Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PREDSEDNIK OSVAJAČA DUPLE KRUNE U GRČKOJ FC PAOK IVAN SAVVIDIS JE VALJEVAC Featured

 1vlada d 2Valjevac, zaljubljennik u fotografiju,snimanje, montažu, enigmata, trenutno penzioner Voja Dodevski možda bude i spasilac valjevskog fudbala.

Proteklih 10-ak majskih dana Voja je na Egejskom moru okupirao pažnju fanova grčkog fudbalskog šampiona solunskog Paoka.

Voju Dodevskog i predsednika FC PAOK Ivana Savvidisa kao da je rodila ista majka, liče kao jaje jajetu.

U dalekoj Grčkoj na obali Egejskog mora u prelepom Polihronu, selu kome bi većina srpskih gradova mogla pozavideti, turističkoj meki sa bojama mora kakvog gde retkog da ima, Voja sa suprugom Dragicom uživa u Suncu, nestvarnim bojama  bistrog i čistog mora, ali i velikoj   pažnji Grka.

Savvidifoto fc PAOK.

Grci Voju presreću na ulicama Polihrona i okolnih letovališta do kojih rado prepešači i po 10-ak kilometara. Uz osmeh prilaze traže da se fotografišu,  autogram, pitaju ga sve i svašta, najviše naravno o Paoku.1vlada d

Sreća moja da  većina zna srpski, jer ovde se Srbija leti preseljava, a Grci su mudar narod i brzo uče naš jezik.Kad im objasnim da nisam Ivan nego Voja iz Srbije,  malo zastanu. Ali sada "kao Ivan i predsednik crno belih" deo sam Paokare iz Soluna, a  crno beli iz Grčke su bliski sa bratskim  našim Partizanom. Bez obzira što se radi samo o neverovatnoj fizičkoj sličnosti Ivana i mene, Grci su kao i mi, dobrućudan i veseo narod, i iskreno nas vole, i rado se upoznamo i popričamo u svemu i svačemu. Naravno fudbal dominira iako sam baš nefudbalski čovek.

Saznajemo da postoji mogućnost da lično upoznate svog dvojnika iz Soluna.

"Naš novi prijatelj Nikis Makris iz Polihrona je već napisao pismo predsedniku FC PAOK Ivanu Savvidisu. Sve do detalja je pojasnio. Pozvali smo ga da sa FC Paok  naredne godine bude gost Valjeva, povodom 100 godina fudbalskog kluba, kome moram priznati danas ime ne znam."

Ovog leta je veliki jubilej pola veka od ulaska Metalca u Drugu ligu(1969) tadašnje SFRJ.

Drago mi je da to čujem, a bio sam mlad i tada sam ozbiljno pratio fudbal. Ako se ne varam znam da su igrali momci iz Valjeva, Đurica, Žile Janković, Raja Lazić, Tekir Paunović, Žile Prodanović, Gnjeca Perović, Mića Petković, Parfem, Vladika Džons...

Sećanje vas odlično služi mogli biste posle upoznavanja sa prvim čovekom FC PAOK, da saznate kako je on uspeo posle 38 godina da vrati titulu u Solun, pa da pomognete, zašto da ne kao i predsednik valjevskom fudbalu, koga karcinom propadanja razara godinama unazad.

"Iskreno ne pratim valjevski fudbal, i ne poznajem u kojim relacijama je danas. Čak ne znam ni ko igra, ni ko ga vodi, ali čujem samo da nije dobro. Ako budem imao čast da upoznam Ivana Savvidisa, zamoliću ga bratski da me posavetuje šta nam valja činiti. Jedna smo vera i iste su nam boje Paok i Partizan, zar ne" podseća na kraju razgovora s povodom Voja Dodevski, danas posle 10-o dnevnog aktivnog odmora sa suprugom Dragicom pored sunačnog Egejskog mora na putu u svoje Valjevo.

Politikantski nametnuta štetočina predviđena za jednokratnu upotrebu traje od 12.jula 2012.godine,

FC PAOK je čekao 38 godina titulu,a pre koju nedelju i Kup Grčke.

Pre pola veka polovinom jula 1969.Valjevo je dobilo drugoligaša u fudbalu FK Metalac

Pred kraj maja ove 2019. pojavio se u sred Sredozemnog mora valjevski Ivan Savvidis.

A u nedelju 2.juna u Park Pećina stiže Sloga iz Petrovca na Mlavi, da se od 17,30 bori  sa mutantom sa Kolubare za goli život i opstanak u Trećoj ligi, dve crte ispod lige u kojoj je kako tvrdi Vranjanac "recko" 20-30 utakmica namešteno, za kladionice i ko zna još koga.

A biće da se zna zbog koga i zašto.

Pobeda davljenicima donosi opstanak, a poraz valjevskom mutantu zonu Kolubare i Mačve, sela oko Šapca, Uba i Loznice, ali i po neki klub sa ugledom i tradicijoim poput Ribnice, Spartaka, valjevskog Radničkog, Zadrugara...

Tužno, žalosno i tragikomično bi bilo da  mutant danas ispadne iz Treće lige, a da na poziv Voje Dodevskog valejvskog Ivana Saviddisa, slavni Grk dovede FC PAOk, u svoj grad.

Nebo nešto poručuje ovih dana iz  tmurnih i kišnih oblaka kao da najavljuje da će se crne slutnje obistiniti.

Biće kako bude, ali uvek posle oluje i kiše, i ko zna još kakvog kijameta stiže Sunce.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas