Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PILOT MILENKO JE HEROJ, A DRŽAVA I DALJE ĆUTI Featured

Pilot-Milenko-Pavlovic-720x430Heroj za Podgorce, Valjevke i Valjevce,  i narod Srbije, pukovnik Vojske Jugoslavije Milenko Pavlović, nadamo se ne još dugo, uvereni da će vlast, posmrtno u skoroj budućnosti  odlikvati konačno herojskim činom  nebeskog princa, svog naroda i svoje otadžbine. Danas se navršilo 17 godina od čina koji je Milenka Pavlovića učinio besmrtnim.

Heroj Milenko Pavlović je tog 4.maja 1999, ušao u jedan 14 aviona MiG 29 sposobnih da polete u susret suprotstave i NATO agresoru, opremljenim za agresiju na SRJ sa 600 najsavremenijih letelica.

U poluispravnom stanju naši migovi bili su laka meta moćnijeg neprijatelja, a to je odlično znao pukovnik Milenko Pavlović.

Kada je 4. maja 1999. stiglo naređenje o poletanju na NATO avione iznad Valjeva, Pavlović je sa komandnog mesta u Staroj Pazovi naredio svom zameniku da po svaku cenu spreči mladog pilota da ne poleti. Prišao je avionu i rekao: “Majku vam dečju, nećete vi da ginete, ja ću!”

U migu 29 poleteo je u Batajnici, ubrzo ostao bez radara,a  na nebu iznad Valjeva je uleteo je u “osinjak” od čak 16 aviona NATO agresora.Gađali su fabriku Krušik, gde se nalazila visoka delegacija srpskih političara. Shvativši šta im se sprema  svoje projektile usmerili na Milenkov mig 29.

Na spomenik u Valjevu kod fabrike Krušik, na spomenik heroju Milenku Pavloviću cveće su položili, majka Radmila, supruga Slavica i sinovi Srđan i Nemanja, ratne kolege, delegacija grada Valjeva, opštine Osečina, Vojske Srbije, policije, Srpske pravoslavne crkve, Krušika i Udruženja boraca.

mp 4  4 2016 porodica

majka radmila

mp plavci

Major Milan Žunić letačke jedinice, 204. lovačkog puka, podsetio je na junaštvo svog komandanta.

“Milenko je tog 4.maja leteo 12 minuta i odleteo je legendu braneći svoju otadžbinu, izvršavajući najsvetiji čin. Žrtvovao je se sebe za odbranu naroda. Na taj način se svrstao u red besmrtnih junaka. Ostavio je sve, kao da ne ostavlja ništa- svoje roditelje, sinove, suprugu, prijatelje, ratne drugove. Sećanje na hrabrost, nesebičnost, patrionizam i junaštvo pilota pukovnika Pavlovića ne bledi. Imali smo čast i zadovoljstvo da sa njim radimo, družimo se i od njega učimo. Milenko Pavlović je bio, jeste i večno će biti sa nama. Znamo da su njegova herojska krila i danas raširena i da nas štite” , rekao je major Žunić.

Pukovnik Pavlović rođen je u Gornjem Crniljevu kod Osečine 5-oktobra 1959.godine.a školovanje u Vojnoj gimnazija u Mostaru mu je omogućilo da na studijama usavrši veštinu i postane nastavi usavršavane rđaopredelio se za seleio postaoomnatoje nedi. a posthumno mu j dodeljen čin pukovnika, odlikovan je Ordenom za hrabrost i Zlatnom letačkom značkom, ordenom Svetog vladike Nikolaja.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas