Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SILNO POJAČANI METALAC POČEO SEZONU LOVA NA TROFEJE! Featured

kk metalac 15 avgust 22

Shodno najavi sezone za zaborav, Metalac je danas započeo pripreme  za novu, po viđenom na prvom okupljanju,  sezonu iz snova.

Na prvom treningu igračima se obratio trener Branislav Ratkovica, i poručio da predstoji sezona izazova, i ako se kockice slože, pohoda ka neslućenim visinima.

Ruke u buketu  pokliča Metalac je najbolji„ ozvaničili  su početak rada.

Na scenu je stupio „bronzani“ sa juniroskog EP u Izmiru Saša Sević. Održao je svoj čas razgibavanja i zagrevanja do tačke ključanja.

U ritmu „Kaljinke“ rasla je radna temparatura.Već na prvo viđenje bilo je jasno da je ekipa selektirana od atleta, znalaca, odgovornih i ambicioznih profesionalaca. 

Rekli bismo blago,  možda i dosada neviđeno u  Metalcu.

Na  poziciji plejmejkera je novo lice Amerikianac Džordan Dafi.

Dres Metalca  sada i zvanično pripada novoj liniji bekova: Čarlsu Meningu, Altinu Islamoviću i Ibrahimom Durmom.

Na poziciji visokih krila igraće Marko Ilić i Nikola – Riki Stefanović, a nove petice su : Radoš Šešlija Stefan Simanić. 

Pored Rikija Stefanovića Marka Bajića  od stare ekipe su ostali Nemanja Janković i Aleksandar Teofilović. Sa ekipommrade i tri talentovana momka iz Studenta: Viktor Isailović, Miihailo Milutinović i Vasilije Pajić.

Na čelu stručnog štaba je Branislav Ratkovica sa saradnicima Radomirom Simićem, Sašom Milićevićem,  kondicionim trenerom Sašom Sevićem, Mićkom Kačarevićem, i  povratnikom fizijom Božidarom Glišićem.

„Predsezonu smo ovoga puta uradili bolje nego lane" prezadovaljan je trener Branislav Ratkovica.

"Došli su novi momci, mislim da smo odradili dobar posao, i evo danas smo krenuli. Imamo mesec ipo dana da se priprememimo. Pred nam su rad, znoj i suze. Krećemo sa puno elana i dobre energije. Očekejm da radimo dobro momci da opravdaju naše poverenje i da uvek daju svoj maksimim, kako na treningu tako i na utakmicama".

Tim je skoro totalno izmenjen.

"Od stare ekipa ostala su četvorica, a dvojica takoreći nisu ni igrali. Dakle imamo skoro kompletan novi tim. Valja ga uigrati. A da bi svi disali kao jedan, radićemo mnogo da se momci što pre uklope i uigraju".

Amerikanci, a i svi drugi momci su  došli u u dobrom stanju, zdravi i orni za početak priprema spremni.

 "Baš tako. Amerikanci ljudskim i radnim karakteristikama su tu da  naprave razliku na terenu u našu korist. Mnogo toga lepog smo o njima čuli, od trenere a i njjihovih saigrača. Mening je ruki, i nadam se da će se brzo prilagoditi na evopsku košarku, dok je Dafi već igrao u Evropi i ima iskustva, pa verujem da će brzo biti deo  sistema, i bitan faktor u igri. Kad smo pravili tim naš primarni cilj su bili odgovorni momci, svesni težine posla, vrednosti kluba i i Grada u koji dolaze. Vreme će pokazati  kakav smo posao napravili

Od najava da će spasilac sezone  za nama Uroš Luković i dalje igrato za Metalac nema za sada ništa.

"Uroš je potvrdio svoje vrednosti, tokom igranja za Metalac. Pokrenuo je i nosio ceo tim. Ovog leta se nismo dogovorili. Uroš ide svojim putem a mi svojim“ rekao je na kraju za portal Moj svet sporta Branislav Ratkovica.

Valja istaći da je prvi čovek Metalca Jovan Teodosić sa Vladanom Jankovićem stvorio uslove da većina kluova ABA lige pozavidi valjevskom klunu.

Metalac će se pripremati dve nedelje u Valjevu. Sledi odlazak na Divčibare u hotel Crni vrh, gde će odigrati dve utakmice. Posle 10 dana Metalac će biti ponovo u Valjevu u svojoj hali sportova 15.septembar.  Uslediće brušenje forme i 4 pripremene utakmice, do starta,  red bi bio do  sezone snova.

Rezulatski post be računahaći dve sezone u ABA ligi(id 2014. di 2016,), traje predugo. Stiže  2023. godina.

Treba dostojno obeležiti  istorijski uspeh, pola veka od ulaska  Metalca, u najjaču ligu u Evropi u to vreme, Prvu ligu SFRJ.

Napred momci, da bude srećno i uspešno!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas