Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NA SPASOVDAN GRATIS KUPANJE U PETNICI! Featured

PETNICA 2 6 22

Iako je leto požurilo i stiglo pre roka još u maju,  po staroj šemi sezona kupanja u SRC Petnica započela je 1.juna. Prva tri dana svi koji dođu u Petnicu neće plaćati  ulaznicu na bazen, dva dana posle  Spasovdana, posle toga cene će biti  kao lane, potvrdili su iz UFK VALIS!

Bude li posao decenije okončan, odnosno nađe li se finansijer i obezbedi li se 450.000 evra za toplotne pumpe,  sezona kupanja na otvorenom će potrajati do 1.novembra a možda i duže.

pe4tnica src 22jun

Za  postavljanje toplotnih pumpi potrebno je 20-ak radnih dana

Gradska vlast bi mogla da se potrudi i od svojih beogradskih mentora izboksuje potrebna stredstva. Dosadašnaja iskustva ne daju  previše nade za optimizam.

Ali ako se direktor UFK Valis Željko Ostojić "oteo kontroli" i skockao-iskopao projekat, krstimo to kako god, i za trud i istrajnost kapa dole, tako bi i Lazar mogao da samo dojavi istomišljeniku navijačkom šta treba Valjevu, odnosno šta valja uraditi u SRC Petnica, ali  pod hitno!

Posle Uba, sada 30-km dalje i Obrenovac gradi akva park, a Valjevo ima hitnu potrebu za samo 10% ubsko - obrenovačkih infrastruktirnih investicija ove vrste, tokom leta.

Na ovaj način bi io ispoštovan i Vaterpolo klub Valis, najveći reperezent  Valjeva u svetu sporta u Srbiji, a i na prostorima eks YU republika!

1src petnica 2020

Jasno je da Lazar ima važnijih poslova, posle projektovanja i odprojektovanja projeketa Opšte blinive Valjevo, i bačenih u vetar 30-ak mliona dinara, pa muka na skanadalozni projekat SPC sa Kongresnim centrom i partmanima, u najavi je  projektovanja zatvorenig bazena, igrališta sa veštačkom travom, atletske staze, i još nečega na Senjaku. Tu su redovni poslovi asfaltiranja gradskih ulica, potrošnje para za atarske puteve, sad je aktuelna investicija sa senzorima za parkiranje,  a gradnja skupocenih tipskih dečjih igrališta, dok u obdništima nema mesta za 500-600 valjevske dece, traje. Možda do početka nove pkolske godine se "rodi" novo u nekada OŠ Milovan Glišić u Brđanima.

Valja podsetiti, pali su krovni  park iza "socijalnog" obdanište na brdu, a od benizinske pumpe izmedju Sinđelićevog bloka, MIšarske i Železničke ulice nema ništa, kažu "komšije" i sav normalan svet.

Nemcima, daleko im lepa kuća Lazar i društvo, naravno po naređenu odozgo,  daje  sve što požele. Kvazi mediji i pevači nisu  zanemarljiva stavka u trošenju narodnih para.

Očekivati da  Valjevke i Valjevci svojim novcem, kao što su gradili pa nam je oteta  Autobuska stanic, pre  nje SRC Petnica, Dom kulture... časte grad sa još pola miliona evra, kad su u bakalnicama svaki dan nove više cene, u sve što pogledaju, je van pameti.

Profit je merilo uspeha svih što došli iz belog sveta da zarade u Valjevu. Nema ih puno ali jednu, a  dve toplotne pumpe, i po nešto para  pride za solarnu centralu  ne bi osetili Gorenje, Vali, Austroterm...

Dobro bi bilo da se "otvore" i izvođaći svih poslova u gradu, i problem sa pola miliona bi nestao, mada zna se, to jednim telefonskim pozivom rešava najveći od svih navijača u Srbiji. Ali treba stisnuti petlju i pozvati ga. Sad nije zgodno ništa pitati. Preimenovanom centru srpskog sporta iz predgrađa visi tituula, i pored isceniranog napada na sudije pre dve večeri u Pioniru. Tri saopštenja za 3 sata na Spadovdan su najbolji pokazatelj o kakvoj je panici reč.

Videćemo u petak uveče čija gori do zore!

Šta će biti biće, ne treba se nadati pa biti razočaran i pasti u  depresiju.

Šansa je tu, što se Valjeva tiče, mnogo manja nego kada je u pitanju njegova ljubimica.

Vlajvska  vlast i pre njega, već 30 i kusur godina u Valjevu zna samo jedno, da postiže autoglove, a sada su u modi autokoševi!

Vreme za istinsku goleadu  je u svaki naredni trenutak, a 1.novembar, pa makar  i sneg da pada biće dan pliavanja na otvorenom o olimpiskom bazenu u Petnici, bude li ljudskosti i razumevanja. Temparatura vode ugradnjom toplotnih pumpi biće na potrebnih minimum 28 stepeni Celzijusovih.

Možda se i to čudo neviđeno i ostvari!

Sve je kao i uvek u rukama ljudi!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas