Menu

zaglavlje

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA SVETU U IZBORU AKADEMIJE "LAUREUS"

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA …

Foto: JAVIER SORIANO / ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NEODGOVORNE NAZNALICE I KREŠENDO MRAKA JAČI SU OD SVAKE “VAKCINACIJE” Featured

valjevo maj opstina1

Septembar je na izmaku, a od svih radova na početku jeseni samo vidimo krešendo  sve prisutnijeg  mraka. Čaćšavanja praznim obećanjima je stiglo do granice  apsurda.

Kad se ne od naroda  postavljeni   usude da progovore  ostajemo zaleđeni saznanjem koliko se momci trude da ličnom opservacijom pokažu da im ne pada  na pamet da se mešaju u posao, a stvarno ga  ničim nisu ni  zaslužili da rade.

Funkcijama i debelim platnim kovertama čašććeni  partijski drugovi,  kumovi i prijatelji  za sve pare što im dolaze svakog meseca na ime naknada za biserne besede apsurda,   građanima Valjeva duže od godinu dana uzvraćaju isključivo obećanjima i neostvarenim delima.

Od  dela jedino za sada sija tartan staza   u Parku Pećina, već osuđenom da bude “posečen” na pravdi boga, kao i kneževi Ilija i Aleksa 1804.godine.

Samo da se zna pale su dahije, od Aganlije,  Kučuk Alije do age Fočića, redom. Prkosni i ponosni narod niko nikada pobedio nije. Uvek se iz pepela dizao i vraćao otetu slobodu!

Apsurdna obećanja jača od  bezgraničnog dilentantizma dolaze na naplatu.

Namešteni od muške sekretarice u lokalnoj tezleviziji, do preozbiljnih momaka sa državnom diplomom, su tamo gde se ni u snu sebe ne bi videli.

Većina zalutalij umašlja  da nešto zna. Bez ikakavog reda i smisla  koriste ničim zasluženu, ali ipak  ukazanu šansu da pokažu svoju  viziju neznanja, poslušnost i mraka.

Poneki svojim praznim pričama, umišljaju da se  mrak  neznanja i  bezgranična  količina  neodgovornih izjava, ne može sakriti. Brukaju sebe i prijatelja uz čiju su pomoć uskočili  u “sivu zgradu”.

Neistinama i nečinjenjem  svakodnevno  potvrđuju da im je  obraz đon.

Karakterom  nedostojnim bilo kakvog angažovanja u vlasti potvrđuju da  lično neznanje i bezočno kršenja  svih zakonskih normi, nesvesno oslobađa  prostor  za delovane   kriminala što buja.

“Vakcinisanje” kriminalaca  u svim sferama života je prioritet, i to na nivou  vakcinacije  od nevidiljvog  korona virusa.

Pustošenje vidljivih  vidimo svi, ali kriminalcima, pedofilma, štetočinama i parazitima nikako da  stignu pozivi iz  tužilaštva  i sudova. Nema razloga za upiranje prstom  u policiju što ih ne hapsi. Policija  postupa isključivo po nalogu nadređenog tužilašva i suda.

Svet sporta je za razliku od drugih sfera života  koliko toliko vidljiviji i pristupačniji. 

Valjda i zbog onoga, daj narodu "samo hleba i igara"

Pored rijatlija, nametnutog užasa primitivizma bezgranično ograničenog polusveta, sport je bogovska stvar za nadu u bolji život,  ma koliko bio korumpiran i kriminalizovan.

Veče posle Krstovdana, prekrstismo  se levom i desnom rukom, baš zbog fudbala, u gradu Valjevu maksimalno najprovilegovanijeg sporta, iako zaslugom krminalaca i štetočina svedenog na nivo zabave za društvo sa gajbom “zaječarca” ispred seoske prodavnice.

Moldavski Šerif je na "Bernabeu# u sred Madrida priredio snezacijuu veka. Ove noći srušio je  kraljevski Real. Sebasitijam Til, luksemburški šerif pribušio je Kurtou “sa centra” za  do sada nikada viđen, pad simbola Madrida!

Posle Steaue ovoprostorske Crvene zvezde  Stari kontinent je izgleda rešio da pokori  treći istočnoevropski klub sa zvezdom u u grbu, odnosno značkom šerifa.

Na ŠERIF moldvaski valja se ugledati, ali to nije ni malo lako, jer ŠERIF ne može biti svako!, iako ih ima ko pleve, samo u pokušaju.

Hrabrost je put da se pod pritiskom dobije milost, stara je i dobro poznata mudrost.

U odnosu na prepovlašćene, jasno ko dan miljenike vlasti, iako ispred svih u valjevskom svetu sporta,  VK Valis je "čašćen"  pred početak sezone u srpskoj vaterpolo  Super ligi, da igra naredna dva meseca umesto u svom bazenu u SRC Petnica, u komšiiluku  u Lajkovcu. Jer valja popločavati, nek bude  500 kvadrata za "samo"dva meseca!?

Iako vezanih, očiju,  ruku i nogu, valisovci ne odustaju od borbe!

 Hrabro su napravili pritisak, da li bez efekta.

Javnim saopštenjem upućenim izgleda samo proroežimskom medijima ističu da njihov  stav o potrebi igranja  u Petnici “ nije usmeren ni protiv koga lično, već da je to samo  puki apel za saradnju i vapaj za pomoć jednog “malog” Valisa, pred sezonu  borbe sa vaterpolo “aždajama”.

“Na žalost, okolnosti su takve da jedini valjevski superligaš nije imao sreće da “bira” u kojoj sezoni će debitovati. Sigurni da niko iz Grada Valjeva i UFK Valis nema namere da trenutnim radovima na poboljšanju uslova na bazenima u Petnici “ugrozi” trenažni proces i start VK Valis u  Super ligi”, pojašnjavaju valisovci svoj stav,

“Smatramo da su sportisti dužni i u obavezi da uvek govore, jer samo tako će i  sport  učiniti boljim. To niko ne treba da shvati kao kritizerstvo, već kao ideju i smernicu stručnih ljudi predanih sportu, zarad zajedničkog cilja za svu decu, naše buduće šampione. Misija svakog sporta, kluba,  trenera i konačno  sportiste je  pomeranje granice ka boljem. Smatramo da su gradonačelnik i njegov tim zadužen za sport razumeli na pravi način taj naš apel i vapaj za pomoć, jer su i sami bili uspešni sportisti i treneri. Priča o sportu nije, i nikako ne sme biti, usmerena ka pojedincima. Timski rad je veoma bitan i često odlučujući faktor za ostvarenje uspeha i izvanrednih rezultata”, smatraju u VK Valis svesni da sad  svaka reč o zatvorenom bazenu u Valjevu, ima svoju težinu u značaj.

“Činjenica je VK VALIS treba da debituje u državnoj vaterpolo eliti, ali NE TRAŽIMO “krivce”, već samo otvoreno govorimo o novonastalim okolnostima  problemima sa kojim se klub trenutno suočava. Verujemo da će radovi u SRC Petnica biti završeni u dogovorenom roku i da ćemo zajedničkim snagama, svi mi koji volimo i živimo za sport i mlade sportiste, izvući poruku iz ove priče i izaći jači” diplomastki dr Nebojša Stojaković.

U Valisu su ipak zadovoljni  zatečenim u tek izgrađenom “komšijskom” objektu u Lajkovcu, u potpunosti neprilagođenom za vaterpolo, ali izahvalni  “od srca Opštini Lajkovac i njenom rukovodstvu, spremnom da pomogne  da VK Valis i prebrodi nedostatak osnovnog uslova za trening – bazena.

A  ministaros, komisijaši, i ko li već još u bolumenti nestručnih i nespisobnih,  za  neznanje i lično brukanje na svakom koraku primaju platu. U najavi je  “popločavanje“, a biće i "varenja"oko  bazena, ponovo podsećam na rok od "samo" dva meseca!?

Za prvu godinu i još koji mesec od sportske infrastrukture završeno je 1000 kvadrata kvalitetne tartan staze u Parku Pećina. Nezavršen je objekat “Partizana” kod Stare zelene pijace. Košarkaško igralište na "Zdravljaku" se ograđuje  žicom, posle asvlatiranja i postavljanja  ivičnjaka. Trbina sa sve ukasrnim kamenim zidom ke izlevena, a trojka  trojka" izvođača radova na zemlji nema pojma da je rok za zaršetak "zeatra apsurda" 9.oktobar. Konačno umesto Elanovih posle skoro  pola veka, u halu sportova 15,septembar stigoše dva koša sa FIBA licencom, akumulatorima, i samo jednim na tablama  nakačenom  za sada   semaforom u funkciji.

I ništa  više od izbora u junu 2020. do danas!

Što bi narod rekao od koga je i dosta je.

Ali ko se danas služi razumom,  hrabar je čovek,  pobediće, i pokazače  da može da bude i šerif,ne onaj moldavski, već valjevski!

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas