Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"OAZOM" POČEO 8.VALJEVSKI FILMSKI FESTIVAL Featured

 VFS214 1

Osmi  festival kratkometražnog igranog i dokumentarnog filma pod pod sloganom “SADA I OVDE” u  valjevskom Bioskopu  85  otvoren je  igranim filmom Oaza  Ivana Ikića (dobitnik nagrade ”Europa Cinemas Label”na filmskom festivalu u Veneciji), i srpski predstavnik za nagradu Oskar.

 “Festival se nakon  online izdanja 2020,   održava  se  pod sloganom "Sada i ovde" sa željom i nestrpljenjem da se ponovo okupimo u bioskopskoj dvorani i da zajedno u sadašnjem momentu zaronimo u svet filmske magije” porućila  e na otvaranju festivala Marija Maksić.

Publika će videti  šest dugometražnih filmova u revijalnom programu i 17 kratkometražnih igranih filmova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u konurenciji za  nagradu "Leman" i nagradu "Mladi autor" namennju  najboljem montažeru.

 Nagradu "Slobodan Golubović Leman" dodeljuje žiri mladih autora u sastavu: rediteljka, producentkinja i scenaristkinja iz Hrvatske Ivana Kragić, Ivan Marinović, scenarista i reditelj poreklom iz Crne Gore i Stefan Đorđević, reditelj i prošlogodišnji dobitnik nagrade "Leman" za film "Poslednja slika o ocu".

VFS212

 Nagrada "Mladi autor", dnosi pobedniku novčanu nagradu I  i delo  valjevskog slikara Miodraga Pešića, ove godine se dodeljuje najboljem montažeru, a odluku o pobedniku doneće filmski umetnici iz Valjeva koji žive i rade u inostranstvu: reditelj Zoran Đorđević i fotografi i snimatelji Dušan Đorđić i Nenad Stevanović.

Druge večeri Valjevskih filmskih susreta  u  Bioskopu 85  prikazani su filmovi   mladih autora iz regiona: "Zašto ne zaplešete" Isidore Ratković, "Sve je dobro" Ružice Anje Tadić, "Između dva neprijatelja" Marka Crnogorskog, "Ni na nebu ni na zemlji" Borisa Simića, "Jad" Stefana Teofilovića i "Bambilend" Danila Stanimirovića.Takođe si gledaoci vidlei  dokumentarni film "Potreba za mržnjom" Filipa Čolovića,  dobitnika nagrade za najbolji dokumentarni dugometražni film na Martovskom festivalu.

U okviru pratećeg programa, na fb  stranici Valjevskih filmskih susreta, biće organizovane i dostupne za praćenje filmske tribine: „Sloboda u debitanskom filmu“ i „Mogućnosti eko filma“. Moderator tribina je Sara Arsenović.  

Valjevska kulturna mreža u saradnji sa udruženjem Dok Srbija organizuje  jednodnevnu radionicu. Zanteresovani za dokumentarni film  imaće priliku da  prošire znanja, i da se posavetuju sa vrsnim stručnjacima iz ove oblasti.  Valjevski filmski susreti neguju stvaralaštvo mladih filmskih autora iz regiona i podstiče  filmsku edukaciju, i razvoj mlade publike i interesovanje za regionalni autorski film.

Festival organizuje Vakum u saradnji sa MMf Avantura i Centrom za kulturu Valjevo, a podržali su ga Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Valjevo.

VFS211

 Na  otvaranju festivala upućen je poziv i posetiocima, ali i  Valjevkama I Valjevcima  da se uključe u dve humanitarne akcije.

Ispred Bioskopa 85 postavljene su  kutije, za  slatkiše namenjene mališanima, u akciji kreativne radionice "Iskra",  dok je druga za  doniranje  novac za lečenje mladog dramaturga Luke Kurjačkog.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas