Menu

zaglavlje

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"BELI MANTILI"I NAROD KUBE ZNANJEM I LJUBAVLJU RUŠE KOVID-19 Featured

va kuba vakcina foto sputnjik

foto Sputnik Srbija se na svoj način bori sa pandemijom korona virusa, a kako to rade Kubanci nije loše videti i čuti.

Pored lekara i medicinskog osoblja u gradovima i varošima u časnoj misiji struke,spremnih da žrtvuju svoj život za spas svog naroda, svedoci smo prečestih medijskih obraćanja. Svakodnevno u tv presicama lekara u prestonici, i takođe uredno napadnim obraćanjima predsednika države-"ponosnog brata",a i na lokalu se vrte slične medijske kampanje.

1VA SS ZAPAD ISTOK

Za valjevske ponekad znaju da budu tragikomični nastupi "konrada" konačno i zadovoljnog. U pomoć pristigoše braća Rusi da za početak dezinfikuju Opštu bolnicu Valjevo i ostale zdravstvene ustanove u gradu.

Mionica se na drugi, svoj način, bori protiv "nevidljivog". Prisutna je posvećenost i pozitivan pristup pre svega i interesu Mionačana  Bobana Jankovića, dok o Ubu i Lajkovcu ne treba trošiti reči. O situaciji  u Osečini i Ljigu  sve govori podatak da nema pozitvnih na korona virus.

U "komšiliku" na Kubi kao i u većini zemalja na planeti radi se drugačije.

VA C 19 KUBA

foto Sputnik Priča Sputnjika kako Kuba u ovim danima pojačane nervoze i nametnog straha, živi drugačije uliva  optimizam i veru običnom čoveku da se nevidljivi protivnik može pobediti i bez prisile i policijskog časa..

 Danas nema osnivača Trećeg sveta Pokreta nesvrstanih Kastra, Nehrua, Tita, Nasera, Sukarna, Nkrumaha tvoraca principijelne politike nezavisnosti, nemešanja, slobode, i miroljubive koegzistencije.

Kuba i bez Fidela Kastra u eri Nato zla što od svog nastanka 4.aprila 1949. širi zlo i pošast po svetu, ne odustaje od politike Pokreta Nesvrstanih, ozvaničenog u Beogradu septemba 1961. godine,

Pod američkim sankcijama šest decenija Kubanci po mnogo čemu, a pre svega  po ljudskosti, znanju i ljubavi su lideri planete,

Objave "Interferon Alfa 2B leči virus korona“  povodom čudotvornog kubanskog leka preplivile su  socijalne mreže širom sveta.

Kubanski predsednik Migel Dijaz Kanel, na svom tviteru je napisao da Kina koristi interferon u lečenju Kovida-19, ali ovo nije ni univerzalni lek ni vakcina, već antivirusno sredstvo koje pomaže pri lečenju obolelih pacijenata, piše Sputnjik.

Interferón alfa 2B: El medicamento cubano usado en China contra el coronavirus. Nuestro apoyo al gobierno y pueblo chino en sus esfuerzos por combatir el coronavirus. #SomosCuba https://t.co/uqvFuv6hOe

— Miguel Díaz-Canel Bermúdez (@DiazCanelB) February 7, 2020

U jeku pandemije Kuba se nosi za zarazom bolje nego mnoge zemlje u svetu. Od 11 miliona stanovnika na ostrvu je registrovano svega 457 zaraženih i 12 umrlih.

Novinarka Sputnjika Jelena Milinčić je razgovarala sa Mišelom Moralesom Saurom iz kubanskog grada Trinidad o  tajni ovog leka. 

Interferon alfa 2B nije lek protiv korone, ali je dobra preventiva.

„U kubanskom gradu Trinidadu su otkrivena prva tri slučaja virusa korona na ostrvu. Doneli su ga italijanski turisti. Ljudi su odmah reagovali i otišli u bolnicu a zatim su izolovani sa svojim porodicama, ali onima   koje su kontaktirali.  Nemaju simptome korone ali su bili u kontaktu sa osoma poztivnim na korana virus. Na raspolaganju su im  turističke vile i 24 sata su pod nadzorom lekara i policije da se ne bi desilo da neko proba da izađe, mada se poštuju karantin“.

Mišel objašnjava kako se lekari bore protiv bolesti.

„Mi imamo Interferon Alfa 2B o kome se mnogo priča u štampi ovih dana jer kažu da leči koronu. Takođe imamo i neke homeopatske preparate koje se daju zdravim ljudima, ali koji su u rizičnim grupama, da im poboljša imunitet. Infektolozi kažu da se interferon daje i rizičnim grupama kao preventivno sredstvo i da smo zapravo upravo zbog toga uspeli da zaustavimo širenje virusa“

Kuba je ponosna na svoje lekare Reč „izolacija“, na Kubi ima drugi smisao. Zemlja se već  61 godinu bori sa međunarodnom blokadom i  ne može da uveze potrebnu medicinsku opremu.

Dok Amerika ne  ukida sankcije ni u vreme pandemije,  Kuba  pomaže svetu a već dve nedelje kubanski lekari su u  Italiji, Andori, francuske zamorske teritorije Gvadalupe ili Martinika i nekoliko latinoameričkih zemalja.

„Ponosni smo na naše kubanske lekare, na njihovu posvećenost i solidarnost. Svake večeri u 9 celo ostrvo aplauzom čestita medicinskim radnicima i svima onima koji nam pomažu da izađemo iz krize“, kaže Morales Saura.

"Reč „izolacija“ na Kubi nije nova. Na Kubi nema  policijskog časa, ali,  građani poštuju mere ministarstva zdravlja.

VA C19 KUBA 4

foto SputnikZatvorene su škole, teretane i diskoteke, a restorani rade sa ograničenim radnim vremenom. Na ulici nema mnogo ljudi, jer poštujemo savete stručnjaka, ali nemamo osećaj velike opasnosti. Ja imam mnogo prijatelja i u Španiji i u Italiji i vidim da se nalaze u užasnom psihičkom stanju. Prestrašeni su. Ovde nije tako. Ako treba da izađemo — izađemo, nosimo maske, ali život teče dalje. Oni mi svi pričaju kako su kao u zatvoru i u pravoj depresiji. Možda je razlog što mi nismo toliko negativni to, što nema mnogo obolelih, ali pravi Kubanac je veseo čak i u najgoroj situaciji”,  ponosno ističe Mišel.

Možda kubanski izum, Interferon, nije sredstvo koje će spasiti svet od pandemije, ali poverenje i pozitivnost  imaju svoje dejtsvo.

Od Kubanaca  možemo naučiti mnogo o solidarnosti, a najviše o tome kako da i u ovim teškim trenucima ostanemo pozitivni, konstatuje  novinar  Sputnjika Jelena Milinčić.

Kubanci iako pod američkim sankcijama bez kraja potvrđuju koliko su sjajna nacija intelegentnih i sposobnih ljudi. Kubanski naučnici ne šalju bombe i ne ne ubijaju ljude, Svom narodu i svetu šalju  bombone ljubavi koje leče.

Hvala Kubi na tolikoj ljubavi koja se širi svetom

Živela Kuba!

VA COV 19 KUBA

foto SputnikA mi u Srbiji smo luderi u trajanju policijskog sata. Lek za nervozu, ljutnju, strah zbog predugog boravka u zatvorenom prostoru je i smeh. 

Kako  piše Njuz net "Srbiji preti nestašica sati neophodnih za spovođenje policijskog časa, saopštili su danas stručnjaci sa Instituta za vanredno stanje i ograničeno kretanje iz Sremske Kamenice"

Čeka nas novih 60 sati policijskog časa. 

Nema nam druge,  glavu gore, hrabro napred proćiće i  ova 60-ica, idemo  napred do pobede ! 1VALJEVO ZAPAD 3

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas