viđenom scenariju lišće ogromna količina vode, i otpad  sa ulica začepiliu  odvode za kišnu  kanalizaciju, i ulice su neko vreme bile "plovne".

Olujni vetar je doneo oblak ,koji sručio ogromu  količinu  kiše", 10 litara po kvadratnom metru je palo za 15-ak minuta, a "jagode na torti" su bile kuglice grada, koji je "tukao"  najviše po Jadru.1grad jul 18 22

1grad 1

Gradac je "podivljao" a Kolubara je za tili čas promenila boju iz svetlo čiste u boju"oranja".Kiaša je lila u svim smerovima tako da su mnoge kuće prokislem a ima i stradalih  krovova od grada.

Po ugledu na lekare na pasivnom dežurstvu Centar za obaveštavanje i uzbunjivanje bi mogao da deluje, umesto što svake srede u mesecu pušta ozvučeni neuartiklusani glas da nerazmljivim rečima, zbunjuje građane. Obaveštenje   o nevremenu što se sprema prosleđeno u JKP Vidrak ili Vodovod imalo bi za posledicu efikasnu akciju radnika na pasivnom dežurstvu. Sa potrebnom opremom i grabuljicima još dok traje nevreme slivnici bi bili očišćeni. Građani bi izbegli nevolje, a saobraćaj ni jednog trenutka ne bi bio usporen i zaustavljen. 

Olujno nevreme  je mimiošlo Peti puk. gde je tek oko 17.30 sitna malo pokupila prašinu. Od Gorića ka Popučkama,  Lukavcu i   Divcima takođe je bilo tiho i bez oluje.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas