Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

„IGRE BEZ GRANICA“ NA IZBORIMA „VAR“ I ISTINU O (NE)LJUDIMA I NARAVNO SUNCE Featured

radjevo selo glas kutija Tragedija u Aleksinačkim rudnicina nije pomutila slavlje na  samoproglašenju predsednika SR Srbije o pobedi na izborima,  i osvojenih 120 mandata za koaliciju SNS-a.

Republička izborna komisija objavila je sinoć preliminarne rezultate parlamentarnih izbora u Srbiji. Rok za objavu konačnih rezulata je 7.april u 20 sati, a rok za  konstituisanje  parlamentarne Skupštine je 7.maj.

Pobednik predsedničkih izbora je Aleksandar Vučić. Za drugi mandat Vučiću je poverenje ukazalo  2.136.519 građana, odnosno  58,55% od ukupno izašlih. 

SNS je ostao „kraći“ za 350.000 glasova u odnosu na prošle izbore.

Za  beogradsku Skupštinu opozicija i dalje nema većinu, ali konačno posle dva dana muka oglasio se Dragan Đilas.

Zajedničkim nastupom opozicionari su pokazali da su se konačno dozvali pameti. Pokušaće  u „produžecima“  da „pretrče“  SNS  i Dačića za koga Mihajlovićka „hrabro“ tvrdi da neće biti premijer Srbije.

Za vlast je u Beogradu glasalo 412.00 a za opoziciju  480.000 glasača.

Žalbe kako kažu u opoziciji „zbog utvrđene krađe“ doneće nove dopunske izbore ne malom broju Beograđanki i Beograđana.

Dok su svi ćutali Ćuta nije. Odvažno je iskazao šta misli o pobedi  Vučića. Prvi na listi „Moramo“ je po zatvaranju birališta i obraćanja Aleksandra Vučića upozorio   samoproglašenog pobednika da rezultate izbora saopštava RIK, a ne on, na osnovu kako reče „uzoraka nekakve privatne firme“.

„Rik nije kafana da je zatvaraš kad hoćeš. Rik je državna instituacija u obavezi da saopšti izlaznost i važeće glasove i ko je za koga glasao. Izašlo je 4 milioina ljudi. Glasalo se do pola devet, devet, kako im je bilo volja. Cirkus, je šta se sve dešavalo u danu izbora. Hoćemo da vidimo  ko je tu i koliko krao. Naše glasove ako zatreba branićemo na ulici“, nedvosmilen je prvi na listi kolacije „Moramo“ Aleksandar Jovanović Ćuta juče sa istomišljenicima pred zgrado RIK-a, da upita RIK-ovce čemu i zašto zid ćutanja.

 Da li će se i opozicionari kao i onih 120 sa liste SNS-a, zadovoljiti  poslaničkim platama, klopom i pićem u poslaničkom restoranu za dž, ili će biti opozicija kakva Srbiji stvarno needostaje, videćemo.

Sinoć se konačno i RIK oglasio i potvrdio pobedu novog starog predsednika Aleksandra Vučića.

Potivkandidata, iz aviona se videlo, da je general Zdravko Ponoš, takođe „dođoš“ i tatotalni autsajder, Vučić  je potukao do nogu.

Da se neko od „selektora“ opozicije setio pa za kandidata stavio košarkaškog boga Dejana Bodirogu,  pitanje je ko bi danas bio predsednik SR Srbije.

Biće da se Đilas umesto da kompletnu opoziciju ujedini, poigrao sa poverenjem  naivnih birača.

Častio je  Vučića pobedom, odlukom da Ponoš bude  predsednički  kandidat.

Ostaje mu da, sa najiskrenijim ratnikom Ćutom, i  da li konačno oposuljenom opozicijom,  Borisom i Dulom i naravno Milicom Zavetnicom, Dverima,  POKS-om... danas se izgleda dozvaše pameti, možda čak, izgleda  niz vodu puštenim “  Dačićem u mrtvoj  trci ipak pobedi u  Beogradskom maratonu“.

Ganugula u dresu  SNS-a je „na izborima za Grad Beograd na osnovu 100% obrađenog materijala je izgubio izbore tvrde u  DS.

Novi Beograd je  jasno ustao protiv diktature”  objavio je Opštinski odbor Demokratske stranke Novi Beograd,

Opozicione liste „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i  „Moramo“ pobedili su Srpsku naprednu stranku i SPS na najvećoj beogradskoj opštini.

Prema rezultatima izbora, izvor DS, opozicione koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i „Moramo“ su osvojili zbirno 40,11% glasova, dok su stranke vlasti SNS i SPS osvojile 38,07 odsto građana. Rezultati izbora u glasovima pokazuju da su na Novom Beogradu stranke opozicije dobile ukupno 49.560 glasova, a  stranke vlasti  47. 030.

Nije Novi Beograd usamljen.

U Valjevu od skoro 48.000 izašlih na birališta, око 27.000 nije, evidentan je pad broja glasača za SNS  16.640, odnosno 34,77%). I  sa SPS.om danas  žestokim oponemetom da su bili lokalni izbori već bi bili bivša vlast.

Ali i ovo boli!

Ujedinjeni za pobedu Srbije su u Valjevu osvojili su 8.093 glasa (16,91%), SPS 6.882 (14,38%), „Nada“ 3.527 (7,37%), Koalicija „Moramo“ 3.355 (7,01%), „Dveri“ 2.493 (5,21%).

Lokalci su sa  1.232 glasa u 2020. godini napredovali do  3.555 svojih pristalica!

Ponosno ističu da se bore za sve građane Valjeva.

Branili su kako kažu na biračkim mestima glasove svojih sugrađana. Šokirani su saznanjem da su ih na  izborima u Valjevu sačekali nesređeni birački spiskovi, nespremni, ponegde i nepismeni predsednici biračkih odbora,  „moda“  da u selima na desetine „bolesnika“ glasa od kuće, uz „specijalitet“  članova biračkih odbora u SNS prsulcima, mobilni telefoni, nepotrebne gužve i nered na biračkom mestima.

Dokaz haosa je ponavljanje glasanja na 11 biračkih mesta, i razumevanje za RIK što je u nedelju priznao da čeka rezultate.

Lažna slika o dominaciji SNS šire mejnstrimaši i fejknjuzeri sa nacionalnom frekfencijom širom Srbije. U Gradu na Kolubari oteti valjevski radio, i eks Vidojev mali  ekran tv prijemnika sa Užičkog groblja prednjače.

Odavno uzdrmana strogo kontrolisana lokalna vlast, nikada nije videla,  a kamo li držala kompas u svojim rukama.

Gubitnici tonu li tonu u obećanjima, o otvaranju radnih mesta, buđenju sela, zatvorenommbazenu, hasli sportova... Iz  dana u dan sve dublje su u živom pesku.

Da su „pročitani“ potvrda je i manjak od 7.000 glasova u odnosu na jun 2020.

Valjevke i Valjevci su ih se sve masovnije odriču!

Ai vreme je bilo da konačno pomognu sami sebi!

U sred Rađevog sela iznad Ljubostinje premošćene starom drvenom banderom i granom od jasena, između dva brda u kući  Dragojlovića ljudi su glasali (430 od 740 upisanih).

radjevo selo bandera

Pobedio je Vučić, a i SNS.

 rs glas

Glasači su po želji mogli da  predahnu posle uspona i glasanja, a i da popiju  kafa, a najgladniji  čak i sendvič da  pojedu. Na glasanje nije došao tamošnji Dragan Đilas, ali su stigli mlađi Đilasi. Bistruomni, nasmejani, zaokružiše koga su hteli, i odoše uz pozdrav komisiji i posmatračima sa željom da u zdravlju i sa osmehom dočekaju naredne izbore.

radjevo selo brvno

Dom mesne zajednice u  Rađevom selu odavno je nalik na devastiranu zgradu Radio Valjeva, s tim što ga nisu kao Radio devastirali sns-ovci, već neki pre njih, očigledno neljudi, ma ko da su.

A u Gornjim Nedeljicima svi što uzeše pare za skupo naplaćenu dedovinu i očevinu, nestali i zaboravljeni, dođoše i glasaše za samoproglašenog pobednika, masovno! 

Hladno bi u danu izbora svuda u Srbiji.

Danas prijatnije, vetar i vedrina nebesko plavetnila iznad Valjeva.

Sutra će kažu biće još toplije.

I treba, zaslužili smo sunčan dan, kao sav normalan svet, da nas kad nema ljudskosti, ogreje makar  prolećno Sunce, da nam svima bude toplije oko srca.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas