Menu

zaglavlje

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"LEKARI VALJEVA I ĐORĐE MILANOVIĆ SU BORCI ZA PRIMER U BORBI ZA BOLJI ŽIVOT DECE I GRAĐANA VALJEVA" Featured

1sps drAkteulni i budući odbornici valjevskih socijalista, dr Zoran Živković specijalista nuklearne medicine, dr Dušan Mirković specijalista neuropsihjatrije, dr Ljuba Pavić specijalista radiolog,  u klubu SPS u svom predizbornom obraćanju javnostu stavili su do znanja da je kandidat za gradonačelnika Đorđe Milanović čovek iz naroda već pepoznat, jer kao i medicinski stručnjaci insisitira na prioritetima, poput  najvažnijeg  zdravlja dece i građana Valjeva. 

Sa svojim kadrovima, a Bogu hvala, vrhunskim lekarima i stručnim medicinskim osobljem grad Valjevo ima,  bez nametanja prestoničkog načina borbe, bez slova i bilo kakvog znaka da postoji  kandidat za gradonačelnika socijalista, isključivo argumentima i jasno okrenuti Valjevkama i Valjevcima,   doktori su poručili da će sa Đorđem Milanovićem  biti  istrajni u borbi za pobedu na izborima 21.juna.

Kao stranka glasa poniženog naroda lekari žele da svoje delovanje u oblasti zdravstva, stave na najviši mogući nivo, isključivo  u interesu zdravlja kao prioriteta svih  interesa svojih sugrađana.

 Očuvanje zdravlja, uslovima lečenja  Valjevki i Valjevaca, stvaranje uslova da deca rastu u zdravoj sredini, i da Valjevo više ne bude najzagađeniji grad, su prioritet SPS za sva vremena, potvrdio je u svom obračanju dr Zoran Živković, aktuelni zamenik gradonačelnika Valjeva.

Dr Živković je podsetio da "jedan dinar uložen u sport znači tri dinara manje u budućnosti za zdravstveni sistem",  predstavlja  preku potreba za  zdravu naciju.

Analiza  Ministarstva zdravlja urađena  u saradnji sa Svetskom zdrastvenom organizacijom je pokazala da je 34 % dece gojaazno i to u uzrastu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.U ovom trenutku od više od 7.000 dece našeg grada i opštine, skoro trećina  njih oko 2.400 je gojazno. Kad pobedimo na izborima  sva školska i predškolska deca Valjeva će se hraniti zdravom hranom iz školskih kuhinja. Prevencija će pored dece  školskog i predškolskog uzrasta biti usmerena ka roditeljima, jer ključni cilj roditeljstva u svim kulturama jee da odgaje zdravo potomstva", nema dilemu  Živković,siguran da  sve navedene projekte može  da finansira lokalna samouprava.

U tom kontekstu   lekara angažovanog volonterski u  šampionu države BK Metalac, zatim  ORK Metalac i ŽRK Metalac 2015 od  2020. nepoželjnom, jer je angažovan dr iz SNS, upitali smo kako preventivno delovati u zaštiti najmladjih, koji tek počinju da se bave sportom, od mogućih negativnih posledica.

“Kao i sve drugo i to  košta, ali je cena a minorna u odnosu na vrednost jednog života, i edukaciji lekara za specijalistu sportske medicine je neophodna. Standardi su se menjali kada su sport i deca u pitanju. Deca koja su uzrasta 6 do 7 godina, kroz takozvane školice sporta mogu svakodnevno trenirati po 1 sat, uzrasta do 10 godina  2 puta dnevno po 1 sat. Tek od 12. godine, deca se opredeljuju za bazične sportove. Upravo tu pravu procenu njihove psihofizičke sposobnosti za bavljenje sportom, osim pedijatra određuje lekar specijalista sportske medicine".

Dr Živković se osvrnuo  na činjenicu da Valjevo danas ima oko 3.000 aktivnih sportista i ponovo insisitirao na prioritenoj edukaciji  dva lekara specijista  sportske medicine, jer u Valjevo danas nema ni jednog stručnjaka te vrste.

Za takođe ključne prioritete dr Živković nema dilemu, a to su   smanjenje  aerozagađenja, izgradnja novog internističkog bloka, osnivanje Gradskog zavoda za gerontologiju i gerijatriju i uspostavljanje hospisa.

"Valjevo, je  grad sa oko 60.000 stanovnika, po svim kriterijumima mora da ima  savremenu Opštu bolnicu i kuatao da je deo stare  "ruske" bolnice  seizmički veoma ranjiv. Potrebno je   iznaći mogućnost izgradnje novog internističkog bloka, nepohdan je za sve veće potrebe  zdravstvene zaštite građana Valjeva. Rekonstrukcijom  prostora Doma zdravlja sa predlogom izmeštanja Službe hitne medicinske pomoći u prostore nekadašnjeg objekta Zavoda za zaštitu zdravlja radnika valjevskog “Krušika”, donela veću prostornu, ali i funkcionalnu efikasnost te vitalne službe urgentne medicine, kao i njeno postavljanje na regionalni nivo.

Dr Živković se osvrnuo na činjenicu je da je 25 % stanovnika Valjeva starije od 60 godina.

"Valjevo je grad po definiciji sa regresivnim tipom stanovništva, i nepohodno je osnivanje Gradskog zavoda za gerontologiju i gerijatriju, sa  službom opšte medicine, služba kućnog lečenja kao i specijalističke konsultativne delatnosti”

Institucija takođe neophodna i preko potrebna za  osetljivu  kategoriji stanovništva je Hospis, ustanove za  negu pacijenata u terminalnoj fazi lečenja maligniteta. Za realizaciju projekta hospisa,  nedostaje negde oko 5,5 miliona dinara da se završi već započeta restauracija u okviru Odeljenja onkologije

"Kadar  već postoji. Imali bismo  odsek palijativne nege pri odeljenju onkologije, odnosno te pacijente koji su u terminalnoj fazi maligne bolesti izdvojene od ostalih pacijenata koji su na hemioterapiji. Time bi se naravno proširili kadrovski, ali u ovom trenutku imamo potencijalni kadar koji bi to mogao da iznese. Na žalost, kancer je drugi najčešći uzrok smrti u Srbiji i procenjuje se da svake godine oboli oko 32.000 osoba, a da 19.000 umire od maligniteta. U  Srbije je smrtnost od malignih bolesti 19 %, u Kolubarskom okrugu znosi 22%. Sve je  više mladih ljudi koji obolevaju od maligniteta debelog creva koji dolaze u terminalnim fazama. Hirurški tim, sa dr Sašom Žunjićem na čelu, uveliko radi na ranom otkrivanju i lečenju ove pošasti.  U ovom trenutku bi Valjevo prema statistikama svoje potrebe zadovoljilo odsekom sa oko 20 kreveta. To znači obezbediti sredstva za započetu, a potom zaustavljenu restauraciju odseka palijativne nege pri odeljenju onkologije Opšte bolniceValjevo”, nema dilemu  dr Zoran Živković.

Živković se osvrnuo na zagađenost vazduha i bez dileme je da treba osnažiti  zdravstveni sistem da Valjevo ima čist vazduh.

Čuveni valjevski pesnik i boem iz Tešnjara Vlada Gajdarov rekao je o svom Valjevu: ,,Ni gore SREDINE ni lepše OKOLINE" iinspirisao je  dr Žuvkivća da uvek goruće problem svih Valjevki i Valjevaca, usmeri i na vazduh iznad Valjeva.

“Epitetu" “ni lepše okoline, ni gore sredine”, vezano za aerozagađenje doprinela je da više od 100 dana godišnje imamo prekomerno aerozagađenja u poslednje četiri godine i drugo više od  60 posto novoobolelih od maligniteta pluća godišnje.  Na mestima gde smo  preuzeli odgovornost, doprineli smo i smanjenu zagađenja vazduha. Planom  subvencija od 50.000 dinara za prelazak na kotlove na pelet sa fosilnih goriva smanjićemo aerozagađenje. Drugo  “Toplana”je  priključenjem domaćinstava na  sistem daljinskog grejanja "zagrejala" novih 100.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora, a ključni faktor je uvođenje komprimovanog gasa kao goriva u samu “Toplanu”, čime je aerozagađenje svedeno na minimum”,

Dr Zoran Živković kao i sve kolege lekari je prepoznao u Đorđu MIlanovića  energičnog,   neustrašivog i nepokolebljivog kandidata za gradonačelnika grada Valjeva, autentičnog izdanka čoveka iz naroda.

"Svojom stručnošću, sposobnošću i verom u ispeh, iako mlad već zrači harizmom pobednika. Spdoban je i spreman da pobedi na izborima  21.juna sve vidljive i nevidljive protivnike. Sa Valjevkama i Valjevcima i gradonačelnikom Đorđem Milanovićem oživećemo, privredu. Uradićemo tih famoznih 15-ak kilometara valjevskog auto puta. Podićićemo seljaka iz blata. Kulturu će voditi umetnici koji veruju u život. Sport, posebno anatemisan ćemo preporoditi stručnim radom, školskim, omladinskim, i na najvišem nivou uspesima u profesionalnom sportu. "Pelikan" gumiciom ćemo obrisati štetočine i uništitelje sporta. Medijima ćemo povratiti oduzeto dostojanstvo. Đorđe Milanović to  želi i sa svojim sugrađanima će i ostvariti. Napred u pobedu!" poruka je  Valjevkama i Valjevcima  dr Zorana Živkovića.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas