Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OLGA DANILOVIĆ CARICA MOSKVE! Featured

olga danilovićFoto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Najmladja teniserka u istoriji belog sporta Srpkinja Olga Danilović(17), kći legendarnog košarakaša, bivšeg predsednika KK Partizan i danas predsednika KSS  Saše Danilovića, i Svetlane, sportske novinarke RTS-a,  u 14,53  posle 143 minuta žestoke borbe je osvojila svoj prvi   WTA turnir u Moskvi.

Danilovićeva je ušla u istoriju kao prvi "laki luzer" i prva teniserka rođena u 21. veku koja je osvojila WTA trofej.

Srpkinja je u spektakularnom finalu sedamnaestogodišnjakinja savlada  Anastasiju Sregejevnu Potapovu  dvoipočasovnog maratona sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (1), 6:4.

Potapova je pobedila Olgu u svih 5 mečeva i juniroskoj konkurenciji, a danas u najvažnijem meču karijere Danilovićeva je posle niz veleobrta srušila "nepobedivu"  osvojija svoj prvi WTA turnir kao profesionalka.

Olga je tako ispisala novu stranicu teniskog sporta.  Na WTA turiru u Moskvi  eliminisana je u kvalifikacijama,  ali je kao "srećna gubitnica" stigla do glavnog žreba.

Usledile su senzacionalne partije. Redom su "padale" Ana Šmidlova, Kaja Kanepi,  Aleksandra Sasnovič, iz Top 100, uključujući i desetu teniserku sveta Juliju Gerges.

Danilovićeva je protiv Potapove igrala tinejdžerski hrabro i agrrsivno,   praveći pri tom i brojne  greške. Propuštala je brejk prilike, vraćala rivalku u život, ali je uspela da preokrene posle 0:40 na 1:4 i dboje prvi set. Pregrmela je krizu posle propuštene meč lopte, i konačno preokrenula 0:40 na 3:4 u trećem setu, za  trijumf  i  prvu WTA titulu u karijeri. Tokom celog turnira Olga je pokazala izuzetnu mentalnu snagu i  psihološku moć a ima samo 17 godina i nepunih osam meseci-

Olga je zahvaljujući uspehu u Moskvi već  112-a  na svetu.

Za radost i ponos Srbije stigla je naslednica Ane Ivanović i Jelene Janković

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas