Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA VICEŠAMPION PLANETE U VATERPOLU! Featured

 

 

sp SrbijaKovacevic 9 Stanic 11

Mladi vaterpolisti Mađarske su u finalu SP U-18 pobedili Srbiju sa 16:15 na peterce. U regularnom delu bilo je 11:11. Mađari nose svetsko zlato, a Srbiji ovoga puta samo  srebro sa  šampionatu u Beogradu.

Toliko puta već viđeno čudno “mešanje karata” došlo je naplatu u  najvažnijoj utakmici u karijerama srpskih 18-ogodišnjaka.

Kad nećeš da prepoznaš, i ne poštuješ  vođu u plivalištu, već imaš svoju kombinatoriku, i srebro je puna kapa!

Mađari su vodili tokom celog meča, a Srbi su jurili izjednačenje, na kraju imali tri napada za zlato. Nisu ih  iskoristili.

Na peterce  momci iz kolevke svetskog vaterpola su bili uspešniji, i svetski su šampioni.

Aca Kovačević i Bogdan Gavrilović krčili su  put  Srbiji kroz scilu i haridbu do zlata, ali neki drugi su želeli  po svaku cenu da budu  heroji  finala.

Kako smo prošli poznato je.

Mađari su  vodili od početka, stizali su i do tri gola prednosti(5:2) na početku drugog kvartala, ali su momci sa plavim kapicama uvek nalazili  način da se vrate u igru.

Kovačević i Gavrilović su anulirali prednost Mađara iz trećeg kvartala 6:8, i otvorili put Srbiji ka zlatu. Mađari i pored dvostrukog bloka preko Nađija vraćaju vođstvo. Sledi novo izjedačene strelac desetka plavih Brešćanski!

Ključni trenutak utakmice dolazi 4 minuta i 47 sekundi  pre kraja. Neverovatna greška klupe Srbije, zatražen je tajm aut dok je lopta bila u posedu Mađara”?

Usledila je kazna, peterac i gol za novo vođstvo 10:9.

Nema predaje za Srbiju, Urošević sa krila pogađa mrežu Gjapaša.

Virijević brani šut Gasta, i Srbija ima napad za vođstvo, ali centralni bek Srbije gubi čistu loptu, i Linveber vraća prednost Mađarima 11:10.

Nema novog izjednjačenja, "plava" 11-ica  Petar Stanić, pogađa samo stativu.

Virijević 2,5 minuta pre kraja novom uspešnom intervencijom zaustavlja mađarski napad, nastavljen pošto  im se lopta odbija u ruke. Novi posed, pred granitnom odbranom Srbije zavšava bez gola.

Nikola Kojić bezobrazno  nastavlja da solira, i sa pozicije centralnog beka donosi srećno izjednačenje. Lopta najpre pogađa stativu, pa  golmana Gjapaša u glavu i odbija se u mrežu. Ispostaviće se da je gol Kojića postignut 77 sekundi pre kraja bio i uvod za peterece.

Srbija ne koristi napad za vođstvo, posle ishitrenog šuta Kojića, Mađari imaju napad za pobedu 34 sekunde pre kraja.

Bogdan Gavrilović i momci kidaju  u odbrani, i već posle posle 10-ak sekundi Srbija ima ključni posed.

Tajm aut  Srbije, ali sigurno ne i dogovor da Kojić šutira po svaku cenu.

Na žalost baš to se dešava. Iako je imao dva igrača na sebi i mogućnost da asisitira Dimitrijeviću ili  Kovačeviću Kojić, uz očigledne prekršaje u napadu, šutira. Naravno od gola i pobede nema ništa.  

Kad ne iskoristiš treći put sreću, uzalud se nadaš da te pogleda i četvti put!

Peterci  su odlučili  Svetskog šampiona

Božović je pogodio za prvo vođstvo  Srbije. Mađari uzvraćaju, a Viktor Urošević  donosi  13:12. Mađari su ponovo nepogrešivi.

Aca Kovačević vraća prednost “plavima”  14:13.

Lako Mađari  stižu do egala, a  Petar Stanić  ne pogađa.

Mađari nastavljaju svoju seriju Uzalud je gol Nikole Kojića, za Mađare nema promašenog petarca, i zlato ide severnim susedima. Da li je možda trebalo pokušati sa promenom golmana...

Srbija je vicešampion, a Španci su treći na svetu.

Sledi pauza pa šampionata Evrope u Crnoj Gori.

Taman da  društvo sa klupe shvati da samo sa najboljima može do zlata, a to su: Virijević, Bogdanović, Stanić, Kovačević Dimitrijević,  Kojić... iako nije jasno po kom osnovu je Nikola Kojić proglašen za mvp-ija Svetskog prvenstva, i pored  20 postignutih golova- Mađarska je šampion sveta, aoduvek je bilo da šamionu sve pripada!

Aca Kovačević je postigao 15, Gavrilović 13, a Stanić 9 golova, i igrai su za Srbiju, a ne za sebe. aca i bogda1

Finalu su prisustvovali predsednik FINA Husein Al Musalam, minsitar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik VSS Viktor Jelenić, selektor seniorske reprezentacije Dejan Savić i legendarni srpski vaterpolisti koji će se u nedelju uveče  oprostiti od reprezentacije na spektaklu „Šestorica veličanstvenih“.

Posebna priča su navijači u finalu. Mađari su briljirali. Beograđana po običaju ko snega u avgustu.

Došle su Valjevke i Valjevci "VALISVCI" da bodre sportske bisere Acu, Petra i Bogdana, naravno i sve druge momke sa plavim kapicama.

sp valis navijaci bgd

ACA 4

Svaka im čast, za potrošena grla i vrele dlanove, ali sa vođom iz poklič: PLAVI, PLAVI" možda bi se danas slavilo svetsko zlato u Valjevu.

sp aca i deca

Na sreću septembar je na pragu, a u Crnoj Gori je Evropski šampionat.

Sa malo više hladnih i mudrijih glava eto prilike za popravni. Srbija  ima kvalitet, i potvrdiće  ga na EP U-18 narednig meseca.

Mađarska – Srbija 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5; 5:4)

Bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Kolominas (Španija) i Dermendian (SAD). Igrač više: Mađarska 7 (3), Srbija 10 (8).Peterci: Mađarska 2 (2), Srbija 1 (1).

MAĐARSKA: Gjapaš, Zerfalvi 1, Nađi 4, Balog, Gast 3, Biroš, Jonesku, Linveber 2, Bede 2, Barga 1, Seči, Salaj 3, Site. Savezni trener:Kovač – Satlos.

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević 2, Gajić, Kojić 3, Gavrilović 2, Božović 1, Urošević 2, Kovačević 4, Brešćanski 1, Stanić, Bodiroga, Virijević. Savezni trener: Stevanović.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas