Menu

zaglavlje

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"I MI PETNIČANI SMO LJUDI, IMAMO I VOLIMO SVOJU DECU" Featured

1lf petnica veljaAktivisti Lokalnog fronta su u okviru predizborne kampanje ukazali na višegodišnje probleme građana  gusto naseljene Petnice.

U Ime Petničana  kod  Smrdana  Veličko Mojić je podsetio da na ovom  delu mesne zajednice gravitira  175 domaćinstava, a stotinak kuća skoro pola veka čeka kanalizaciju.

"Već 30 godina, 475 metara glavnog voda za kanalizaciju, grad nije  doveo. Menja se vlast i samo redovno stižu obećanja. Kanalizacija ne postoji, a kanali cure i prelivaju ljudima u dvorišta i kuće. U poplavi je nestala  čoveku  njiva,a  štetu mu niko nije nadoknadio. Mnogima su poplavljene kuće i pomoćni objekti zbog zatrpanih kanala, nema  nadoknade štete. Pre sedam godina je urađen ovaj put, Smrdan - Obradovića kuće (1.600 metara). Na celoj trasi je sada katastrofa - krenulo je klizište, ispucao je asfalt, tako da su to bačene pare. Troše se narodne pare nemilice, a mi živimo u jadu i bedi. Imamo ogroman problem zbog kanalizacije. Tražili smo prvenstveno da očiste  kanal pun fekalija, Izliva se i smrdi, Fekalne vode se  slivaju i idu do Belega.  Tenderi se raspisuju, firme su sa strane, a lično mislim da naš grad ima sposobne ljude koji mogu to da urade. Projekat za kanalizaciju smo uradili o svom trošku pre 30 godina, a sada je zastareo zbog  finansijske pozicije.  Kada je rađen put za Rajković ka Divčibarama, obećano  je da će i kanalizacija biti urađena. Sada se radi  biciklistička staza i navodno će  uraditi kanalizaciju. Sa strane na kojoj planiraju da rade stazu je gradski vodovod. Pukla je cev, a kanal izliva preko toga i curi na sve strane".

Mojić ističe da neko očigledno ne radi svoj posao.

"Voda preliva iz septičkih jama, ljudi čiste, plaćaju „Vidraku“, ali problem nastaje ponovo za dva dana. Na drugom putu problem je velika bara. Čoveku  ne dozvoljavaju da provede propust, pola njive mu je poplavljeno. To je problem već 30 godina i niko iz Gradske uprave se nije udostojio da dođe da to reši. Rešićemo mi sa njima, ne moraju sve. Koliko  možemo, učestvovaćemo u svemu.”, poručio je Mojič

Aktivista Lokalnog fronta Petničanin  Željko Trifunović,  kandidat za odbornika na listi "GG Lolaklni front VA – Slododni ljudi" je bio još konkretniji u svom obraćanju.

lf petnica 2

"U februaru su predstavnici grada dolazili u mesnu zajednicu na sastanak, gde su konkretno obećali da će za 7 dana  kanal biti očišćen. Od tog sastanka je prošlo četiri meseca i ništa nije urađeno. Dalje, obećali su da će izgraditi dečije igralište na ovoj lokaciji i ponovo postaviti koš. Kao što vidite ništa nije urađeno. Često se dešavalo da smo se sami organizovali i radili ono što je potrebno u mesnoj zajednici, ali sad to više ne smemo da radimo, jer nam je zaprećeno. Na jednoj uzbrdici smo smostalno, od svojih sredstava uradili betonsku kanalicu, na drugom delu ka Obradovića kućama smo uradili propust i izbetonirali slivnik, da bi zaštitili put od daljeg propadanja. Mi smo svesni da smo to uradili iako nemamo pravo da radimo na gradskom putu. Očistili bismo i ovaj kanal ovde danas, jer to je jedan mali problem. Ponudili smo rešenje, sami bi i to uradili, međutim nemamo gde da odvezemo sadržaj tog kanala. Pre nekoliko godina sami smo angažovali mehanizaciju, iskopali i očistili dobar deo kanala. Tada otkopanu zemlju i drugi sadržaj smo izvukli na jednu moju parcelu koju sam kasnije rekultivisao i preko toga nasuo humus.

Kanalizacija nije jedini problem ovog dela Petnice istakao je Trifunović.

 "Treba uraditi i rekonstrukciju niskonaponske mreže. U saradnji sa EPS-om smo uradili projekat serdnjenaponskog voda, trafostanice i niskonaponske mreže, izveli geometre da ucrtaju svako stubno mesto, obezbedili saglasnosti vlasnika privatnih parcela kao i saglasnost za postavljanje trafostanice. Međutim, kad dođe do realizacije sve stane jer nema političke saglasnosti iz grada, a i sve ono što dođe u Valjevsku distribuciju uglavnom završi na Ubu. Ulično osvetljenje uglvnom se radi za politički podobne. Naravno da i oni treba da imaju osvetljene ulice, ali grad treba da ispuni obećanje i uradi uličnu rasvetu do spomen obeležja pilotu Milenku Pavlovicu. Obećali su čišćenje Petničkog jezera, ništa nisu uradili. Put do Petničkog jezera je godinama u planu da se radi, međutim ništa, ne dozvoljavaju ni meštanima da ga sami urade. Pored jezera je napravljen jako lep objekat za ugostiteljske usluge, ali ne može da radi jer nema asfaltnog puta, put preko brane je potonuo… Prostor Petničke pećine nije sređen, pre tri godine je tu bačeno 4 miliona dinara. Za ambulantu skoro 5 miliona, a nije radila ni dana".

"I Petničani vole svoju decu, a deca i odrasli sport". podsetio je Trifunović, aludirajući na slogan kampanje naprednjaka.

"Za fudbalski teren smo tražili njivu koja je u vlasništvu grada da je sami građevinskim mašinama uredimo. Nismo to dobili, i napa deca vole fudabl, ali  nemaju gde Obećali su dva dečija igrališta, a nijedno nije izgrađeno. Šta više i postojeće igralište u Rajkovačkoj ulici je zaključano, jer grad ne plaća ugovorenu zakupninu parcele. Lično sam gradu besplatno ponudio plac od 9 ari za tu namenu, ali nisu prihvatili. Toliko o kampanji “Za našu decu”.

Trifunović je podsetio na još nekoliko bitnih "malih" problema Petničana

"Nisu postavili ni obećanu nastrešicu za autobusko stajalište, a ovde svakodnevno autobus čeka bar tridesetoro učenika. Građani su voljni da sarađuju, ali sva dosadašnja obećanja gradske vlasti nisu ispunjena. U kampanjama za lokalne izbore predstavnici vlasti nam obećavaju izgradnju seoskih vodovoda. Mi smo naš sami uradili 1993. godine, a oni ne uspevaju ni da ga kvalitetno održavaju. Za prethodne četiri godine 15 puta su raskopavali ulicu na istom mestu.“

Željko Trifunović,kandidat za odbornika na listi "GG Lolaklni front VA – Slododni ljudi" je na kraju insistirao na  zahtevu da  deca predškolskog i školskog uzrasta ove godne imaju besplatan ulaz na Petničke bazene, uzimajući u obzir narušenu finasijsku situaciju roditelja zbog korona virusa.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas