Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U OŠ “SESTR ILIĆ” OBELEŽJE POSVEĆENO NASTAVNIKU MILANU KORAĆU Featured

korać m osmehDan valjevske Osnovne škole "Sestre Ilić", za manje obaveštene, i falsifikatore nistorije u pokušaju, škola poput i dalje sa imenima narodnih heroja Nade Purić i Andre Savčića, nosi ime po Valjevkama, sestrama Branki, Nadi i Živki Ilić, heroinama svog vremena, koje su životom platile ideal  vere u slobodu, ljudskost, postojanje lepšeg, boljeg i pravednijeg sveta, u borbi protiv zla tokom Narodnooslobodilačke revolucije, imao je dodatnu svečanost.

sestre ilic va

Otkrivena je  spomen ploče nastavnuku fizičkog vaspitanja  i odbojkaškom treneru Milanu Koraću, delo akademskog  vajara Nikole Romanovića.

mk

Na Dan škole je organizovana i izložba slika učenice četvrtog razreda Teodore Vićentijević, a nisu izostale i odbojkaški susreti generacija  "pete" škole.

Milan Korać je bio nastavnik  fiskulture iz OŠ "Sestre Ilić",  jedinstven  promoter  školskog sporta u Valjevu,  pedagog,  trener  i prijatelj svih kojima je odbojka u srcu, tvorac  brojnih generacija devojčica i dečaka afirmisanih u svetu odbojke, danas  korisnih članova društva. Rođen  u Oreškoviću  kod Bačke Topole, Milan Korać je u Vršcu završio Učiteljsku školu a potom i Višu pedagošku, a  kasnije i  Više trenersku školu. U Valjevu je živeo od  1974. godine sa suprugom, takođe prosvetnom radnicom. Sve vreme je  radio  kao  pedagog fizičkog vaspitanja u OŠ "Sestre Ilić".

Sa odbojkaškim selakcijama OŠ Sestre Ilić decenijama je bio  neprikosnoven  u Valjevu. Decenijama je nenametljivo širio odbojkašku magiju i  učio sve da samo radom i afirmacijom školskog sporta grad na Kolubari  može da bude  neko i nešto u eks YU i kasnije  srpskom svetu sporta.

Milan Korać je bio i uspešan trener  u muškom a zatim i ženskom odbojkaškom klubu Partizan,da bi sa devojkama OK Valjevo izborio drugoligaški status sredinom devedesetih godina na kvalifikacijama  u Požarevcu.

Bio je organizator I učesnik “igara bez granica” a OŠ Sestre Ilić  sa Mišom Teodosićem, Maksimom Kovačevićem, Ksenijom Ilić... je bila najbolja.

Istorijski  uspesi  ŽOK  Srbijanka  u  eliti  SR Jugoslavije početkom ovog milenijuma, su postignuti  zahvaljujući mladim odbojkašicima ponikilim  u OŠ Sestre Ilić, i Milanu Koraću, jednom od osnivača muškog klub VA-014, i ženskog kluba VA-014, kasnije preimenovanog  u ŽOK  Srbijanka 014.

Milan Korać je  bio pionir savremene  odbojke u Valjevu, dobitnik je brojnih priznanja od Nagrade Grada Valjeva, pa redom. Preminuo je je 8. novembra 2020. u Valjeva, asahranjen je po  ličnij želji  u Vršcu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas