Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JULSKI MIŠIĆEVI DANI 26.PUT U MIONICI Featured

monca vojvodini dani 22

Mišićevi dani, ovog leta će doživeti 26-u premijeru. Trajaće od 18. do 24. jula. Pokrovitelj manifestacije je opština Mionica.

Na Mišićevim danima biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i vojne doktrine.

"Mionica je čuvar dostojnog herojskog nasleđa srpskih ratnika-vojnika. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podižemo i spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke. Ovom prilikom  pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u brojnim,  bogato i brižljivo odabranim  sadržajima” poručuje  Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Mišićevi dani su jedan od najposećenijih događaja Kolubarskog kraja. Mioničane i sve posetioce očekuje bogat kulturni, umetnički, sportski i zabavan sadržaj. U ponedeljak 18.jula najpre ćemo požožiti  cveće na spomenik slavnom vojvodi na Mišićevom trgu u 17.30 časova, nakon čega će poštovaoci vojvode Mišića posetiti njegovu rodnu kuću u Struganiku. Od 19.30 časova u Kulturnom centru Mionica je svečanost dodele  plaketa i priznanja. Program prve večeri zatvora  koncert Danice Crnogorčević u 21 čas na Trgu vojvode Živojina Mišića. Organizovane su dve književne večeri,  a gledaoci će videti premijeru  dečjeg filma „Vuk Bobice“,   snimanog  u Mionici  23. jula. Takođe, posetioci će moći da uživaju u monodrami „Lina tvrđa od kamena“ i kabareu „Najveće ljubavi srpskih velikana“. U sportskom delu su predviđeni turniri u odbojci i fudbalu.

Šestog dana manifestacije nastupiće  estradna diva Dragana Mirković. Predviđeni su i koncerti OK BEND i Dula Lušinog sa “No comment“ bendom, u sredu I četvrtak sa početkom u 21 čas.

Za kraj manifestacije predviđen je tradicionalna maskembal polaznika predškolske ustanove „Neven“.

Jedan od najvećih, besmtrni  Vojvoda Živojin Mišić, Slavni vojskovođa  je rođen je u selu Struganik, kod  Mionice, Mišićev dom je kulturno dobro od velikog značaja.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas