Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

GAZA „ZONA SMRTI“, AMERIČKO „ZA“ GENOCID IZRAELA Featured

gaza genocid1Amerika što namignu da nas „prevoljeni“ NATO pre četvt veka zaspe osiromašenim uranijimom, izazva genocid, što traje, i ne staje, jer broj obolelih od karcionoma u Srbiji intenzivno raste. Samo u Valjevu 11.500 je "registrovanih posetilaca" magnetne rezonanse., a broj neregistrovanih nije poznat. 

Izraelski genocid u Palestini je sve veći. Ove nedelje se bombarduju  skloništa u južnoj Gazi, i nastavljaju  napade na Zapadnoj obali, a  meta i Sever.

gaza gencd bre

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze objavilo je u juče frapantan podatak. Do sada je ubijeno  29.313 ljudi, žena i dece, dok je broj povređenih dostigao 69.333.

 “Poruka poslata Izraelu vetom SAD je poziv da  Izrael nastavi pravdati  ubistva”, rekao je izaslanik Palestine pri UN-u Riyad Mansour.

Od samog početka rata u oktobru prošle godine, Sjedinjene Američke Države odbijaju da pozovu i Izrael na prekid vatre i nastavljaju  snabdevanje Izraelaca  hiljadama tona oružja vazdušnim mostom.

gaza lom bre

Vašington je pre dva dana treći put iskoristio pravo  veta u Savetu Bezbednosti Ujedinjenih nacija, i tako  sprečio usvajanje predog Alžira i rezoluciju  koja poziva na hitan prekid vatre u Gazi.

Odbacivanje rezolucije Saveta bezbednosti  UN o prekidu vatre pokazuje “odobravanje izgladnjivanja kao sredstva rata”, smatra  alžirski ambasador pri UN-u Amar Bendjam.

Zaustavljanje pomoći Svetskog programa za hranu (WFP) severnoj Gazi bila bi “smrtna presuda” za 750.000 ljudi, navodi Ured za medije Vlade Gaze.

Samo nedelju dana  nakon početka izraelske agresije na Pojas Gaze, izraelska obaveštajna služba Mosad dala je preporuke vojnim i političkim organima za podršku zatvaranju televizijske mreže Al Jazeera u Izraelu.Mossad  tvrdi  da njene aktivnosti “nanose štetu naporima izraelske vojske i izlažu borbene snage opasnosti”, prema izveštaju Izraelske radiodifuzne korporacijE.

Na meti izraelska vojske su ciljano i  brojni  kadrovi Al Džazire.

gza1

Ubijene su kolega fotograf Samera Abu Daqqu, a medju ranjenima je  i Wael Al-Dahdouha, direktor Al Džazire u Gazi, kome su ubijeni brojni članovi porodice. Prošle nedelje dopisnik Al Džazire  Ismail Abu Omar i njegov kolega su, takođe, povrređeni. Fotograf Ahmed Matar ranjen je u ciljanom izraelskom bombardovanju u Rafahu, južnom Pojasu Gaze.

Izraelska okupacijska vojska od 7. oktobra 2023. godine vodi razorni rat u Pojasu Gaze, sa posledicom razaranja gradova i raseljavanja, smrti više od 29.000 ljudi i ranjavanja više od 68.000 drugih, i  izgladnjivanju stanovništva, za opasnost širenja zaraze i epedimije.

Broj mrtvih u Izraelu u napadima koje je predvodio Hamas 7. oktobra iznosi 1.139.

gaza gen 01

GAZA GLAD BRE

Danas džak brašna u Gazi košta 700 dolara!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas